Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Wilma

Wilma

24-06-2013 om 14:37

Zakken voor examen en jaar overdoen wettelijk geregeld?

Misschien weet iemand dit. Miriam misschien?

Gister zei iemand nav zitten blijven, dat of je in een jaar mag blijven zitten of niet dat elke school dat zelf mag regelen. Ik heb t over de Havo in dit geval. In de tweede mocht je niet blijven zitten, dan stroomde je af naar de Mavo.

Maar hij zei dus ook dat t in het laatste jaar anders is, dat jaar zou je (nadat je gezakt bent voor je examen) altijd over mogen doen de eerste keer. "Dat is bij de wet zo geregeld". Weet iemand of dit zo is?

School bepaalt

In de wet is (was?) geregeld dat je het vmbo na 5 jaar moet verlaten en de onderbouw havo/vwo (de eerste 3 jaar dus) na 4 jaar.
Over de bovenbouw havo/vwo is niets geregeld. Dat betekent dat het niet verboden is om het examenjaar te dubbelen. Maar dat is eigenlijk niet gebruikelijk. Als je toegelaten wordt tot het examen, dan krijg je voor elk vak waarvoor je geslaagd bent een deelcertificaat. Je hoeft daarna alleen nog de vakken te doen die je niet gehaald hebt.
Vaak gebeurt dat juist niet op dezelfde school, maar op een school voor volwassenenonderwijs.
Wat wel kan is dat de leerling en de school al ver voor de examens besluiten dat de leerling niet deelneemt aan de examens en het jaar nog eens doet.
Groet,
Miriam Lavell

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.