Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Lynn

Lynn

19-04-2018 om 15:00

Schoolbestuur moet advies vragen over groepsgrootte

Schoolbesturen van basisscholen moeten voortaan de medezeggenschapsraad om advies vragen als het gaat om het beleid met betrekking tot groepsgrootte. Op die manier kunnen leraren en ouders meepraten over de grootte van de klassen op hun school.

Ouders en docenten, doe je voordeel hiermee .

Zie verder:

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/04/18/schoolbestuur-moet-leraren-en-ouders-advies-vragen-over-groepsgrootte?utm_source=e-mailnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=Regeringsnieuws

Inhoudelijk

Het suggereert een inhoudelijke discussie maar gaat toch vaak over een financiële puzzel. Het blijft een advies. Niet dat ik zie hoe dat anders zou moeten, maar er is al medezeggenschap, er is nu alleen een aanwijzing dat je daar nou eens beter mee aan de slag gaat. Het is ook wel weer nogal gericht op het protocol en niet op de situatie die je er mee wil verbeteren.
Mijn idee: gaat geen verschil maken.

En wie bekommert zich dan om de uitgelote kinderen?

Dé vraag in groeigebieden: wie beschermt de kinderen die uitgeloot worden? Zullen de leerkracht en de ouders van ingelote kinderen bereid zijn een stoeltje bij te plaatsen in elke klas om ook de ongelukkige pechvogels toe te laten?
Voorlopig ziet dit alleen op basisscholen, daar wordt echter in de grote steden ook geloot.

Dora

Dora

20-04-2018 om 13:59

Scholen erbij

Gewoon goede scholen erbij openen zodat iedereen een goede plek vindt. En niet meer slechte scholen verplicht vullen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.