Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Noet

Noet

22-09-2015 om 10:31

Week van de pauzehap

Gister kwam er een brief mee over de week van de pauzehap gesponsord door AH.

De kinderen krijgen 3 dagen een pauzehap van AH en op vrijdag wordt ze gevraagd zelf een gezonde pauzehap mee te nemen.

AH schijnt dit al enige jaren te organiseren. Hebben jullie een idee wat die pauzehappen die verstrekt worden dan zijn?

Ik heb nog wel eens discussies met school (althans de oude, de nieuwe weet ik nog niet) over 'gezond'

Daarbij vind ik dat de school niet gebruikt moet worden voor marketing, want overal staat natuurlijk wel het logo van AH op.

Vraag 2 dus: wat vinden jullie van dit soort acties?

AH-variant ken ik niet

Wel de schoolgruiten (hrmpf - wat een woord). Doet de school van mijn kinderen al een paar jaar aan mee. dan krijgen ze een aantal weken 3 dagen per week een groente of fruit als 10-uurtje.
Vorig jaar was het gesponsord door de Lidl, eerdere jaren door een andere supermarkt (weet even niet meer welke; geen AH in ieder geval).
Wat ik van mijn kinderen hoor is dat het eten van fruit wat normaler wordt na zo'n periode. O ja, en na de eerste keer dat school mee deed is de woensdag - gruitdag ingevoerd. Dus op woensdagen mogen kinderen alleen een groente of fruit als 10-uurtje meenemen.

We hebben weinig van de sponsoring gemerkt; elke klas kreeg ook gewoon het losse fruit / groente in een krat of tas, en het werd in de klas verdeeld / gewassen / gesneden.

Half a twin

Half a twin

22-09-2015 om 11:29

Strijd

Voer al 8 jaar strijd tegen de "gezonde" projecten van de basisschool, al dan niet gesponsord door schoolgruiten, ik eet het beter en de zelfgemaakte projecten van juffen.
Wat een onzin proberen ze voor waarheid te verkopen.
Nu een docbter op de middelbare die een blok gezondheid heeft. Ze schrijft mooie dingen op, het gewenste antwoord is Japanse rijstmix maar zolang er niet bij staat hoeveel er wordt gegeten kan de chips nog gezonder zijn. 1 handje chips is beter dan een hele zak Japanse rijstmix. 1 chocoladebiskwie is gezonder dan een halve ontbijtkoek.

Juf probeerde mij ooit te overtuigen dat een boterham met margarine en boterham worst gezonder was dan die twee digestive biscuits die mijn zoon meekreeg als hapje voor de 10.00 pauze. Dat een vierjarige dan al zijn lunch op heeft was niet aan haar verstand te peuteren.
Een pakje yoghurtdrank zou ook gezonder zijn dan mijn meegegeven limonade, dat te veel melk de eetlust remt kreeg ik ook niet uitgelegd.

Zeker die commerciële projekten mogen van mij buiten de klas blijven daar leren kinderen helemaal niets over gezonde voeding, dat zij alleen maar verkoop trucs.

creabea

creabea

22-09-2015 om 14:55

die actie ken ik

die hadden ze altijd op de vorige school. Afgezien van dat het een gesponsorde actie was (wat moet dat, reclame op school???) was ik er niet zo dol op. Op zich waren de producten die ze aanboden niet zo gek, komkommer, rijstwafels etc. maar er kwam ook wel eens iets langs wat mijn kind niet lustte, cherrytomaatjes. Kind kreeg niet wat anders, dus had niets gehad die dag. Tegelijkertijd werd er een beetje moeilijk gedaan toen ik een dag later mijn kind 'voor het geval dat' een eigen fruitje mee gaf, want dat was niet de bedoeling Maar ach, het was toch al een 'be-fit' school, waar extra moeilijk/onduidelijk wordt gedaan over pauze- en traktatiehappen.

Van het andere draadje

Lange rij van discussies
Dit onderwerp is al vaak aan bod geweest.

