Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Barvaux

Barvaux

03-07-2015 om 13:26

Onmogelijke eisen op MBO-opleiding

http://www.ouders.nl/forum/vraag-en-aanbod/acne-model-gezocht

Het valt niet zo op dat draadje omdat het niet in een veelgelezen rubriek staat maar wat vinden jullie daar nu van? Hoe kun je iemand geen examen laten doen omdat ze geen goed acne-model kan vinden? Hoe weet iemand vooraf dat die 5 rijpe puisten heeft?

Hoe gaat dat op andere MBO-opleidingen? Ik zie wel vaak oproepjes voor kappersklantjes maar die eisen zijn veel makkelijker te vervullen, je weet ook weken vooraf of je daar wel of niet aan voldoet: kort haar, half lang haar, krullen etc. Is het alleen maar bij de schoonheidsspecialistes? Hoe oefenen ze dan? "Ja sorry ik weet niet of ik volgende week dinsdag wel voor elke leerling een puistje heb hoor...."?

Wie stelt het examen samen?

Is het de MBO school die het examen puistjes knijpen opstelt, of is het een of ander vak instituut voor schoonheidsspecialisten?

Dat je van haar knippen een meesterwerk maakt, dat geloof ik nog. Een bruidje opmaken bij wijze van examen, soit. Maar huidkwalen dat is iets waar je mee werkt. Een stageverslag lijkt mij.
Welke huidgeirriteerde wil trouwens zitting nemen bij een examen?
WIe zit er op bekijks te wachten?

Barvaux

Barvaux

03-07-2015 om 17:34

miriam

Goed punt maar ja.

Ik moet wel zeggen dat ik deze oproepjes pas sinds een jaar of twee zie, ook in kranten en hier dus heel vaak. Vreemd hoor. Ik heb in een ver verleden een MBO doktersassistente gedaan en om brandwonden te verbinden hadden wij geen brandwonden nodig hoor.

mama2

mama2

09-07-2015 om 10:42

Op echte mensen

Het gebeurt bij heel veel opleidingen tegenwoordig dat je een " proef persoon" moet meenemen. Veel meer dan "vroegah".

Bij mijn opleiding destijds in de tandheelkunde hoefde ik niemand mee te nemen. Elk praktijk examen legde ik af op een keihard, niet meewerkende plastic patiënt. Tegenwoordig moeten ze dus voor diverse onderdelen echte mensen meenemen naar examen. Werken in de mond luistert heel erg nauw en een pop kan niet praten is het antwoord. Ik ga in ieder geval nooit mee Brrrrrr

Ik zie ook op FB in diverse groepen oproepen staan, meestal voor aankomende kapsters. Een puistje van te voren weten gaat wat lastig lijkt mij.....

Barvaux

Barvaux

09-07-2015 om 13:32

dat bedoel ik

Iemand regelen voor het gebit of haar is al een stuk makkelijker dan die puistjes en door die idiotie lopen er straks weer heel wat mensen te wachten op hun diploma! Belachelijk!

bieb63

bieb63

09-07-2015 om 20:52

nou

Hoe krijg je in godsnaam een proefpersoon mee voor een tandarts praktijkexamen....???

Barvaux

Barvaux

09-07-2015 om 22:43

bieb

We hebben het hier over mbo-opleidingen dus iemand voor het praktijkexamen tandartsassistente wellicht? Dan hoef je verder geen tanden te trekken.

De echte tandartsen in opleidingen oefenen op de ACTA waar je goedkoop als patiënt terecht kunt omdat die afspraken veel langer duren

bieb63

bieb63

11-07-2015 om 13:50

aha barvaux

Daar had ik nog niet aan gedacht: een MBO'er studeert uiteraard niet voor tandarts.... Een ander verhaal dus.
Wbt de echte tandartsstudenten en de ACTA: moet er persoonlijk toch niet aan denken dat een nog onervaren tandarts aan het boren slaat in mijn mond. Maar goed........ zo denk ik dan.

Barvaux

Barvaux

11-07-2015 om 13:56

Bieb

Dan zou ik ook maar alle arts-assitenten weigeren als die aan je bed komen want dat is toch echt hetzelfde (en nee ik bedoel geen co-assistenten).

Bij de ACTA kijken vermoedelijk meerdere mensen mee en als je daarvoor kiest en zo minder hoeft te betalen maar wel meer tijd kwijt bent kan dat natuurlijk best een voordeeltje zijn. Ik neem aan dat ze iemand pas in een echte mond aan het werk laten gaan als die heeft bewezen dat te kunnen. Verder zoals ik al zei: weiger dan ook alle arts-assistenten

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.