Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

55-61

55-61

11-05-2016 om 00:03

Minder sex stel 55-61

Ook onze sex leven is sterk verminderd. Wij zijn 55 en 61 jaar. Bij mij is t gekomen door de lichamelijke klachten dat de zin is afgenomen.
Eerst depressief na ontslag,uit huis kind. Daarna de toename van menstruatie, dan symptomen overgang, ziektes, zorg ouders, overlijden vader en broer.

Enerzijds willen wij beiden nog, maar niemand durft meer initiatief te nemen. De behoefte om intiem te zijn is nog aanwezig. Maar ook ik vraag mij af of je altijd sex moet hebben om de ander te plezieren of een relatiebte behouden.

Ik voel mij niet echt oud, maar ik wil die verplichting ook niet meer in een relatie. We zijn niet meer in de fase van gezinsvorming, dus waarom dan druk op de ketel leggen?

tante Sidonia

tante Sidonia

11-05-2016 om 01:20

vermoedelijk

is e.e.a. niet zo goed bespreekbaar bij jullie? Of geven jullie elkaar toe dat er behoefte is aan intimiteit terwijl niemand initiatief neemt?
Kan het zijn dat de behoefte aan intimteit er wel is maar er een angst bestaat dat wie A zegt, moet B zeggen? Grenzen moet je altijd kunnen aangeven.
Het kan een idee zijn om af te spreken te gaan knuffelen maar van te voren ook een grens af te spreken. En dan ook echt niet verder te gaan. Geef jezelf en elkaar de tijd weer te wennen aan het lichamelijke contact dat fijne intieme gevoel en je helemaal veilig te voelen, zonder dat je misschien even later je gedwongen voelt om meer van jezelf te geven dan je wilde. Juist dat kan je gaan weerhouden.

55-61

55-61

11-05-2016 om 07:17

Tante sidonia

Indd. Hij is terughoudend. Ik ben zijn tweede relatie. Veel ervaring met verschillende vrouwen heeft hij niet.
Praten over sex is voor hem heel moeilijk.
Om zichzelf te beschermen mijdt hij lichamelijk contact met mij die zouden kunnen leiden tot meer. En om niet afgewezen te te worden mijdt hij liever contacten als lang zoenen, masseren, knuffelen. Ik ben niet van vijf voor twaalf nog ff sex voor het slapen gaan. Na dertien jaar ben ik er klaar mee. Hij zal nooit midden op de dag het initiatief nemen.
We missen elkaar. Dat is wel uitgesproken.
Dit jaar hebben wij maar een keer gevreeën en dat deed nog zeer ook. Twee weken last gehad door de droge vagina. Voor ons was de lol er ook af. Ik viel mij schuldig, tegelijk wil ik mij niet gedwongen voelen. Ben ik egoïstisch?

Tokyo

Tokyo

12-05-2016 om 18:04

Je kunt ook afspreken dat je het penetreren voorlopig niet doet. Is er dan genoeg druk van de ketel, dan krijg je het misschien ook weer leuk samen. Als je te droog bent: daar zijn genoeg middeltjes voor te krijgen.

ook zo'n stel

ook zo'n stel

12-05-2016 om 19:33

website

Wij zijn van jullie leeftijd dus ik herken wel wat van je verhaal. Niet alles gelukkig, maar wij zijn ook korter bij elkaar en de lust is er nog.. Hoewel het hier ook minder wordt, wat ik erg jammer vind. Dus ben ik info gaan zoeken, tips voor mijn partner maar ook voor mij. Is best wat over te vinden. Fijn om te lezen dat je niet de enige bent en dat er aan best een aantal dingen wat te doen valt, zonder dat je 'ingewikkeld' hoeft te doen of naar harde porno hoeft te kijken....

Een van de meest informatieve sites vond ik die van de Paarse Keizerin. Die wordt trouwens ook aangeraden in de damesbladen. Heel netjes, niet ranzig. Ik kopieer hier even de link naar de pagina over seksualiteit na je 45ste. Succes en vooral, veel plezier!