Ik vind het heel kwalijk dat scholen hun ruimte als advertentiemedium beschikbaar stellen.
Wat ik in dit geval extra gek vind is dat er zo weinig over te vinden is.
Ik vond dit https://www.ahold.com/web/show?id=88494&langid=42&from=&to=&webid=26098&;...

wat eens te meer de commerciële doelstellingen onderstreept.

Ik verder weinig vinden onder 'pauzehap'.
Het codewoord is 'ik eet het beter'
Je vindt meer informatie hier http://www.iehb.nl

Er is een nieuw sponsorconvenant.
https://www.poraad.nl/files/themas/school_kind_omgeving/convenant_sponso...

Daar staat een grappige definitie van sponsoring in: Geldelijke of materiële bijdragen, niet gebaseerd op de onderwijswetgeving....

In het colofon van iehb vind je "De programma’s worden ontwikkeld in samenwerking met Zorn Uitgeverij B.V. en sluiten aan op de kerndoelen voor het primair onderwijs."
Waarmee het ultieme excuus gevonden is, want die kerndoelen staan wel in de wet.

Vogel

Vogel

22-09-2015 om 15:32

protest

Ik zeur op mijn school ook al een tijdje over deze verkapte reclame. Tot nu toe helaas zonder resultaat.
Afgelopen jaar ook weer de Ik eet het beter-lunch, met hagelslag, halvarine, pindakaas, yogidrink enz. Oh ja, en een handjevol tomaten.
"Het is toch leuk voor de leerlingen!" is het argument van collega's. Ja, zo weet ik nog wel meer wat leuk is voor de leerlingen. Maar of dat dan op school hoort...

Zolang het Voedingscentrum nog zo griezelig verweven is met allerlei commerciële partijen, en supermarkten lesprogramma's maken, vertrouw ik op mijn gezonde verstand.

bieb63

bieb63

22-09-2015 om 16:35

beter plan

Ook ik vind die commerciele toestanden niet echt in de haak. En sowieso niet dat school discutabele producten/manier van eten oplegt alszijnde per definitie 'gezond'. En al helemaal niet dat je dat op school 'moet' eten.
Beter zou zijn, als school een uurtje (of minder....) lesgeeft in voeding en het dan gewoon bij de basis houdt. Dus uitleg over vitaminen, mineralen, eiwitten, vetten, energie, suiker(s), koolhydraten enz.

Paprika

Paprika

29-09-2015 om 07:39

wat een gezeur

We proberen gezond eten te promoten en het is weer niet goed.
Hier ook de pauzehap en dat is gewoon prima. Er is gelukkig!!! ook niet zo'n gezeur en geklaag over als ik hier lees.

En reclame.... ik wist zelf niet eens dat het van AH was, nu je het zegt zie ik het logootje staan. Niemand let daarop en niemand hefet het over het feit dat het van de AH is.

En als je gewoon door wilt gaan met moeilijk doen hierover:" de MR gaan over sponsoring. Moet je daar maar heen.

Noet

Noet

29-09-2015 om 09:31

Paprika

ik weet niet of ze gezond eten promoten. Bij het schoolontbijt gesponsord door oa Jumbo en andere grote merken dat ook pretendeerd gezond te zijn staat bijvoorbeeld Optimel op het menu, dat is niet gezond, dat is een dieet product met weinig vet, maar veel suiker.

Dat logo komt op school ook voorbij in de studie materialen die geleverd worden en dat is gewoon sluik reclame.

creabea

creabea

29-09-2015 om 09:33

paprika

nou zeg, de reclame van AH druipt af van die actie hoor! We zijn van die school af, maar destijds kwamen de flyers van vrolijk ingerichte broodtrommels met AH-producten vrolijk mee in de rugtas. Ik heb op zich niks tegen zo'n actie, maar niet met zo'n commerciële partij ertussen. En eerlijk is eerlijk, niet alle pauzehappen die de AH aanprees waren even verantwoord, als ik mij het goed herinner.

