Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Wat speciaal onderwijs kan betekenen

http://www.elsevier.nl/nederland/opinie/2016/11/advocaat-yehudi-moszkowicz-spaart-in-boek-zijn-beroemde-familie-niet-402268/

Yehudi Moszkowicz heeft een boek geschreven over zijn familie en over hemzelf.

"Vanwege zijn dyslexie belandde Yehudi op het speciaal onderwijs.

Hij moest veel knokken tegen andere kinderen die na elke onthulling over zijn vader zijn achternaam besmeurden. Met bewonderenswaardig veel doorzettingsvermogen knokte hij zich omhoog, verdiende geld als gevierd dj en later met zijn bureau Student Juridisch Advies en kon uiteindelijk rechten studeren."

Bij Pauw noemde hij zichzelf een 'mavoklantje met dyslexie'.

Handig om te bedenken als het niet zo wil vlotten op het voortgezet onderwijs. Rustig doorgaan en je doel bereiken op een later tijdstip is altijd een optie. Het leven is nog lang genoeg.

Ehm...

Dus als je op de mavo zit wil het niet zo vlotten op het voortgezet onderwijs?

skik

Leen13

Leen13

22-11-2016 om 21:13 Topicstarter

nou Skik

Je vermoed dat de dyslexie zorgt dat hij onder zijn niveau onderwijs volgt en hij zal het op de mavo niet zo blinkend gedaan hebben als hij verwezen werd naar het speciaal onderwijs.
Als je op je plek bent op de mavo kun je ook nog een blinkende carrière hebben. Hopelijk met minder drempels te overkomen dan Yehudi.

Meh....

Het zal in een familie waar rechten studeren wel even slikken zijn, maar ik vind de term mavoklantje denigrerend. En je kan hoog of laag springen, het gros van de kinderen met dyslexie zal het op één of meer niveau's lager moeten doen dan hij zonder dyslexie zou kunnen omdat je helaas niet alles kan compenseren met extra ondersteuning e.d.

skik

Muntthee

Muntthee

23-11-2016 om 09:10

Het speciaal onderwijs

Het is nogal kwetsend om te zeggen "hij zal het op de mavo niet zo blinkend gedaan hebben als hij verwezen werd naar het speciaal onderwijs".

Je kan namelijk ook om andere reden naar het speciaal onderwijs gaan. Een van mijn kinderen heeft hulp van een verpleegkundige (of van mij) nodig, een aantal keer per dag. Dan ga je naar een cluster 3 lzk-school. Heeft niets met wel of geen moeite met leren te maken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.