Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

toch nog in gesprek gaan, of laten zitten?

Wij gaan veranderen van basisschool (nog geen definitieve keus gemaakt) maar willen de tijd op deze school vooralsnog uitzitten dit schooljaar. Ik voel eigenlijk wel de behoefte om misstanden op school met de leerkracht en directeur te bespreken. Er zijn er behoorlijk wat (hier ook al uitgebreid geventileerd op het forum) maar even een voorbeeld: Mijn oudste zoon zit in een 'plusklasje'. Vanochtend was ik even op school voor een hand-en-span-dienst, en toen zag ik even hoe het er aan toe ging in de plusklas: groepjes kinderen die mens-erger-je niet aan het spelen waren, met speelgoed aan het spelen etc. De ib-er, die die plusklas verzorgt, zat er gezellig tussen grapjes te maken. Zoon kwam wel eerder thuis met dubieuze verhalen over de plusklas, waar ik de betreffende persoon al had geprobeerd op aan te spreken, zonder resultaat. Intussen ben ik het vertrouwen in deze ib-er volledig kwijt; ze zegt gespecialiseerd te zijn in hb-begeleiding, maar mijn zoon krijgt bijvoorbeeld nog steeds geen pluswerk voor rekenen. Hij moet eerst 'doorgetoetst' worden voor ze actie ondernemen, maar het is ook zo zielig voor hem om hem steeds maar te toetsen want dan houdt hij geen tijd over voor 'leuke dingen' (donald duckjes lezen!!!). Dat van het doortoetsen hoorde ik via de juf van mijn zoon. Ik vroeg aan haar waarom hij nog stééds geen pluswerk kreeg, maar dat mocht ze nog niet geven blijkbaar. Zij kan er ook niet zoveel aan doen denk ik dan maar, want het kind komt ook vers van de Pabo.

Zal ik hierover nog weer in gesprek gaan (op mijn strepen gaan staan) met de ib-er en/of directeur of allemaal maar laten zitten omdat we toch weg willen?

Druif

Druif

06-02-2014 om 10:30

energie

Ik zou de energie steken in het zoeken van een nieuwe school. En daar zo snel mogelijk naar over stappen. Misschien de week voor de meivakantie?

Waarom zou je in vredesnaam het schooljaar afmaken op deze school? Je maakt het je kinderen onnodig moeilijk. Moeten ze de hele zomervakantie er tegen aanhikken dat ze na de vakantie naar een andere school gaan. Je kunt beter tijdens het schooljaar wisselen. Dan is de overgang veel minder spannend.

niet meer investeren

Ik ben het met druif eens. Nu investeren in een nieuwe school zoeken en zo snel mogelijk over gaan. Dit is echt zonde om daar nog langer te blijven als je weet dat je weggaat. Je zit dan je tijd uit en dat heeft ook z'n weerslag op je kind die dan ook zijn tijd gaat uit zitten in de klas en dat bapaalt weer het gedrag van school naar je zoon toe. Die zitten dan met jullie ook hun tijd uit zal ik maar zeggen en gaan beslist geen moeite meer doen voor je kind. Jullie gaan immers toch weg. Ik vind ook dat je het je kind dan onnodig moielijk maakt hierdoor.
Maar ik zou wel een exitgesprek aanvragen en dan al mijn kritiek uiten. Je kunt ook een vette brief naar het bestuur sturen als je geen zin hebt in een gesprek. Ook naar de organisatoren van de plusklas. Daar wordt best geld in gestoken, soms ook door ge gemeente.en die mogen ook best weten dat ze daar alleen mens erger je niet zitten te spelen op kosten van de gemeente.
Veel succes,

troelahoep

troelahoep

06-02-2014 om 11:29 Topicstarter

kinderen weten het nog niet

onze kinderen weten het nog niet, ter info. De school weet het ook niet; alhoewel de directeur wel heeft gevraagd of wij dachten aan een schoolwissel (op dat moment twijfelden we nog). De oudste weet wel dat wij niet tevreden zijn over de school, en we hebben hem al wel eens gevraagd of hij wel van school wil veranderen. Dat wil hij niet. De jongste zit in een heel leuk kleuterklasje bij een heel leuke juf. Daarom willen we het niet teveel overhaasten; ik vind het ook weer zo sneu voor de kinderen. Aan de andere kant is het voor ons gewoon echt klaar hier.

Evanlyn

Evanlyn

06-02-2014 om 11:29

idd niet uitzitten

Dan wordt de spanning in de zomervakantie ondraaglijk. Ik ben destijds vlak voor de kerstvakantie overgestapt, een rare tijd, maar nooit spijt van gehad - mijn kind mocht daar geen dag langer blijven. Ik zal nooit de brede glimlach vergeten waarmee ze die laatste dag omkeek naar haar oude school en zei: hier hoef ik nooit meer terug te komen!

