Herfstvakantie tip: deze avontuurlijke gezinscamping midden in de natuur is magisch
Relaties Relaties

Relaties

Annelies D

Annelies D

25-11-2015 om 20:04

Lastig, man kent nauwelijks nog lustgevoelens

Op zich een harmonieuze relatie. Ruim 28 jaar een stel. Kinderen zijn heerlijke pubers. Wij als ouders hebben volop gelegenheid om weer dingen samen en apart van elkaar te ondernemen. Doen we ook, we zitten samen op salsa dansen, we gaan twee keer per jaar samen op vakantie. Daarnaast sport man veel en doe ik dingen met vriendinnen. Maar meestal gewoon samen thuis. Man op zich graag alleen. Moet in weekend bijkomen van werkweek. Krijgt alle ruimte . Kortom, klinkt goed.
Waar ik echter zoveel moeite mee heb is dat hij al ruim zes jaar nauwelijks nog in in voor intimiteit. Zoenen, vrijen: sporadisch . De laatste keer was in juli. En ik houd van aanraking. Ik hunker er naar. Mijn man vindt het naar voor me maar kan geen opwinding veinzen. Zijn hier gelijkgestemde zielen of hebben mensen tips?
Onze leeftijd:50 en 49.

Nimbo

Nimbo

26-11-2015 om 09:32

hmmm.

Slikt hij bepaalde medicijnen die dit kunnen veroorzaken?

Warmer

Warmer

26-11-2015 om 12:01

Herken het

Ik herken je gevoel. Mijn partner (45 en verder heel fit) heeft een tijdje medicijnen geslikt waar zijn zin van om zeep geholpen werd. Sindsdien is het niet meer teruggekomen. Hij kan het wel, maar het interesseert hem niet, zegt hij. Af en toe, zo eens per maand, maakt hij zin voor mij, maar het is niet hetzelfde. Ik merk dat hij het een verplichting vindt, en dat vind ik nou ook weer niet de bedoeling. Ik vind het heel moeilijk, ik ben bij al mijn knuffels bang dat ik me opdring. Toevallig heeft hij morgen een afspraak bij de huisarts, ik heb hem op het hart gedrukt dit ook ter sprake te brengen. Ben benieuwd.

Annelies D

Annelies D

27-11-2015 om 09:56

Warmer

Moeilijk voor je lijkt me. Hier een medicijnvrije man. Wel een hele serieuze, zwaar op de hand levende man.
Laat je weten of je man het met huisarts besproken heeft en of er advies gegeven is? Mijn man wil niet naarhuisarts namelijk.....

Warmer

Warmer

02-12-2015 om 14:48

Viel tegen

De huisarts reageerde erg onprofessioneel, namelijk lacherig. Dit was blijkbaar de eerste keer dan een man met dit probleem (mijn vrouw wil vaker dan ik) bij hem kwam, het was ALTIJD andersom. Tuurlijk. De arts gaf een vage psychologische verklaring, waar ik niets in herken, en er is geen oplossing voorgesteld. Een regelrechte teleurstelling voor ons allebei.

Miekemieke

Miekemieke

02-12-2015 om 15:05

waardeloze domme huisarts

Ik heb jaren voor een uroloog gewerkt en dit is een gewone verwijzing voor de uroloog. Jullie zijn nog een beetje te jong voor een huwelijk zonder intimiteit. Uroloog zal wat onderzoeken doen om te kijken of het lichamelijk nog allemaal in orde is o.a. testosteron bepaling. Als alles in orde blijkt te zijn zal de uroloog je man (en jou) doorsturen naar een seksuoloog.
Ik zou het gedrag van je huisarts niet pikken. Je kunt het beste teruggaan met de mededeling dat jullie je niet serieus genomen voelen en graag een verwijzing willen. Gaat het verder wel goed met die huisarts?

