Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
begonia

begonia

26-01-2016 om 15:36

Waar klacht indienen MBO examen?

Mijn jongste zoon doet een versnelde MBO4 opleiding en had vandaag een herexamen. Dagenlang hebben ze met de leraar documenten bestudeerd en doorgenomen wat in het examen kwam, ook had leraar een overzicht gegeven van de theorie die voor het examen gestudeerd moest worden. Echter vandaag op het examen bleek de stof 100% afwijkend van wat er behandeld is in de les en zijn alle leerlingen in de twee klassen opgestaan en weggegaan omdat het examen totaal niet aansloot bij de stof en onmogelijk te beantwoorden was. UIteraard zijn er een aantal op hoge poten met de leiding en leraar gaan praten maar die hadden zo te horen niet veel commentaar. Nu is mijn zoon 19 en bemoei ik me over het algemeen niet met zijn opleiding buiten hem aan te moedigen te studeren, wat hij ook goed doet, maar dit vind ik toch onacceptabel, als het nu alleen mijn zoon was en nog een paar jongens, maar iedereen die opstapt, dan moet er toch meer aan de hand zijn.

Mijn zoon wil niet dat ik me er in meng, maar ik wil hun wel adviseren waar ze officieel een klacht in kunnen dienen want dit gaat natuurlijk ten koste van hun cijfers en duur van de studie uiteindelijk.

Weet iemand waar ik moet zijn? Het gaat om de ROC Utrecht.

Dank bij voorbaat!

Begonia

Marie

Marie

26-01-2016 om 15:41

hier?

Even gezocht op "examen" op de site van ROC Utrecht en toen vond ik dit:

http://www.mboutrecht.nl/wp-content/uploads/2013/10/20141111Regeling-Beroep-tegen-Examenbeslissingen.pdf

En het JOB

http://www.jobmbo.nl/

"http://www.jobmbo.nl/klachtenlijn/klachtenformulier/"

Je kunt ook nog steun zoeken, en ervaring, bij de organisatie van MBO studenten, het JOB.

Examencommissie

Een roc of hbo of universiteit hebben allemaal een examencommissie. Dus jij schrijft een mooie brief en laat hem tekenen (als hij het er mee eens is) en dat opsturen naar de examencommissie en cc naar teamleider/directeur van de opleiding

begonia

begonia

27-01-2016 om 08:26

Dank

Dank allemaal. Omdat het om een grote groep leerlingen gaat die allemaal al boven de 18 zijn, gaan ze zelf een brief schrijven die ze allemaal ondertekenen nadat deze door mij nagekeken is, en hopelijk krijgen ze respons.

Begonia

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.