Wat mij het meest stoorde was dat dit op die school een van de vele acties was om de ouders op te voeden met een gezonde en maatschappelijk verantwoordelijke leefstijl. Er was al schoolfruit, het schoolontbijt (ook al gesponsord), er was al een b-fit programma, er waren meerdere verplichte goede doelenacties per jaar, de kinderen kregen al elke week 'huiswerk' mee om gezonde of sociale dingen te doen in het weekend. Ik vond het zwaar betuttelend en ik geloof niet dat het veel effect had op de gezinnen die de doelgroep waren voor dit soort bemoeienis. (het was een school met relatief veel gezinnen uit zwakkere milieus) Ik vind het wat dat betreft toch fijner als een school zich een beetje beperkt tot de kern en gewoon uitkomt met de lesstof....... en ik weet het, ik schrijf nog even wat oude frustraties van me af

Dat is het probleem

"We proberen gezond eten te promoten en het is weer niet goed.
Hier ook de pauzehap en dat is gewoon prima. Er is gelukkig!!! ook niet zo'n gezeur en geklaag over als ik hier lees.

En reclame.... ik wist zelf niet eens dat het van AH was"

Jij weet het niet. De meerderheid weet het niet. Ik weet niet wie die 'we' zijn waar je je zin mee begint. Ik verbaas me niet als dat een ouderraad of zelfs een schoolteam, een schooldirectie of zelfs een compleet schoolbestuur is.
Je zal ze de kost geven die er met open ogen intrappen.

Dat veroorzaakt twee problemen. Ten eerste geeft het aan kinderen een voorbeeld in de omgang met reclame die geen navolging verdient. Je moet opletten. Wel weten wie er achter de boodschap zit. Dat maakt uit voor de manier waarop je de boodschap moet begrijpen.
Kinderen zouden dat ook op school moeten leren en juist daarin niet het slechte voorbeeld moeten krijgen.

Probleem twee zit in die boodschap. Waar moeders als moederend gemoedelijk aanrommelen met het enkele doel het gezellig te maken, ze bedoelen het niet kwaad, zijn adverteerders continu bezig met het verfijnen van de boodschap zodat zij zeker weten dat de essentie blijft hangen.
Die essentie is telkens: Koop/eet/gebruik meer van mij.

Je moet ervan uitgaan dat alles wat aangeboden wordt in het kader van de pauzehap, tot en met eventueel bijgeleverde servetjes, getest is op marketing effectiviteit.
Dat gaat niet over gezondheid. Dat gaat over verkopen.

Het belang van ah is nooit gelijk aan het gezondheidsbelang van kinderen.
Het is niet erg als je dat weet. Als je consumer wise de winkel doorloopt en pakt en gebruikt wat wel in jouw belang is. Het is wel erg als je niet eens weet dat dit soort boodschappen achter het kinderevenement zit dat je - zonder daar verder acht op te slaan - organiseert.

Half a twin

Half a twin

29-09-2015 om 12:38

Mooi gezegd Lavell

Mijn zoon had ooit in de kleuterklas een project over gezond eten. Als pauzehapje moest er brood mee in plaats van granenkoeken, ontbijtkoek en alle andere koekachtige dingen. Ze gingen ook posters maken, op een A3 vel een rode rand aan de ene kant en een groene rand aan de andere kant. In die vakken werden plaatjes geplakt van gezonde en ongezonde dingen. Je herkende duidelijk de hand van de juf hierin en ik wist precies waar ze haar kennis vandaan had........
Juist ja, de reclame!
Aan de gezond en kant hadden de kinderen plaatjes van kaas geplakt en aan de ongezonde kant de een pot chocopasta. Aan het plaatje kon je niet zien of het hier ging om 20+ kaas dus ik trok het gezondheidslabel van de kaas ernstig in twijfel, ik ging liever voor de plantaardige vetten van de chocopasta dan voor de dierlijke dus meestal verzadigde vetten van de kaas.
Yoghurtdranken van alle merken gingen aan de kant gezond en limonade aan de kant ongezond., dat die yoghurtdranken vaak nog meer suiker bevatten dan een beker aanmaaklimonade, daar had de juf geen boodschap aan, zij wist dat het gezond was.
In dit soort zaken val ik ook openlijk de juf af, en leer mijn kinderen de feiten in plaats van dat ik mee ga met de juf.