Overigens zit ik zelf in een relatie zonder intimiteit maar wel met hechte vriendschap. Bij mij zijn de lustgevoelens verdwenen sinds de overgang en er zijn gewoon andere dingen voor in de plaats gekomen. Mijn man heeft ook geen seksdrive meer maar omdat we dat allebei niet missen is het voor ons prima zo! Wij zijn ook allebei al in de 60, dat hoeft overigens geen beletsel te zijn want er zijn genoeg stellen die tot op hoge leeftijd seksueel plezier aan elkaar beleven. Het gaat er om dat je er allebei prettig bij voelt.

Warmer

Warmer

02-12-2015 om 16:17

Wispelturige arts

Deze huisarts is soms heel meelevend en doortastend, en soms helemaal niet. Het is echt afwachten hoe zijn pet staat. Dus ik ga het over een tijdje nog een keer aankaarten (of laten aankaarten), ik vind mezelf inderdaad veel te jong voor een seksloos leven. Er is een belangrijke bron van plezier, geluk en verbinding weggenomen en ik mis het.

Ad Hombre

Ad Hombre

02-12-2015 om 22:16

Annelies

Misschien heeft hij wel een verlaagde testosteronspiegel. Heeft blijkbaar ook andere nadelen. Is wel een therapie voor:

https://urologie.slingeland.nl/kenniscentrum/Behandelingen/testosteron/lage+testosteron/31/432/433

Waarom neem jij het zelf niet op met de huisarts?

Volgens mij is het niet zo uitzonderlijk als het lijkt. Er komen regelmatig dit soort verhalen langs op het forum. Meestal hebben mannen misschien een hoger libido van vrouwen, maar op atere leeftijd kan dat nog wel eens omslaan. Het testosterongehalte van vrouwen schijnt juist te stijgen als ze ouder worden, terwijl dat van mannen daalt na hun adolescentie. Stukje wreedheid van de natuur. Op een goed moment draaien de rollen om. MAar als het zo hard omslaat is er wel reden om naar de huisarts of uro/seksuoloog te gaan.

Annelies D

Annelies D

02-12-2015 om 22:41

Schokkend

De reactie van huisarts. Het is al niet een onderwerp dat je makkelijk aankaart.

Ad Hombre: ik heb het wel eens bij mijn huisarts neergelegd. Echter, mijn man zal zelf daar toch naar toe moeten en dat heeft hij tot nu toe niet gewild. Hij heeft geen probleem.

Verlaagd testosteron, iets met serotonine, ik heb er zeker aan gedacht. Mijn man is nu zo ver dat hij volgend jaar met me naar huisarts wil. Maar hij wil geen hormoonsuppletie of andere medicatie.

Wordt vervolgd.

FemkeS

FemkeS

06-12-2015 om 09:52

Hormoonsuppletie

is geen viagra ofzo. Als er een verlaagde hormoonspiegel is, en dat is voor de uroloog om samen met andere onderzoeken te bepalen, dan is het verstandig om daar wat aan te doen. Voor de algemene gezondheid, effect op botten en noem maar meer, niet omdat de lust zo nodig terug moet komen (al kan dat als 'bijwerking' wel fijn zijn).
Vergelijk het met andere hormonen, als je suikerziekte hebt is het toch verstandig om insuline te gebruiken, doet je schildklier het niet genoeg dan slik je schildkliermedicijnen etc. Ook al heb je op zich niet zo veel last van de verschijnselen van het tekort die hormonen hebben mook invloed op de rest van je lijf en je gezondheid.
Wat miekemieke al zegt, het kan een signaal zijn van een lichamelijk probleem. En daar moet naar gekeken worden. Misschien kan je man er met die blik meer mee.

Ricky

Ricky

20-12-2015 om 11:33

Lustgevoelens

@Annelies,

Ik en mijn vrouw hebben een vergelijkbare situatie en na een ivf-traject (succesvol) al sinds juli 2014 geen intimiteit meer. Heb jij weleens overwegen het met een ander te doen of gaat je dat te ver?

AnneliesD

AnneliesD

21-12-2015 om 19:12

Jawel

Ricky, natuurlijk speel ik wel eens met die gedachte. Maar dat is een zeldzaamheid. Ik hoop nog altijd dat het een tijdelijk iets is. Hoe ga jij er mee om?