Https://www.depaarsekeizerin.nl/info-adviezen?page=1#.VzS8RRlcLqA

Onbekend

Onbekend

13-05-2016 om 11:06

Ook zo'n stel.

Dank je wel voor de tip. Mijn partner is geen prater erover daarom is t ook een dilemma geworden. En ik heb geen zin als eerste er over te beginnen. Vicieuze cirkel dus.
T moet niet zo zijn dat ik continu water bij de wijn moet doen.
Ik waardeer jouw website enorm. Ik ga t zeker lezen en t hem ook opsturen.

Keizerin

Keizerin

13-05-2016 om 19:06

Paarse keizerin

Is een prettige site. Ook goede info over glijmiddel. Dan kan net het verschil maken om weer wat te proberen. Als de pijn van de penetratie met je op de loop gaat dan raak je verder van huis.

44-44

44-44

18-05-2016 om 22:07

Je kunt ook pret maken zonder penetratie

55-61
Wij zijn ruim tien jaar jonger dan jullie. Ons seks activiteit, het neuken dus, was een ook tijdje verminderd door dat ik een burn-out had, we waren toen midden 30. Wel zin, maar het lijf wilde niet, het leek wel "op slot" te zitten, wel geile gedachten maar ik werd gewoon niet nat. We hebben het langzaam weer opgebouwd, eerst veel gericht op knuffelen. We zijn elkaar ook veel vaker oraal gaan stimuleren. Orale seks vinden wij super intiem, veel intiemer dan neuken. En van likken wordt je sowieso nat, waardoor het vingeren ook lekkerder werd. En je wordt er ook niet zwanger van, want tijdens m'n burn-out ben ik ook gestopt met de pil. Een gevoelsmatige keuze omdat ik dacht dat een natuurlijke cyclus beter was voor m'n lijf. Voor deze periode, vond ik seks pas echt compleet met penetratie. Maar ik heb ook ontdekt dat het helemaal niet zo belangrijk is.

Ad Hombre

Ad Hombre

21-06-2016 om 12:03

44-44

"Voor deze periode, vond ik seks pas echt compleet met penetratie. Maar ik heb ook ontdekt dat het helemaal niet zo belangrijk is."

Het verbaast mij echt dat dat vaak zo'n issue is met name bij vrouwen (van mannen zou je het verwachten). Er zijn zoveel mogelijkheden naast of in plaats van penetratie. Je hebt diverse erogene zones aan je lichaam. Die kunnen alllemaal gestimuleerd worden, genitaal, oraal en manueel.

Daarnaast is het grootste sexuele orgaan het brein. Je kunt elkaar helemaal gek maken zonder penetratie. Hoe denk je dat lesbiennes het doen?

Frofro

Frofro

24-06-2016 om 15:16

Ad

"Daarnaast is het grootste sexuele orgaan het brein. Je kunt elkaar helemaal gek maken zonder penetratie. Hoe denk je dat lesbiennes het doen? "

Absoluut. Penetratie is voor mij het toetje, de kers op de taart. Maar nog steeds iets dat ik niet zou willen missen. Anders was ik wel lesbisch geworden.

Ad Hombre

Ad Hombre

24-06-2016 om 17:02

Frofro

"Absoluut. Penetratie is voor mij het toetje, de kers op de taart. Maar nog steeds iets dat ik niet zou willen missen. Anders was ik wel lesbisch geworden."

Ja, je moet eens weten wat ik allemaal niet zou willen missen, maar als je het niet meer hebt, als een van de twee het niet meer kan, dan is het goed om te weten dat je toch nog seksuele intimiteit kunt beleven. En dat is wat mij betreft toch het laatste wat je zou willen missen.

Eeen kennis werkt als therapeut en komt regelmatig dat soort gevallen tegen. Mensen waarbij om fysieke redenen de penetratieve sex niet meer lukt. Die moeten dan leren om op een andere manier intiem te zijn en er zijn er nogal wat die dat niet lukt. Teveel gefocust op dat ene...

40er

40er

24-06-2016 om 21:31

frofro

Je hebt helemaal gelijk hoor! Voor mij kan er ook niks tegen op. Hoe lekker het ook allemaal is.

