Relaties Relaties

Relaties

Meetens

Meetens

09-03-2017 om 23:12

Stiefvader en dochter

Ik heb sinds 4 maanden een nieuwe vriend en ik heb Een dochter van 11 jaar hij is nu vaak bij ons in huis hij woont hier bijna in, nu is dit allemaal erg nieuw voor mij wij zijn al jaren alleen zij heeft nog regelmatig contact met haar vader en ik en me dochter hebben goede band ik praat veel met haar en stel haar diepe vragen ik ben in mijn jeugd misbruikt door mijn stiefvader niet ernstig maar toch wel redelijk ik was nog een puber en nu heeft mijn dochter dezelfde leeftijd als mijn en ik weet er niet echt goed mee om te gaan ik vind het toch wel moeilijk om ze alleen samen thuis te laten en soms als ik ze samen zie spelen krijg ik nare herrineringen want zo palmde me stiefvader me ook in met samen gehelimen en me moeder plagen alleen was hij een viespeuk die stiekem me knuffelde en me benen streelde toen ik ouder werd maakte hij seksueeele opmerkingen en liet mij en me zissen porno kijken ik ben erg bang dat me vriend dat mischien in de toekomst ook zo wil gaan inspelen op mijn dovhter , ik heb mijn dochter vertelt over mijn ervaringen met mijn stiefvader en als er iets mocht gebeuren zij mij alles kan vertellen maar ben ook bang dat ik haar dinen inpraat omdat zij daar mischien totaal niet aandenkt en ook denk ik ook dat ze heel enthousiast is dat ze ju een vader figuur in huis heeft en dat voelde ik vroeger ook en als kind kunnen die gevoelns soms misleidens zijn een soort verliefdheidsgevoel terwijl je eigenlijk gewoon blij bent dat je een vader hebt mijn vraag was dus hoe kan ik hier mee omgaan zonder wantrouwig te zijn naar mijn vriend toe ik wil mijn dochter beschermen maar ik wil niet mijn eigen veeleden hierbij betrekken hoe kan ik hun vertrouwen want binnenkort heb ik een rijpe puber in huis en een vriend en ik wil zorgeloos uit huis gaan zonder mijn vriend van rare dingen te verdeken ??? Help me out

praten

Kun je er met je vriend over praten? Ik neem aan dat hij weet van je verleden en begrip op kan brengen voor je zorgen in het heden.
Misschien is het goed om er met nog iemand erbij (bv. een therapeut) te praten hierover.

Als je vriend je op dit moment niet gerust kan stellen, kun je ook kijken naar de vorm van jullie relatie. je geeft aan dat jullie bijna samenwonen. Dat is -na 4 maanden- best snel natuurlijk. Hoe goed ken je elkaar dan? Je zou er voorlopig ook voor kunnen kiezen om elkaar wat minder vaak te zien en niet altijd bij jou thuis. Zo kun je jullie relatie rustiger opbouwen en komt dat vertrouwen vanzelf (of niet, maar dan is hij tenminste nog niet zo'n onderdeel van je gezin)

Je dochter zou ik vooral niet belasten met je zorgen.

Sfera Sleutelbeen

Sfera Sleutelbeen

10-03-2017 om 11:22

trol? Zie draadje Mijn vriendin flirt met mijn vriend

ik denk dat het een trol is. Zie de overeenkomstige schrijfstijl in draadje Mijn vriendin flirt met mijn vriend

Phryne Fisher

Phryne Fisher

10-03-2017 om 13:16

Zelfde toetsenbord denk ik

Het ??? blijft hangen

Wacht af

Zolang je dit zo voelt zou ik voorlopig niet gaan samenwonen en je dochter ook niet met je vriend alleen laten.

Annoke

Annoke

10-03-2017 om 14:29

Stappen terug en oefenen

Ik denk dat je vriend veel vaker n zijn eigen huis moet zijn. Een stiefrelatie bouw je heel langzaam op, het is een proces van jaren. Even een heel aantal stappen terug, daarna zijn tijd bij jullie heel langzaam opbouwen en ook het vertrouwen opbouwen.

Voor je dochter is het heel belangrijk dat zij leert nee te zeggen als ze iets (aanrakingen, opmerkingen) niet prettig vindt en dat daar dan ook naar geluisterd wordt. Dit kun je met haar oefenen, gewoon een rollenspel. Dan valt er ook nog wat te lachen. Ik ben mezelf en ik geef je een knuffel, hoe voelt dat. Ik ben de buurman en ik streel je haar, wat vind je daarvan? Ik ben de vriend van mama en ik kietel je, wat vind je daar van? Leer haar dat ze altijd nee mag zeggen. Leer haar nuttige zinnetjes: nee, dat vind ik niet prettig, dat wil ik niet, stop, ik maak geen grapje, nu stoppen enz.

jen

jen

10-03-2017 om 19:22

Je moet geen haast hebben

Als ik in jouw schoen zou staan dan zou ik hem niet zo vaak in huis laten of alleen laten met m'n dochter. Je vertrouwt hem duidelijk nog niet. Praat met hem en leg hem alles uit. Misschien ben je na een tijdje meer gerust gesteld nadat je hem beter leert kennen.

Over één kam

Je scheert wel alle mannen over dezelfde kam. Dat is het gevolg van jouw ervaring. Maar is dat eerlijk naar hem toe?

Je dochter is enthousiast. Ze gunt jou blijkbaar een nieuwe liefde en geluk. Jouw waarschuwingen kunnen haar enthousiame flink ontregelen.

Doe het anders een beetje rustiger aan, zo kan je vertrouwen in hem toenemen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.