Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
anonymous

anonymous

01-03-2015 om 20:53

therapeut, psycholoog, coach...

Mijn dochter is 10, zit in groep 7 en het gaat niet goed. Zowel tussen haar en de andere meiden in de klas door kliekjesvorming en buitensluiten, als met de leraar die kinderen kleineert en verbaal onderuit haalt. Dochter is erg gevoelig, en neemt kritiek erg persoonlijk. ze probeert op verschillende manieren om contact met de kinderen te krijgen maar het lukt niet en ze krijgt vanuit school geen steun. Het escaleert op dit moment nogal, en we gaan deze week met een andere school praten om haar over te laten stappen.

zo gaat het niet langer, haar zelfvertrouwen is tot op het nulpunt gedaald. ze vertrouwt kinderen niet meer, ze vindt zichzelf niets waard, ze denkt erg negatief.

Stap 1 is dus een nieuwe leraar en een nieuwe klas. Of dat iets gaat helpen is maar de vraag natuurlijk. Er zijn geen zware problemen met dochter (oude school ziet zelfs helemaal geen problemen) maar het lijkt me een goed plan als iemand haar kan helpen om haar zelfvertrouwen en weerbaarheid op te bouwen. ik praat veel met haar maar ik dring niet tot haar door.

maar hoe kom ik aan hulp? moet dat via de huisarts of kan ik willekeurig iemand bellen? een kinderpsycholoog, een kindertherapeut, of een kindercoach?

heeft iemand hier ervaring mee, ik weet niet meer waar ik het moet zoeken...

Sanne

Sanne

01-03-2015 om 21:28

Hoe gaat het verder?

Geen diagnose bij dochter dus, kan buiten school goed met andere kinderen?
Geen problemen die niet veroorzaakt werden door de situatie?
Ik weet niet hoe je financiële situatie is, maar ik zou licht beginnen, dus met een goede kindercoach of speltherapeut. Één waar ook een goede klik mee is. Een psycholoog lijkt me wat teveel van het goede in dit geval.
Sanne

Lijst met specialisten in hsp

Daar niet iedere bron van hulp ook deskundige is op het gebied van hsp; hieronder een lijst.
Zo als in de link al staat geschreven, hebben hsp-ers een fijn gevoel voor het open staan van een therapeut voor hsp en ze doorzien mensen veel sneller.

http://hetstilleverdriet.blogspot.nl/p/wat-is-hooggevoeligheid.html

Toen wij in conflict lagen met school, vertrouwde ons kind niemand meer, behalve vader en moeder, dus geen praatsessies met wie dan ook. Ooit gaf kinnd antwoord op een vraag. Dat antwoord werd nadelig uit zijn verband getrokken, in nadeel kind. Weg vetrouwen in leerkrachten en het team erom heen maar ook weg in vertrouwen in buitenstaanders.

Ons kind vond wel rust in de boeken van de grijze jager; over gevoelens en normen en eerlijkheid. een hsp-er weet drommels goed dat het dingen anders beleeft. Juist lezen over eerlijkheid en jezelf kunnen zijn, heeft hier geholpen met het accepteren dat anderen je niet meteen begrijpen.
Hsp is een karaker, dat raakt je niet kwijt. Stapje voor stapje, leert een kind hiermee omgaan op haar eigen manier.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.