Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

Seks met een pop

Zoals mijn nicknaam al doet vermoeden, heb ik een zoon met autisme. Hij heeft een normale tot hoge intelligentie, zit op een havo. 13 jaar, de interesse naar seksualiteit is inmiddels gewekt.
Dit even ter introductie.
Nu is er gisteren iets gebeurd en ik ben er toch erg mee bezig en vraag mij af wat ik er nou mee moet en moet ik er überhaupt verder iets mee. Mijn dochter heeft een nogal grote pop, waar ze niet vaak meer mee speelt, hij stond op zolder. Nu was mijn dochter even op zolder aan het spelen en kwam even op de slaapkamer van mijn zoon en ziet ze daar haar pop liggen, half onder zijn bed. Ze wilde hem pakken maar wat bleek en ja het is nogal genant, er zat een groot gat in het kruis van de pop. Gewoon erin gehakt met een scherp voorwerp, een flink rond gat.
Nou je hoeft geen hogere psychologie te hebben gestudeerd om te bedenken wat daar de bedoeling van was van mijn zoon.
Mijn dochter was verdrietig want haar pop was stuk dus dat kwam ze vertellen in de woonkamer waar mijn zoon en ik zaten. Mijn zoon liep rood aan en wist niet goed wat hij moest zeggen. Hij ontkende niet dat hij het gedaan had maar hij zei dat hij niet meer wist waarom hij het gedaan had.
Ik heb het verder even laten rusten en toen mijn dochter naar bed was hebn ik het nogmaals met hem besproken. Dat ik begrijp dat hij nieuwsgierig wordt naar dingen op seksueel gebied omdat dat nu eenmaal bij zijn leeftijd hoort. En dat ik niets gek vind dus dat hij met vragen of dingen waar hij mee zit altijd naar mij toe kan komen. Maar hij wilde niet zeggen waarom hij het gedaan had, maar omdat ik het natuurlijk wel weet heb ik niet doorgevraagd. Ik heb alleen nog gezegd dat ik wel begrijp wat hij wilde, maar dat het echt niet kan dat hij daarvoor dingen van anderen stukmaakt. En dat hij het met zijn zusje goed moet maken en een nieuwe pop voor haar koopt. Hij heeft belooft dat ie dat zal doen en dat dit niet meer zal gebeuren.
Voor mij is dit nu voldoende besproken en ik houd natuurlijk verder wel in de gaten of er geen andere dingen gebeuren die niet kunnen, maar daar was ik evengoed al wel mee bezig, omdat het vanwege zijn autisme moeilijk voor hem is wat wel kan en wat niet.
Maar nu heb ik het besproken met zijn vader (die woont niet bij ons) en die is zich wild geschrokken en die wil onze zoon nog weer ernstig op zijn gedrag aanspreken. Hij is bang dat als zoon dit nu al met een pop doet er nog veel ernstigere dingen kunnen gebeuren. Tja ik zie het toch nog wel als iets onschuldigs uitproberen.
Of heeft hij gelijk en is dit inderdaad een ernstig geval waar we weer hulp voor moeten inschakelen. Ik vind het lastig te bepalen, omdat ik natuurlijk al jaren met de problematieken van mijn zoon te maken heb is het misschien ook al wel zo dat ik dingen al normaal vind die eigenlijk helemaal niet normaal zijn.
Wat is jullie advies, help!

Rozijntje

Rozijntje

19-09-2013 om 16:24

mijn gedachten

Ik vind het moeilijk. Hier ook (beginnende) pubers en het is toch schrikken als je ineens ontdekt dat ze ook seksueel ontwikkelen. Bij ons stonden er ineens allemaal links naar manga pornosites (? wist niet eens dat dit bestond) op de laptop. We hebben toen zoon wel uitgelegd dat hij een stuk discreter moet zijn, met een klein broertje en zusje die deze laptop ook gebruiken. Die schok dus. Je weet dat het gaat komen, maar het is toch schrikken als je er ineens mee geconfronteerd wordt.
En dan dat hij ontdekt is met de manier waarop hij experimenteert. Ik vind het idee niet schokkend, seks met een pop, daar worden zelfs producten voor gemaakt, dus hij is zeker de enige niet, die daar opgewonden van kan worden. Maar het is niet leuk dat jullie er zo achter zijn gekomen. Zielig voor hem, genant zo. Hebben jullie al eens met hem besproken, dat masturberen normaal is? En dat er massa's mensen zijn, die daar voorwerpen bij gebruiken? Dat daar zelfs een levendige industrie voor is?
Zoals je al schreef, het is helemaal niet leuk dat hij de pop van zijn zus kapot heeft gemaakt. Dat is niet zo mooi. Mijn gedachte/basishouding is altijd, dat seks niet schadelijk mag zijn voor anderen. Ik vind het terecht dat hij de pop moet vervangen.
En dan maak ik me hier plaatsvervangend bezorgd, omdat ik denk dat zo'n pop dan scherpe randen krijgt. Die je zoon misschien wel kunnen beschadigen. En dat hij dat dan niet op durft te biechten. En dan rondloopt met een pijnlijke wond op een vervelende plek. Dat zou ik tegen hem willen benoemen. Hij moet zorgen dat hijzelf veilig is, goed voor zichzelf zorgen.
En dan vind ik dat de vader overdreven reageert. Ik denk dat jij het goed besproken hebt en dat jullie hem verder met rust moeten laten. Wel vanaf een afstand blijven opletten of je geen signalen mist, maar niet het nog een keer bespreken. Die arme jongen! Te genant voor woorden. Zou ik echt niet doen, als ik de vader was.

