Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Examenmoeder

Examenmoeder

02-04-2018 om 20:30

Wanneer op vakantie na eindexamen.

Dochterlief is al plannen aan het maken om op vakantie te gaan na haar examen volgend jaar . Ze heeft een specifieke wens, die zeker een jaar van te voren gereserveerd moet worden (en gelukkig ook geannuleerd kan worden in het geval het allemaal niet loopt zoals ze hoopt).
Wat ik mij afvraag, wanneer mag/kun je weg?
Het examenrooster voor 2019 is al bekend, dus ze weet wanneer het laatste examen voor haar is. Kun je dan gewoon op reis gaan, mits je op tijd terug bent voor de uitslag?

Aagje Helderder

Aagje Helderder

02-04-2018 om 20:43

Keuze

Of na de eerste periode van het eindexamen voordat de uitslag komt. Of na de uitslag en dan moet je rekening houden met de tweede periode in verband met een eventueel herexamen.

Oudste hier deed het eerste.

Aagje

@Emma

@Emma

02-04-2018 om 21:52

Digitaal

Doet de school de examens digitaal? Die examens zijn altijd net vóór de papieren examens. Behalve Frans, die was niet digitaal beschikbaar en toen was het laatste examen zomaar een paar dagen later dan we dachten. Nou, dat ging maar net goed....
Tussen de examens en de uitslag is wel de leukste tijd om weg te gaan.

Pennestreek

Pennestreek

03-04-2018 om 08:42

Hier wachten ze

Tot de diplomauitreiking is geweest en degenen die naar de havo gaan hun extra lessen wiskunde en economie hebben gehad. Dus pas in juni. Maar dan kan wel de hele groep (12 pubers) mee.

Triva

Triva

03-04-2018 om 13:53

Pennestreek

Diploma uitreiking is hier pas 2 juli! Dan zit je alweer in het hoogseizoen qua kosten.

Paasei

Paasei

04-04-2018 om 10:03

Tussen

Zoon heeft op vrijdag zijn laatste examen en gaat dan zondag weg. Met een hele groep. Ze gaan interrailen door Europa. Bleek dat eentje van de groep nog op maandag een examen moet doen.. geen probleem; goedkoop ticket en ze vliegt een dagje later achter de groep aan.
Ze komen 2 weken later op zondag terug en de woensdag daarna komt de uitslag. Mocht er eentje moeten herkansen dan is er dus genoeg tijd om te leren.
Diploma-uitreiking is 3 juli = hoogseizoen!

Examenmoeder

Examenmoeder

09-04-2018 om 19:45

Fijn!

Bedankt voor alle reacties. Het kan zoals ze dacht.
Bij ons is de diplomauitreiking altijd in de laatste schoolweek, dus eigenlijk kun je dan pas in de reguliere schoolvakantie weg.
Qua bestemming is het qua weer "hoe eerder hoe beter" dus zou ze dan bij voorkeur twee dagen na haar laatste examen gaan.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.