Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Relaties Relaties

Relaties

tien tips om samen oud te worden


Onderstaande is een column van Roxane van Iperen: 

Roxane redt je relatie: tien tips om samen oud te worden

Ik denk dat ie heel mooi samenvat wat de valkuilen en reddingen van een relatie kunnen zijn. 

1. Doe iets

De verliefdheid is eraf, de seksmanie is opgedroogd, de huishoudens zijn samengevoegd en nu moet je nog veertig jaar: niet vreemd dat die stralende glimlach van weleer achter de voordeur in een frigide streep verandert. Om de sjeu erin te houden nemen velen hun toevlucht tot het oer-Hollandse ‘hapje eten’ – stop daar onmiddellijk mee. Ga wat doen. Karten, kleiduifschieten, lasergamen. Niets is leuker dan je man, die in het dagelijks leven op zijn suede schoentjes de directeur probeert uit te hangen, als een schlemiel op een paard te zien zitten. Of jou, met je grote bek, jankend te zien abseilen. Daarna bier drinken en samen lachend constateren dat het leven een zieke grap is.

2. Seks
Heb seks. Als je geen zin hebt in seks: heb seks. Het is het enige dat hem onderscheidt van de buurman.

3. Krijg geen kinderen
Ik ken stellen die jarenlang een misselijkmakend harmonieuze relatie hebben, tot ze ingeven aan de lokroep der evolutie. Kinderen pellen met fluweelzachte handen laag voor laag je reserves weg, tot je zenuwstelsel rechtstreeks aan de buitenlucht is blootgesteld. Noah is een zeikerd, Maantje wil alleen maar bij mama slapen en Klaver blijkt een manipulatief klootzakje. ‘Net als papa vroeger’, constateert schoonmoeder triomfantelijk – maar dat wist jij niet omdat het tijdens jullie pre-kinder-yogaweekendjes op Ibiza nooit ter sprake kwam. Moet je toch zo nodig: houd je aan 5 en 2 tot er een hoornlaag is aangegroeid.

4. Onderhandel als een piraat
Word geen mug: continu zeuren tot hij ervan droomt je met een reuzeninsectenzapper te elektrocuteren. Denk als een piraat. Laat de kleine bootjes voorbijgaan en richt je op de vrachtschepen die de moeite van een gevecht waard zijn: dromen en ambities, familie, seksualiteit. Dan: rücksichtslos enteren, pistool op zijn kop en eisen op tafel. De dood of de gladiolen.

5. De 4-jaar-regel
Ga nooit uit elkaar als de jongste onder de vier jaar is. Niemand heeft een leuk leven met kinderen onder de vier.

6. Een vriend is geen vriendin
Kapper, afgevallen, een stille traan bij Spoorloos: hij ziet het niet. Neem het niet persoonlijk. Een vrouw is als een Zwitsers horloge: in ieder uur ziet ze zestig minuten, onder te verdelen in 3600 seconden. Een man is een afzuigkap: er zitten drie standen op en na de derde gaat ‘ie uit.

7. Een vriend is geen psych
Je moeder hing haar bestaansrecht aan je op, je vader was een emotionele boom - het staat er, beweegt niet en herhaalt ieder jaar dat hij je een dak boven je hoofd geeft- en je werd als laatste gekozen bij gym: ieder pijnpunt van vroeger komt als een boemerang terug in je relatie. Een man is geen pleister voor jouw jeugdwonden. Clean up your trunk en ga naar een psycholoog.

8. Word geen bedrijfsleider
Schoenen uit bij de deur, zittend plassen en hem iedere zaterdagochtend met een lijstje wegsturen voor de grote boodschappen: je huishouden loopt op rolletjes maar in Noord-Korea is het gezelliger. Je kunt ook gewoon een siliconenman uit Japan bestellen: nooit meer een vieze plee of teennagels in het putje en door de tijdwinst kun je iedere avond DWDD kijken. Met je pornopop.