Puberella hier gaat op haar komende proefwerk voor biologie ook vreemde antwoorden geven. Op de vraag wat kan je beter eten bij de stamppot, rookworst of rundergehakt gaat zij zeggen dat je dat niet kunt zeggen zolang je niet weet hoe zwaar de porties zijn. 80 gram rookworst is beter dan een kilo rundergehakt. Of iets van gelijke strekking. Ze heeft de hele periode al foute antwoorden opgeschreven volgens de docent. Als het proefwerk onvoldoende is ga ik wel even praten met haar docent.

Marianne

Marianne

29-09-2015 om 18:40

runderrookworst, magere rookworst

mager rundergehakt, al dan niet biologische rookworst, al dan niet biologisch rundergehakt. Heeft die docent de laatste jaren wel eens stamppot gemaakt?

Ik vind dat je beter een biologische of een scharrelrookworst kunt eten dan rundergehakt. Voor mij de ethischere keuze. Er is meer dan gezond in het leven.

Jamie

Jamie

29-09-2015 om 19:25

Half a twin

Zo stoer hoor van je dochter!

Dit soort vragen gaan natuurlijk altijd uit van dezelfde hoeveelheid. Ze kan dus gewoon haar antwoord beginnen met: uitgaande van dezelfde hoeveelheid in gram ..........

Stenna

Stenna

30-09-2015 om 00:01

mag ik?

Helemaal afgezien van wat er nu wel of niet gezond is (inzichten die iedere paar jaar veranderen, nietwaar) en wie dat wel of niet weet: Het is zo betuttelend allemaal. Brrrr. Krijg de onbedwingbare neiging om midden op het schoolplein voor alle ogen een gevulde koek of zak patat te eten. Als ouder inderdaad ja! Lekker!

Noet

Noet

30-09-2015 om 08:28

jamie

wat jij doet is een aanname en aannames moeten altijd expliciet vermeld worden bij een onderzoek. Dat probeer je op middelbaar kinderen ook aan te leren want daarna geldt:

Assumptions are the mother of ALL fuck-ups..

Spreekwoord van Tinus (oud OO-er)

Mijn dochter loopt hier op de lagere school al tegen aan, en nu ik haar huiswerk zie ik ook, man man, van de 12 opgaven in een taaloefening minstens 6 waar je twee of meer antwoorden kunt kiezen omdat de vraag niet expliciet genoeg is.

Vogels zingen is het gevraagde antwoord, maar als je goed naar die beesten luistert piepen ze ook bijvoorbeeld.

Jamie

Jamie

30-09-2015 om 09:01

Noet

Denk je nu echt dat mijn zoon ook niet zo denkt? Ik heb dat er alleen uitgepraat omdat het van belang is om niet te 'slim' te doen tegenover een leerkracht.

Pubermeisje kan dus gewoon volstaan met de sneer die ik al zei: Uitgaande van een GELIJKE hoeveelheid is mijn antwoord....

Dat klinkt al heel wat minder 'smart' dan: Op de vraag wat kan je beter eten bij de stamppot, rookworst of rundergehakt gaat zij zeggen dat je dat niet kunt zeggen zolang je niet weet hoe zwaar de porties zijn. 80 gram rookworst is beter dan een kilo rundergehakt. Of iets van gelijke strekking.

Hoeft halve tweeling ook niet op hoge poten op gesprek te gaan als ze een onvoldoende heeft. Pick your battles en pick deze niet, dat krijg je altijd een keer terug en je moet credits verdienen bij een leerkracht, niet in de min gaan omdat je zo 'slim' bent.

Half a twin

Half a twin

30-09-2015 om 09:18

pick my battle

Op de school van mojn dochter wordt het eigen geluid laten horen, kritisch zijn over de aangeboden lesstof vanuit de directie juist aangemoedigd, je mag het oneens zijn met de leerkracht als je maar goed kunt motiveren waarom. Alleen deze docente is een beetje anders dan de anderen, vindt het moeilijk om les te geven in de onderbouw (gaf ze vorig jaar zelf aan).
Als het nodig is zal ik mij ermee bemoeien, anders niet.