Ik heb het er wel eens met mijn man over gehad, voor hem is klaar komen goed, maakt niet uit hoe. Voor mij is dat anders, soms moet ik gewoon flink euh.... nou ja, je snapt het wel.

jota

jota

25-06-2016 om 12:07

Ja Ad

Helemaal met je eens dat mensen zichzelf soms wel sterk beperken, beetje sneu wel.
Ik vind chocolade ook erg lekker, maarja, word er dik van etc.
Er zijn zo ongelofelijk veel dingen op deze wereld die me fantastisch lijken, en ik heb er geen toegang tot...
Sex is voor mij ook vooral een brein-spelletje. Ben wel eens klaar gekomen door een telefoongesprekje, en toen deed ik zelf fysiek helemaal niets..
Ook zonder mijn lichaam, hoe leuk het lichamelijk ook is, kan ik bevredigende 'sex' hebben, intimiteit met partner.
Zolang de intimiteit er maar is, want daar zou ik niet zonder kunnen. Maar ik zou wel eerst keihard gaan werken die intimiteit terug te krijgen. (maar lukt niet altijd natuurlijk)

Frofro

Frofro

25-06-2016 om 23:06

Nee Ad

Je doet voorkomen alsof iedereen die niet onmiddellijk in is voor knuffelsessies ayurvedische voetzoolreflexmassage een schraal liefdesleven heeft met een beperkt erotisch repertoire. Nu, ik kan je verzekeren dat het geen kwestie van of of is, maar van en en. Natuurlijk realiseer me dat het er dik in zit dat er ooit een dag zal komen waarop een pittig potje palenlajen er niet meer inzit. Gelukkig zijn we voldoende getraind in orale en manuele vaardigheden om daar tegen die tijd op terug vallen. Vooralsnog heb ik geen verslapte aandacht bespeurd. Reden te meer om het er nog flink van te nemen zolang het nog kan.

Frofro

Frofro

25-06-2016 om 23:12

En die chocola

zou wel eens het panacee kunnen zijn voor al die struggelende vijftigers die zich nu maar storten op knooppuntenfietstochtjes op hun spartamet. Zo zonde, als je in fase van je leven waarop de kinderen wat ouder zijn en je weer meer quality time kunt hebben voor elkaar. Vind ik dan.

Het schijnt dat van 5 tot 10 kg overgewicht bij vrouwen na de menopause het oestrogeengehalte en de vochtigheidsgraad nog lange tijd op peil houdt. Ik zou zeggen kweek een goede maat 42 en koester die.

One piece of chocolate a day, and the lubricants can go astray.
Doe er je voordeel mee.

Ad Hombre

Ad Hombre

26-06-2016 om 07:23

Frofro

"Je doet voorkomen alsof iedereen die niet onmiddellijk in is voor knuffelsessies ayurvedische voetzoolreflexmassage een schraal liefdesleven heeft met een beperkt erotisch repertoire."

Ik herken me niet in deze karikatuur, maar als het alleen maar van recht op neer gaat vind ik dat *wel* een beperkt erotisch repertoir ja. Als dat dan om een of andere reden niet meer lukt heb je toch sneller een probleem dan die aryurvedische dinges.

"Nu, ik kan je verzekeren dat het geen kwestie van of of is, maar van en en."

Beweerde ik anders dan?

Maar als je in een draadje zit waar zulks geen optie meer lijkt, is het een beetje onkies om daar zo de nadruk op te leggen. Je gaat ook geen vers dwarslaesieslachtoffer uitgebreid vertellen over de heerlijke bergwandelingen die je gemaakt hebt in je vakantie en dat toch echt *nooit* zonder zou willen.

"Natuurlijk realiseer me dat het er dik in zit dat er ooit een dag zal komen waarop een pittig potje palenlajen er niet meer inzit. Gelukkig zijn we voldoende getraind in orale en manuele vaardigheden om daar tegen die tijd op terug vallen. Vooralsnog heb ik geen verslapte aandacht bespeurd. Reden te meer om het er nog flink van te nemen zolang het nog kan."

Zeker doen!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.