9. De 50/50 regel
Relaties beginnen gelijkwaardig maar eindigen vaak in disbalans. Kijk naar onze moeders of oma’s: terwijl hun echtgenoten zich vrijuit ontwikkelden, stonden zij steeds meer in dienst van anderen tot de verhouding 60/40 was - of erger. Krimp niet met het verstrijken van de tijd. Blijf je eigen geld verdienen, heb een rol in de samenleving, houd de ander niet verantwoordelijk voor het invullen van jouw ambities en al helemaal niet voor het falen ervan. Is hij een hork die niet meebeweegt: zie 4. Word schoffelaar of de nieuwe Penny de Jager, onderwaterlasser of een sappelende overblijfmoeder, maar wees nooit minder dan de helft van het verhaal.

10. Niet gelukt?
Zoek een nieuw exemplaar en ga terug naar 1.

MRI

MRI

27-07-2021 om 21:49

Zo weer eens een aantal regels voor vrouwen zie ik. Jaja relateren blijft vrouwenwerk. Welke regels krijgen mannen om de relatie goed te houden?

Het is natuurlijk denkbaar dat dergelijke lijstjes voor mannen ook verschijnen, maar dat wij vrouwen die niet zien omdat ze in een typisch mannentijdschrift staan dat wij niet lezen. Men's Health ofzo

Groeten,

Temet

MRI

MRI

27-07-2021 om 22:51

Temet schreef op 27-07-2021 om 21:54:

Het is natuurlijk denkbaar dat dergelijke lijstjes voor mannen ook verschijnen, maar dat wij vrouwen die niet zien omdat ze in een typisch mannentijdschrift staan dat wij niet lezen. Men's Health ofzo

Groeten,

Temet

hm, ja denk je? Het kan maar ik vermoed dat het meer uitzondering dan regel is itt aanzetten tot relatiewerk voor vrouwen. 

Ik denk ook niet dat het zo is, maar het zou kunnen.
Maar ik ben het wel met je eens hoor. Als je ziet hoeveel energie vrouwen steken in nadenken/tobben over en bespreken van relaties dan vraag ik me ook af of de heren evenveel werk verzetten.
En vooral bij al die discussies waarin vrouwen tips/opdrachten krijgen over hoe om te gaan met hun man en waarom ze hieraan moeten denken en daar begrip voor moeten hebben word ik ook weleens moe en narrig en vraag ik mij ernstig af of al die mannen ook maar een derde van die energie spenderen aan relatieonderhoud.

Groeten,

Temet 

elledoris

elledoris

28-07-2021 om 08:57 Topicstarter

Oh, jullie hebben gelijk🙈. Veel wat vrouwen moeten doen. Maar toch, ik herken wel degelijk valkuilen waar ik zelf ben ingetrapt en handvatten hoe daaruit te komen. Die had ik wel 30 jaar eerder willen weten. 

Volgens mij richten dit soort artikelen voor mannen zich meer op hoe je iemand kan krijgen dan hoe je iemand kan houden.

skik schreef op 28-07-2021 om 09:36:

Volgens mij richten dit soort artikelen voor mannen zich meer op hoe je iemand kan krijgen dan hoe je iemand kan houden.

1 seconde googelen: relatietips voor mannen. snel kiezen: 5 tips (+1): https://www.aantrekkingskracht.com/relatietips-handelingen-relatie/
Tsjor

elledoris

elledoris

28-07-2021 om 11:17 Topicstarter

Ook goeie tips Tsjor. Had ik ook eerder willen weten. 

MRI

MRI

28-07-2021 om 11:28

tsjor schreef op 28-07-2021 om 11:03:

1 seconde googelen: relatietips voor mannen. snel kiezen: 5 tips (+1): https://www.aantrekkingskracht.com/relatietips-handelingen-relatie/
Tsjor

wat geweldig, nou maar hopen dat het aanslaat

Goh, ik dacht toch echt dat de Viva het loodje had gelegd. Zijn deze flauwe clichés echt van Roxane van Iperen? Zeker weten dat het  niet Roxanne Hazes is?

Ik vind ze wel leuk die tips, en ik herken er zeker dingen in. Een keertje een hilarische wandeltocht in de stromende regen en het onweer, of mijn man eens flink uitlachen omdat hij stomme dingen staat te doen - onze relatie knapt er direct van op.
En inderdaad, een man is geen moeder, dus hij huilt niet op je schouder uit en verwacht van jou ook dat je op je eigen benen staat en zelf je vertier en vervulling zoekt. Eigenlijk net alsof je twee volwassenen bent...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.