Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Nietje

Nietje

07-05-2018 om 15:10

Zonder inentingen naar Bali

Wij gaan eind juli naar Bali, en nu wil partner geen inentingen halen. Dit om de simpele reden dat hij als de dood is voor naalden. Geeft aan dat hij het onzin vindt, maar ik weet natuurlijk wel wat de werkelijke reden is.

Pfffff, ik vind het echt doodeng en zeer onverantwoordelijk. Nu kan ik natuurlijk heel stoer zeggen dat ik dan niet ga, maar alles is al geboekt.

Iemand ervaring in reizen zonder inentingen?

Teveel zorgen

Maak je je niet teveel zorgen? Bij de eerste link kwam ik dit al tegen: https://www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-Bali/?gclid=EAIaIQobChMIwaOsyNbz2gIVQ7DtCh3k_gohEAAYASAAEgLJ4_D_BwE

Er is geen verplichte inenting, behalve als je eerder in een 'gele koorts land' geweest bent.
Aanbevolen zou zijn een herhaling van DTP en Hepatitus-A

Vraag het eens na bij je huisarts of GGD. Of nog beter: laat je man het eens navragen. Dat scheelt jou overtuigingskracht.

Wel om heel veel redenen oppassen met muggenbeten. Als je man niet van prikken houdt moet hem dat uit het hart gegrepen zijn.

Tsjor

Nietje

Nietje

07-05-2018 om 15:28

Niet verplicht

Maar wel aanbevolen. Dit zal toch ook niet voor niks zijn?

Man gaat dit echt niet navragen, want hij heeft voor zichzelf al besloten dat hij het niet gaat doen. Een flinke die hem dan overtuigd voor

Phryne Fisher

Phryne Fisher

07-05-2018 om 15:28

Tja

Mijn vriend vind inentingen ook onzin want hij 'is nooit ziek'. Ik neem zelf het zekere voor het onzekere en haal alle vaccinaties die ook maar enigszins aangeraden worden, maar hij is oud en wijs genoeg om voor zichzelf te beslissen.

Beertje37

Beertje37

07-05-2018 om 15:29

Inentingen zijn geen onzin

In Indonesië komen ziektes voor die in Nederland bijna niet meer voorkomen. DTP, BMR en hepatitus A prikken zijn echt geen overbodige luxe.
Voor hepatitis A zijn ook pillen beschikbaar.
Mazelen breekt regelmatig uit in Indonesië en tetanus is echt nodig als je een verwonding oploopt.
Hepatitis wil je echt niet oplopen.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

07-05-2018 om 15:31

als de dood voor naalden

en dan dus maar niet inenten? Kan me voorstellen dat je dat een vreemde beslissing vindt, ook al wordt-ie gecamoufleerd door een smoesje.

Hoe is dat zo gekomen, die naaldenangst?

Pennestreek

Pennestreek

07-05-2018 om 15:37

Je kunt hem niet dwingen

Maar je kunt wel inspelen op zijn verantwoordelijkheidsgevoel. Geloof me, je wil daar niet zitten met een zieke man. Ik heb dat eens meegemaakt op vakantie (overigens niet iets dat met een vaccinatie te voorkomen was geweest) en dat is dus echt heel erg niet leuk (understatement). Kon ik na een paar dagen met een zieke man in rolstoel en twee kinderen waarvan 1 nog in de buggy terug naar huis. Nee, echt lekker uitgerust was ik niet nee.

Deze aandoening bleek bij terugkomst chronisch te zijn. Wel binnen de perken te houden mits een aantal leefregels goed in acht worden genomen. Later is man nog eens ziek geworden terwijl dat te voorkomen was geweest. Toen ben ik echt behoorlijk uit mijn panty geschoten over verantwoordelijkheden en anderen opzadelen met de nare gevolgen. Nadat hij weer thuis was uit het ziekenhuis...

Dus ik zou nog eens met hem bespreken dat hij het risico misschien wel wil nemen, maar jij niet.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-05-2018 om 15:43

Naalden

Helemaal de wereld over trekken voor vakantie, daar vliegtuig in en vliegtuig uit voor gaan, slapen in kamers waar van alles in kan rondfladderen en kruipen en ik stel me zo voor ook de omgeving verkennen, waar ook van alles rondfladdert en -kruipt en dan bang zijn voor naalden?

Nietje

Nietje

07-05-2018 om 15:50

Tja Kaaskopje

Toch is het zo. Nu zie ik het verband tussen vliegtuig in en vliegtuig uit, en angst voor naalden niet, maar dat terzijde

Niki73

Niki73

07-05-2018 om 16:03

Onverantwoordelijk

Ach, als hij toch wat oploopt kun je daarna meteen door naar het draadje: Scheiden van zieke partner? (Sorry, flauw van mij, maar de draadjes stonden zo mooi onder elkaar)

Overigens, waarom boeken jullie uberhaupt een reis naar een land waarvoor inentingen aanbevolen zijn, terwijl jij weet van zijn naaldenfobie? Ik neem aan dat je daar samen over beslist hebt? Niet helemaal slim.

Ik vind het persoonlijk onverantwoordelijk en als hij verstandig was, ging hij zijn fobie eerst te lijf, in plaats van zijn gezondheid in de waagschaal te leggen. Dan nog maar even maar niet naar de andere kant van de wereld, eerst therapie. Maar misschien is er nog tijd genoeg?

Zeetakje

Zeetakje

07-05-2018 om 16:20

Maar...