Pirata

Pirata

30-09-2015 om 16:24

stenna

Heel goed.
Mijn jongste krijgt trouwens pizza mee naar school. Het stuk dat hij de dag ervoor niet opkreeg. Homemade, zoutarm en volkoren, dat dan weer wel.

Wikka

Wikka

01-10-2015 om 03:31

verzadigd vs transvet (Half a twin)

"Aan de gezond en kant hadden de kinderen plaatjes van kaas geplakt en aan de ongezonde kant de een pot chocopasta. Aan het plaatje kon je niet zien of het hier ging om 20+ kaas dus ik trok het gezondheidslabel van de kaas ernstig in twijfel, ik ging liever voor de plantaardige vetten van de chocopasta dan voor de dierlijke dus meestal verzadigde vetten van de kaas."

Half a twin, dat verzadigde vetten ongezond zouden zijn, is alweer verouderd. Het is nog niet in de adviezen van het Voedingscentrum verwerkt, maar let maar op, over een paar jaar...

Het enige wat echt slecht is, waar iedereen het wel over eens is, zijn transvetten. Meestal zijn deze industrieel gemaakt van plantaardige vetten (gehard). Ouderwetse harde margarines zitten er vol mee. Maar ze zitten ook veel in koekjes e.d. Ook in chocopasta zit vaak transvet. Echt, je kan veel beter roomboter eten dan geharde plantaardige vetten... (en dit nog afgezien van de discussie over verzadigde vetten!). Transvetten zijn echt evil. Het is totaal absurd dat het niet verplicht is om de hoeveelheid transvet te vermelden op de verpakking.

En in kaas zitten nog tenminste wat waardevolle voedingsstoffen, zoals eiwit, calcium en vitamine D. Ook een beetje natuurlijk transvet, maar weinig en een ander soort dan de industriële geharde plantaardige vetten.
In chocopasta kan wel veel transvet zitten (afhankelijk van het merk), om het lekker smeerbaar te maken. En natuurlijk veel suiker. En waardevolle ingrediënten, welke dan?

http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2013/oct/22/butter-cheese-saturated-fat-heart-specialist?CMP=fb_gu

En bovenal: Michael Pollan heeft duidelijk laten zien dat het vooral het industrieel bewerken van voedsel is wat slecht is. Hij adviseert om alleen dat te eten wat je overgrootmoeder zou herkennen als voedsel. Zoals bijv kaas

Maar dit laat meteen zien hoe ingewikkeld de discussie is en dat overtuiging, smaak en ethische overwegingen ook een belangrijke rol spelen. Nog afgezien van dat de ene chocopasta de andere niet is.... (dit gaat op voor ieder gerecht...)

Half a twin

Half a twin

01-10-2015 om 08:39

Wikka, gebrek aan nuance

Het was in dat gezond project vooral het gebrek aan nuance waar ik over viel. Je kunt tegen kinderen van 4 tot 6 jaar niet zomaar zeggen dat een boterham met pasta ongezond is. De juf is hun voorbeeld, de juf vertelt de waarheid, de juf weet alles. Als de juf vertelt dat yoghurtdrink gezond is dan geloven kinderen dat en krijg ik discussie in de supermarkt over de aanschaf van pakken yoghurtdrink. Zo'n kind ziet geen verschil tussen goedkope (veel vet en suker) en een wat duurder merk (minder vet maar nog steeds veel suiker), die wil wat zijn klasgenoten hadden en de juf had goedgekeurd als pauzehap.
Juf zei bij kinderen met een pakje yoghurtdrink en een pakje melkbiscuits dat ze gezonde dingen bij zich hadden ( ze was zelf opgegroeid in de tijd van Joris Driepinter) De volkorenbiscuits met limonade van mijn kind keurde ze af als ongezond.
In mijn ervaring hebben kinderen na zo'n melkhap in de pauze van 10.00 uur om 12.00 uur nog geen trek in een verstandige lunch van een boterham hartig en een boeterham met zoet een beker melk en wat fruit.
Zonder inzicht in het eetpatroon van een kind kun je niet zonder meer stellen dat die boterham met pasta ongezond is, net zo min als je kunt stellen dat die melkbiscuits en yoghurtdrink gezond zijn.
Bovendien vind ik de discussie aangaan met kleuters dat ze morgen iets gezonds bij zich moeten hebben fout, een kleuter kiest vaak nog niet zelf, een ouder maakt zij pauzehap klaar met wat er in huis is.

