Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Amsterdamse

Amsterdamse

23-04-2020 om 20:33

Social Work of Maatschappelijke Zorg mbo

Dochter is hevig aan het twijfelen tussen de opleidingen Social Work en Maatschappelijke Zorg, GGZ. We krijgen niet goed het verschil tussen beide opleidingen helder.

Zijn hier forummers die uit eigen ervaring (of anderszins dichtbij) iets kunnen vertellen over het verschil in de werkzaamheden in het algemeen, en waar het zwaartepunt ligt van beide opleidingen?

Ze wil graag jongeren/mensen helpen met psychische problemen. Ze is geen administratief wonder, echte doener, sterke analytische geest, creatief, geduldig, doorziet mensen en intenties snel, sociaal zeer vaardig, maar ook slordig, meer van de grote lijnen dus geen detailwerk.

Ik hoop op wat reacties!

Ten eerste

Cliënten in de ggz kan je niet helpen, wel ondersteunen en begeleiden. Als ze echt wil helpen kan ze beter MZ gehandicaptenzorg doen.

Bij social work werk je meer met individuen en help je met papierwerk zoals papieren invullen voor aanvragen uitkering. Als je dochter geen administratief wonder is, lijkt MZ logischer.

Bij MZ ondersteun en begeleid je groepen cliënten bij de dagelijkse gang van zaken: persoonlijke zorg, huishouden, dagbesteding.

Amsterdamse

Amsterdamse

24-04-2020 om 10:17

Dank

Dank MarSy, dat is al verhelderend.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.