Iedereen moet voor zich weten of hij het risico wil nemen om zonder de geadviseerde vaccinaties op vakantie te gaan. Het is alleen zo jammer dat bijvoorbeeld hepatitis A, een ontzettend besmettelijke ziekte is en dat terug in Nederland je man ook mensen kan besmetten die minder weerstand hebben en die er niet voor gekozen hebben om dat risico te lopen. Ook als hij er zelf geen last van heeft. Risico loop je overal, tegen van alles en nog wat, maar je kan het ook bewust opzoeken.

Ik ken iemand die iedere paar maanden een leverfunctie moet laten prikken i.v.m. het gebruik van bepaalde medicijnen tegen een chronische ziekte. Die medicijnen zijn een aanslag op de lever, maar niet gebruiken is ook geen optie. Het zou toch heel lullig zijn als zo iemand, en daar zijn er heel veel van, een leveraandoening oploopt omdat je man bang is voor naalden. Ga dan ergens anders heen.

V@@s

V@@s

07-05-2018 om 16:23

vertel je man

Dat als hij ziek wordt nog veel meer prikken krijgt. Als dat niet helpt weet ik het ook niet.

Nietje

Nietje

07-05-2018 om 16:32

@ V@@s

Al geprobeerd, maar dat risico neemt ie.......
Ik ben aan het Googlen of er tabletvormen zijn....

Bali

In heel Indonesië komt malaria voor, behalve in Bali. Maar eerlijk gezegd lijkt me de kans op een ongeluk met gemotoriseerd vervoer een groter risico.

Eenmaal volwassen ga je daar zelf over. Je kunt je ook teveel zorgen maken. En risico is er altijd, maar hier lijkt het risico niet erg groot.

Beertje37

Beertje37

07-05-2018 om 16:41

AnneJ

Waar baseer je je op dat het risico niet heel groot lijkt?

Omdat Beertje

Er zijn geen vaccinaties verplicht en als iemand verder gevaccineerd is, gewoon gezond is, dan is er natuurlijk niet geen risico, maar het risico is ook niet heel groot.
Maar je neemt het risico zelf. Dus als je dan toch met dengue terug komt is het een kwestie van helaas. Maar of je je altijd tegen elk risico moet indekken is een persoonlijke afweging.

vlinder72

vlinder72

07-05-2018 om 17:16

AnneJ

Tegen dengue kan je je niet vaccineren. Dus ja, dat is een risico.

Naar de tropen en je niet vaccineren tegen hepatitis A (en dtp) is gewoon dom. Onnodig risico lopen op heel nare ziektes. Ik zou mij het meeste zorgen maken om hepatitis A. Geen preventie zou voor mij betekenen dat wij niet naar Bali gaan.

Nu is dat voor ons ook makkelijk spreken. Onze vier kinderen zijn op jonge leeftijd al gevaccineerd tegen hep A/B. Wij zelf ook dus wij kunnen gaan wanneer wij maar willen.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-05-2018 om 17:19

Nietje

Mijn man is zowel bang voor naalden als voor vliegen, maar ik denk dat vliegen het wint van naalden .

Ik vind dat jullie daar bij het boeken eigenlijk al rekening mee hadden moeten houden. Dan maar niet naar Bali.

AnneJ zegt dat het risico bij degene ligt die niet gevaccineerd is, maar er komen steeds meer uitheemse zaken naar Nederland die met toeristen e.d. meegevlogen zijn. Ik vind daarom dat een vaccinatie voor tropische ziekten verder reikt dan degene de besmetting al onder de leden heeft.

Caesar

Caesar

07-05-2018 om 17:21

Verplicht

AnneJ, verplichte vaccinaties bestaan niet, afgezien van vaccinatie tegen gele koorts. Het is allemaal eigen risico. En de risico’s zijn substantieel. Ook op Bali.
Overigens bestaan er tegen dengue nog geen vaccinaties.

Hier ook

We hebben ook een cocktail tegen gele koorts gedaan. En de kinderen zijn bovendien ingeënt tegen tbc.

Maar dan nog heb je altijd een kleine kans om de ziekte toch op te lopen. En een kleine kans op vervelende bijwerkingen.

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/101571-terug-van-vakantie-wat-heb-ik-opgelopen.html

Meer risicos. De hygiene laat soms te wensen over.

Vaccin Dengue

https://lci.rivm.nl/richtlijnen/dengue

Er is inmiddels een vaccin, alleen nog niet beschikbaar in Nederland.

Caesar

Caesar

07-05-2018 om 17:36

Dengue

Dat vaccin werkt nog niet zo fijn en is al helemaal niet bedoeld voor reizigers:
https://en.wikipedia.org/wiki/Dengue_vaccine

Bloempot

Bloempot

13-05-2018 om 10:39

Publieke gezondheid

Wij gaan deze zomer ook naar Bali , onze kinderen krijgen niet alleen Hepatitis A maar het combinatievaccin Hepatitis A/B , dan zijn ze klaar als ze later zelf gaan reizen. Ze hebben in december al de eerste gehad, dit omdat zoon in september 16 wordt. Voor je 16e hoef je er namelijk maar 2 , na je 16e 3. Bij partner en ik is alles nog geldig.
De vacinaties zijn niet alleen voor je eigen gezondheid maar ook van je omgeving , als je na je terugkomst ziek wordt kun je anderen besmetten. Wil je dat de mensen in je omgeving een paar maanden ziek zijn omdat jij geen vaccinaties hebt gehaald ?

Hij is echt niet de enige met prikangst, misschien zou hij eens moeten kijken of er organisaties zijn waar ze daar gespecialiseerd in zijn.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.