Ik weet dat het bij jou anders ligt, maar kinderen passen zich zo mogelijk altijd aan een slechte situatie aan. Ik heb ook bij een ander kind meegemaatkt dat het achetraf zei: het was daar toch niet zo fijn, ik merk nu dat het anders kan. Had mij er ook maar af gehaald.

Dalarna

Dalarna

06-02-2014 om 13:55

echt niet doen

JIJ ergert je nog een half jaar lang terwijl je misschien met de herfstvakantie ontzettend spijt hebt dat je niet meteen bent overgestapt. Zo snel mogelijk nu een andere school zoeken en de kinderen zo snel mogelijk over doen, daar hoeft helemaal geen vakantie tussen te zitten en zeker geen zomervakantie, daar maak je ze het veel te moeilijk mee. Veel beter is gewoon op vrijdag afscheid nemen en op maandag beginnen. Je moet toch een keer en dit gaat niet meer werken voor jou en voor de kinderen is het maar klaar en kunnen ze zich richten op de toekomst in plaats van vriendjes maken in de klas waarvan JIJ als enige weet dat dat geen toekomst heeft. Vind ik ook niet eerlijk tov je kinderen.

Tijgeroog

Tijgeroog

06-02-2014 om 14:15

Als je het zielig vindt...

Als je het zielig vindt om van school te veranderen en het daarom uitstelt kun je net zo goed opde ze schoolblijven, want later blijft het ook zielig. Als je van mening bent dat ze op een andere school beter af zijn kunnen ze het beste zo snel mogelijk beter af zijn.

Druif

Druif

06-02-2014 om 14:34

wat evanlyn schrijft

Dat is hier ook zo herkenbaar. We dachten dat onze dochter er helemaal niet zoveel last van had, van de sfeer in de klas. Tot we zagen hoe ze opbloeide op de andere school. Om stil van te worden.

En dat was nu helemaal niet de meest geweldige school van Nederland hoor. Ook daar was gedoe en gepest. Maar er is gepest en gepest.

Er is een bepaalde grens, waarboven een slechte sfeer alle energie die je hebt opslurpt. Ik merk het ook aan jouw posts. Je bent er gewoon helemaal klaar mee. Veel gegeven, veel gefeedbackt, veel geprobeerd. En toch geen verbetering. Je investeert en het levert niets op. Het kost alleen maar.

Dat is echt heel erg slecht.

Je zult merken dat je zelf ook meer rust zult krijgen, als je school weer kunt vertrouwen en niet meer de hele tijd hoeft af te wegen: Moet ik hier iets mee?

Ik kan alleen maar

Bevestigen wat hierboven staat. Je kind weet niet beter en weet niet dat het anders kan.

Daarbij jullie ontevredenheid straalt af op de kinderen, non verbaal krijgend e dat echt wel mee en ik weet zeker dat je oudste zoiets rustigen keer zegt tegens e juf, gewoon omdat kinderen op die leeftijd daar heel open in zijn.

Op de dag dat mijn kind een andere juf kreeg had ikeen ander kind. Ook zijleek geen last te hebben van de incompetente juf, ging vrolijk naar school en hoorde haar niet klagen, totdat er een ander kwam en zij een totaal ander kind werd. Minder angsten en vol verbazing zeggen dat deze juf niet schreeuwde 'n het heel gezellig was in de klas...

Ik denk dat je pas echt weet of je kinderen r last van heeft als hij daar weg is.

Schoolbeleid Amsterdam

Het beleid in deze stad geeft aan dat er geen ruimte is voor tussentijdse wisselingen met uitzondering van verhuizingen. Je moet het schooljaar afmaken want een andere school mag je niet eerder aannemen.
Soms wijkt men hier van af als het een school binnen hetzelfde bestuur betreft, dan heet het overplaatsing.

Probeer wel op een vriendelijke manier afscheid te nemen en uit niet te veel kritiek; klaag niet over de school.
Voorkom een sneer in het leerlingendossier omdat je je ongenoegen hebt geuit en niets is zo heilig als het imago van de school.

Ik ben al verschillende ouders tegen gekomen die hier tegen aan liepen en het niet uit het dossier kregen. Ja , ze konden een kattebelletje aan hun dossier toevoegen. Maar de sneer naar de ouders of het kind bleef staan en die wordt gelezen door de aanname commissie van het VO. Bij loting op zo'n populaire school ben je niet gebaad bij negatieve geluiden in het dossier van je kind.

Het verbaast mij dat de andere reacties hier niets over melden. Misschien is het dossier nooit ingezien of hebben ze prettig afscheid kunnen nemen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.