-Flupke-

-Flupke-

20-09-2013 om 16:50

mijn mening

je zou de vader kunnen proberen te overtuigen van het feit dat het bij jou thuis al besproken is en dat het beter is dat hij het er niet meer over heeft met hem. Tenslotte is hij autistisch en is dit op jouw plek gebeurd en besproken dus.... basta.... Lukt dat?

verder dacht ik ook meteen aan de scherpe randen na het uitsnijden van zo'n plastic stuk. Misschien kun je er even naar kijken of naar vragen bij zoon.
Volgens mij heb je goed gereageerd. Niet al te lang erop ingegaan, dat is alleen maar genant. Maar wel praktisch: de pop was van haar en dus vervangen die hap. Waarbij dus de zoon die pop kan houden lijkt me. Ik denk dat zo'n pop een prima manier is om te masturberen op zich. Ik vind het heel bijzonder dat de vader zich daar zo'n zorgen over maakt. Ik zou eerder denken dat zoon ontspoort omdat hij die uitlaatklep van de pop niet heeft.

autimama

autimama

20-09-2013 om 18:58 Topicstarter

Niet heel erg raar?

Oké nou ik heb het zijn vader inmiddels uit zijn hoofd gepraat dat hij het nogmaals bespreekt omdat het inderdaad hier nu voldoende besproken is. Ik vind het voor mijn zoon inderdaad ook nogal genant om er steeds over te beginnen, dat is toch vervelend voor zo'n jongen zou je zeggen.
Maar toch, hij én mijn huidige partner vinden het allebei toch nogal een buitensporig voorval en ook zorgwekkend, je gaat je lusten toch niet botvieren op een pop van je zus?
Waarop ik zei dat er genoeg volwassen mannen zijn die het met een plastic pop doen maar ook dat vinden zij allebei abnormaal en in de ogen van zijn vader 'sporen die mensen voor geen meter'.
Vinden jullie dat ook eigenlijk wel erg raar en ben ik wel heel erg ruimdenkend of moeten ze zich niet zo aanstellen en een beetje met hun tijd meegaan?

Rozijntje

Rozijntje

20-09-2013 om 23:11

nou

Als het zo abnormaal zou zijn om het met een pop te doen, dan zou er toch geen hele industrie om heen zijn? Er zijn gewoon een hoop mensen die dat doen. Dan kun je wel stampvoetend gaan zeggen dat het raar is, maar het lijkt mij vooral een prive-zaak van je zoon. Als hij iemand anders spullen erbij vernield, dan is het geen prive zaak meer. Dat lijkt me duidelijk.

Echt ik weet niet wat mijn pubers doen op het gebied van seksualiteit. Oudste heeft een vriendje, is aan de pil, waarschijnlijk hebben ze wel seks, maar misschien ook niet. Ze wil er niet over praten en dat respecteer ik. 'Dat is prive' zegt ze en ze heeft gelijk. En of en hoe ze masturberen? Joh, dat wil ik toch niet weten? Dat is hun zaak.

Ik vind het heel erg raar, dat de vader van die jongen met zijn huidige partner over het seksleven van zijn zoon gaat praten. Dát vind ik abnormaal.

Als ik jouw was, zou ik die boodschap ook bij mijn zoon afleveren. 'Jongen wat je doet, zolang jij of iemand ander er niet door beschadigd raakt, is jouw prive leven. Dat hoef je niet te delen. Doe dat zeker maar niet met je vader, want die vindt dat een beetje lastig blijkbaar. Maar als je vragen of zorgen hebt, kun je altijd bij mij terecht. '

Hombre

Hombre

23-09-2013 om 09:42

Portnoy's complaint

Lees dat boek eens om te zien wat opgroeiende jongens doen onder invloed van een overdosis hormonen. Ik ben (gelukkig?) nooit zover gegaan. Een preek van een ouder lijkt me wel voldoende. Dat zal waarschijnlijk indruk genoeg maken.