Ricky

Ricky

21-12-2015 om 21:53

Herkenbaar

Hi Annelies,

Jouw situatie is nogal herkenbaar, ik ben zelf 49 en mijn vrouw is 42 en we hebben al sinds juli vorig jaar geen intimiteit meer. Hoe ik er mee om ?? Vooralsnog het accepteren, maar zal niet uitsluiten dat ik ooit het met een ander zal doen. Als jij nu eens heel eerlijk bent.. Kun je je voorstellen dat de spanning er af is na meer dan 28 jaar relatie?

Ricky

Ricky

22-12-2015 om 13:45

Bespreekbaar

Annelies,

Als je tegen je man zou zeggen dat je een keer met een ander naar bed wil?? Zou hij daar mee kunnen leven of is dat onbespreekbaar?

Turnoff

Turnoff

22-12-2015 om 13:59

als

Als het zo'n groot issue is in een relatie kun je ook gewoon netjes een relatie beeindigen en als goede vrienden verdergaan voordat je naar een ander hopt, zelfs als is het "alleen voor seks". Het zijn van die lapmiddelen die meer verdriet kunnen veroorzaken dan je tevoren kunt vermoeden.

AnneliesD

AnneliesD

22-12-2015 om 20:20

Vreemdgaan

Turnoff, lapmiddelen?
Ik peins er niet over om er een seksmaatje bij te nemen maar ik kan me voorstellen dat mensen een andere keuze maken. Ik ben blij met dat wat er wel is maar ik vind het absoluut niet gemakkelijk om te gaan met een relatie waarin er niet geknuffeld, gevreeën wordt.,tenminste, nauwelijks.

Wat ik in de toekomst ga doen, wat er bij ons in de toekomst gaat gebeuren weet ik niet.

Anoniem

Anoniem

22-12-2015 om 20:34

Contact

Annelies, wat ik me afvraag: dat hij geen zin heeft in seks is één ding. Maar je schrijft dat hij ook niet wil knuffelen. Of gewoon lekker tegen elkaar aan zitten of aan liggen?

Fysieke intimiteit hoeft niet alleen met seks.

Is er een reden dat hij zelfs niet een beetje intimiteit wil met jou zonder dat het tot seks hoeft te leiden? Wetende dat jij dat - vermoedelijk - al heel fijn vindt?

Oftewel: hij hoeft toch niet opgewonden te zijn om een beetje intimiteit met jou te hebben?

Turnoff

Turnoff

22-12-2015 om 20:51

Annelies

Ik reageerde meer op Ricky, die het voor nu accepteert maar niet weet wat hij in de toekomst zal doen.

Ik kom uit een liefdeloos huwelijk, ben veel langer zonder sex geweest, wat zeg ik, ik heb maar een paar keer sex gehad, dus ik weet hoe het is. Mijn huwelijk is op de klippen gelopen na 30 jaar.
Ik heb wel eens gesprekken gehad her en der en vele van die mensen kiezen de weg van vreemdgaan. Ik denk dat dat veel meer onnodig verdriet en breuken in relaties veroorzaakt dan nodig en daarom een lapmiddel: het zorgt voor korte opluchting/bevrediging/ontlading, maar gaat toch vaak ten koste van vertrouwen en andere intimiteit in de eigen relatie.
Zelfs in overeenstemming met een partner zou ik er nooit aan beginnen. Dan wil ik toch het probleem oplossen en als er geen oplosbare oorzaak is, dan is houden van voor mij genoeg. Missen deed ik het vreselijk, maar er is wel meer in het leven dat vreselijk is. Een goede relatie, zelfs zonder sex, gaat voor mij voor. Alleen was dat in mijn huwelijk niet het geval. Had er wel liefde van hem voor mij geweest, dan had ik bij hem gebleven zonder naar anderen te gaan of daar zelfs maar aan te denken. Verder zou ik sex niet zonder liefde kunnen zien en zou het gevaar groot zijn dat ik verliefd wordt om het verliefd zijn en dat heeft geen toekomst.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.