Hier wel eens een boze moeder aan de deur gehad, haar kind had bij mij een boeterham met suiker gegeten. Dat er een boterham met zoet gegeten werd kon ze nog wel begrijpen, maar suiker!! Dat was echt alleen maar suiker, als ik nou vruchtenhagel of appelstroop had gegeven dan was dat minder erg. Moeder had duidelijk geen idee warze het over had.

bieb63

bieb63

01-10-2015 om 08:50

je zou het bijna grappig noemen...

Ik kan me nog herinneren dat in de tijd dat mijn dochter op de basisschool zat er geen koek meer meegenomen mocht worden of een overgebleven pannenkoek van de vorige avond voor het 10-uurtje. Er mocht alleen een boterham of fruit. Dat was gezond volgens hen en duidelijk. Tja, toen kwamen de kinderen massaal met witte bammetje met vlokken en pasta. En dat mocht... niet een volkoren pannenkoek. Gelukkig is dat hele gezeur kort daarna weer overgewaaid, want ouders waren het zat en gaven gewoon weer mee, wat ze gewend waren.

creabea

creabea

01-10-2015 om 09:07

grappig ja

Ik gaf mijn kind in de sinterklaastijd een keer 2 taaitaaipopjes mee voor de pauzehap. Kind had altijd fruit mee, maar het fruit was die dag een keer op en ik dacht: ik kan een 'gezonde' ligakoek mee geven, of iets uit het seizoen; dat is wel zo leuk!

Reken maar dat die taaitaai resoluut werd afgekeurd.....

Half a twin

Half a twin

01-10-2015 om 09:23

Leerkrachten weten het allemaal

Leerkrachten weten allemaal wat gezond is en wat niet, spreken daar kinderen op aan, niet de ouders. Die kleuterjuf waar mijn zoon ooit mee te maken had doet ieder jaar nog haar ding over gezond eten. Dan hoor je bij het hek weer boze ouders, die allemaal andere ideeën hebben over gezond of wat goed is voor hun kind. Mijn kind, inmiddels in groep 7, komt nooit meer thuis dat zijn chocobiscuits niet mogen, juffen weten dat ik toch niet mee doe aan hun idee van gezond.

Alleen brood en fruit deed een school hier in het dorp ook en inderdaad, witbrood met vlokken is dan OK en een dubbele biscuit met zo'n chocoladecreme laagje niet. Kale speculaasjes mochten niet maar een boterham, liefst wit met speculaas ertussen was wel OK.Zo naïef van die leerkrachten.

Mijn zus had ooit een keer voor haar dochter bij gebrek aan goedgekeurde spullen 15 kruidnoten in een trommeltje gedaan, flinke discussie geweest, kruidnoten was snoep en op school werd niet gesnoept!! Volgende dag 2 speculaasjes in een trommeltje , die waren wel OK. Kijkend naar de voedingswaardedeclaratie zie ik geen verschil.

Hanne.

Hanne.

01-10-2015 om 09:38

reclame rakkers

Naast de discussie of een individueel voedingsmiddel als 'gezond' of niet bestempeld kan worden vind ik de (sluik)reclame in dergelijke programm's wel storend.

Ik stel voor dat scholen voortaan verplicht eerst 'reclame rakkers' volgen om de kinderen iets over reclame te leren. En dan bij alle gesponsorde leuke lessen als extra opdracht aan de kinderen meegeven om óók aan te geven waar de reclame zit.

http://www.mediarakkers.nl/index.php/lesmateriaal/reclame-rakkers

Hanne.

Hanne.