Het is prettig om begrijpende ouders te hebben, maar grenzen stellen is soms nodig. Een moeder als Rozijntje lijkt me heerlijk

http://en.wikipedia.org/wiki/Portnoy%27s_Complaint

Kees

Kees

24-09-2013 om 08:28

Mannen met slecht geheugen

De pop stond op zolder, zijn zus speelt er nauwelijks mee. Is het fout dat hij haar pop stuk maakt? Natuurlijk. Maar het lijkt er eerder op dat hij heeft nagedacht en een stuk speelgoed heeft genomen waarvan hij kon vermoeden dat het niet gemist zou worden. Vrij zorgvuldig, hoewel niet zorgvuldig genoeg. Mag je best in hem waarderen.

Wat ik echt opvallend vind is dat blijkbaar twee mannen, je huidige partner en zijn vader, zich niet meer herinneren hoe hun eigen brein werkte toen het ondergedompeld was in testosteron. In plaats van enige waardering voor de creativiteit van je zoon op te brengen, te waarderen dat hij een methode heeft bedacht waar (behalve de schade aan vrijwel ongebruikt speelgoed) niemand last van heeft, gaan ze doen alsof je zoon een perverse gek is.

Natuurlijk, als alleen "vrijdagavond recht op en neer" normaal is, dan is je zoon pervers. Maar met hem vrijwel iedere dertienjarige jongen.

Moet je hier hulp bij halen? Alleen voor de mannen in zijn omgeving die zo over the top reageren misschien.

Geertruida

Geertruida

24-09-2013 om 19:39

Gerelateerde off topic vraag

Hier ook een zoon van 13. Die net heeft ontdekt hoe leuk het is om jezelf te verwennen... Niet met een pop hier, overigens. Maar wat ie precies doet weet ik ook niet. We weten alleen zeker dat ie het doet. Gelukkig kunnen we er over met hem praten (tot op zekere hoogte dan..-) en zo kon ik althans een doos tissues op zijn nachtkastje zetten. Met de mededeling dat als er echt iets is, hij wel naar ons toe moet komen.
En dat deed ie... met rode wangen vroeg hij op het 'normaal is dat het rood is'. Sperma, bedoelde hij. En dan maar niet laten merken dat je schrikt en zo kalm mogelijk reageren... Dat is niet iets waar je als jongen nou meteen mee naar de dokter wil, dus heb ik eerst geprobeerd informatie te zoeken op internet. En kwam erachter dat er inderdaad wel eens bloed mee kan komen, als er erg hard/ruw wordt gerukt. Geknapt bloedvaatje of zo. Alleen reden om direct mee naar de dokter te gaan als de man in kwestie ouder is (risico op prostaatkanker), maar bij pubers is de kans dat het gewoon over gaat heel groot. Dat heb ik zoon vertelt en inderdaad, hij heeft het er nu niet meer over.
Maar ik had er nog nooit van gehoord.. en jouw opmerking op de pop en overvloedig testosteron bracht me er op.. herkent iemand dit? Man had er ook nog nooit van gehoord c.q. mee te maken gehad..

Miep

Miep

24-09-2013 om 23:34

De hormonen

Er is hierboven al veel zinnigs gezegd en ik denk dat je heel goed (en liefdevol) naar je zoon heb gereageerd. Toch zou ik, wetende dat de hormonen hem door het lijf gieren, alert zijn op een autistische zoon. Het is nu de tijd om hem goed voor te lichten op een manier die hij snapt, maar misschien heb je dat ook al wel gedaan En ook zijn internet gebruik even te checken. Autistische jongens hebben meer begeleiding nodig bij de ontwikkeling van hun seksualiteit. En als ik je postings zo lees, moet hij het van jou hebben en niet van zijn (stief)vader.

Kees

Kees

25-09-2013 om 00:31

Bloed

Ik herinner me ooit van een huisarts de verzuchting te hebben gelezen dat mensen wel in paniek raken van bloed in sperma, en niet van bloed in urine, terwijl bloed in urine reden tot serieuze aandacht is, en bloed in sperma eigenlijk zelden.

Hombre

Hombre

25-09-2013 om 14:54

Kees

Ik zat een keer bij de huisarts met bloed in mijn urine waarop die mij vertelde dat het niks ernstigs hoefde te zijn. Zo had ze een patient die bloed in z'n sperma had (man in paniek natuurlijk). Na onderzoek bleek er niets aan de hand.

Ik was natuurlijk ook ietwat in paniek over wat later een niersteen bleek te zijn. Mijn bloed in sperma is dus blijkbaar niet zo uitzonderlijk.

girl123

girl123

31-03-2014 om 22:22

...

@ autimama welke vorm van autisme heeft hij ?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.