01-10-2015 om 09:40

effect

Als één van de ongewenste bijeffecten van al deze 'gezond eten' programma's zie ik trouwens dat mijn kinderen tegenwoordig onderscheid maken tussen 'gezond' en 'zoet' ipv 'hartig' en 'zoet'.

En ik kan zeggen wat ik wil, ik krijg het er niet meer uit!

Half a twin

Half a twin

01-10-2015 om 10:29

Hanne

Alsof hartig per definitie gezond is, dat willen leerkrachten ol de basisschool er wel instampen. Vergeet nooit de rel die ik met een sportdag heb veroorzaakt. Na de sportdag kregen de kinderen altijd een hartige traktatie. Alle kimderen gingen in een lange rij met ouders en leerkrachten lopennaar het sportveld en ik zou als ouderraadslid nog even bij de naastgelegen supermarkt de hartige traktatie ophalen. Komt de filiaalmanager naar mij toe en opent met: jij bent toch van de ouderraad van school X? Op mijn bevestiging kwam hij met een kar vol pakjes drinken ( tht datum op die dag) En twaalf rollen koek (tht datum de dag ervoor) Nog prima te gebruiken en gratis, dat is voor een ouderraad altijd lekker, blijft er meer geld over voor een andere activiteit.
Ik zonder overleg de beslissing genomen dat ik die hartige traktatie niet kocht maar deze gift ging uitdelen. Leerkrachten boos, dat had eerst overlegd moeten worden, het is wel geld van de OR maar wij bepalen wat passend is na zo'n sportdag. Dan is het goed om wat hartigs te eten, omdat je bij inspanning zweet en dus zout verliest. Ouders boos, want Pietje had zich zo verheugd op de ... na afloop.
Drinken en koek in plaats van alleen die hartige hap leek mij zeker met het warme weer best kunnen, ik heb het nog een half jaar gehoord.

vlinder72

vlinder72

01-10-2015 om 12:58

Tjonge

Mijn kinderen hebben nu op twee verschillende basisscholen gezeten en ik heb nog nooit gezeur of gedoe gehoord over tussendoortjes of lunch.

En op de eerste school hadden ze een continurooster en op de andere school verplicht overblijven dus ze eten altijd op school.

Ook doet de school wel eens ergens aan mee. Allebei de scholen deden dat. Hoorde ik ook nooit gemor over. Ik vind het zelf prima. Scheelt mij weer een ontbijt maken of iets voor bij de pauze mee te geven. Ik stop wel een extra boterham in de lunchtrommel mocht er iets zijn wat ze echt niet lekker vinden en ze toch honger hebben. Geplak met gezonde en niet gezonde producten verdwijnt hier net zoals alle andere werkjes gelijk in de papiercontainer. Daar ga ik geen tijd aan verspillen om dat met ze te bespreken en erover met de juf in discussie te gaan. Zonde van mijn tijd.

En aangezien ik de boodschappen doe en ik zelden een kind mee neem met boodschappen doen, hoor ik ook nooit gezeur over bepaalde producten.

Dus wel een raar gedoe daar op de scholen bij Half a twin. Op zowel de basisschool als op de middelbare school zijn de docenten geobsedeerd door gezonde voeding lijkt het wel. Gelukkig maar dat dat op de lagere scholen en de middelbare school van mijn kinderen niet zo is.

Leida

Leida

15-11-2015 om 02:17

Starheid van juffen/meesters

Helaas ben ik bekend in hoe star leerkrachten kunnen zijn. Een van mijn kinderen had ooit "schoolgruiten" met alle poespas eromheen. De groente/fruit die twee keer per week werd geleverd was voor kinderen lastig te eten (peren die gaan lekken als het kind erin hapt of fruit dat geschild moet worden) niet lekker of, wat meestal zo was, van zeer slechte kwaliteit. (Ouder fruit dat al zacht geworden was) En als mijn kind het niet opat werd de juf hoe dan ook boos zonder discussie... Ik heb nog een keer op een later moment op mijn kop gehad omdat ik mijn kind de dag van de schoolgruiten vertelde dat ze iets anders meekreeg voor als ze de groente/fruit die dag niet lust (wat uiteraard gebeurde)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.