Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Ned2 23.25u Maurice de Hond een school voor mijn dochter

http://omroep.human.nl/2doc/een-school-voor-mijn-dochter.html

http://www.hollanddoc.nl/live/themaweken-2014/onderwijs-op-maat.html
Blijkbaar is er een themaweek over speciaal onderwijs. Je kunt alleen niets terugkijken, dus je moet het zien als het aangeboden wordt.

Meer informatie over iPadscholen

Meer informatie over iPadscholen (voor- en tegenstanders) is te lezen in http://mens-en-samenleving.infonu.nl/pedagogiek/120527-voor-en-tegenstanders-over-de-steve-jobsscholen.html

docu MdH

Ik heb net de docu van MdH teruggezien en vindt zeker dat hij goede argumenten heeft. Mijn zoons zouden zo'n school geweldig vinden. Op 1 school deden ze zelfs een Minecraft opdracht. Maar ik weet niet of ik ervoor zou kiezen. Ze zijn nu al zo iPad verslaafd...

lisbeth

lisbeth

25-06-2014 om 14:38

Haha

De droom van mijn jongste. Een iPad school en als toetje minecraft opdrachten.

Ad Hombre

Ad Hombre

26-06-2014 om 22:33

Tja, als je van een gokje houdt...

Dan laat je Maurice naar hartelust experimenteren met je kind. Laat vooral over een jaar of 5, 6 weten of het allemaal succesvol was. Dan kunnen wij verstandige afwachtende ouders er ook eens over na gaan denken.

Ik heb mijn kind van een tabletschool afgehaald omdat het allemaal nog erg experimenteel is en niemand weet wat zo'n grote verandering van het onderwijs voor gevolgen heeft op langere termijn.

Het kan natuurlijk best goed uitpakken, maar in de afgelopen pakweg 20 jaar hebben we erg slechte ervaringen gehad met grootschalige onderwijshervormingen, dus het lijkt mij verstandig om daar afwachtend mee om te gaan.

Natuurlijk vinden kinderen het fantastisch, maar wie zegt dat leren een feest moet zijn? Het moet resultaten opleveren. In het geval van basisonderwijs moet het de kinderen klaarmaken voor het middelbaar onderwijs qua emotionele en intellectuele vaardigheden.

Als Maurice 'nieuwetijdsonderwijs' dat ook klaar kan spelen of zelfs beter doen...? Petje af. Maar voorlopig hou ik het bij bewezen kwaliteitsonderwijs. Net als andere ouders die niet graag gokken met de toekomst van hun kinderen.

krin

krin

27-06-2014 om 09:45

Het idee

Dat kinderen waar het kan in hun eigen tempo doorleren vind ik in beginsel lovenswaardig, maar de gedachte dat de grote vernieuwing en de redding der mensheid hem dús in de iPad zit - niet in onderwijs met inzet van computers in het algemeen of zelfs maar een ánder merk tablet - maakt mij op zijn minst wantrouwig en in de praktijk vooral afkerig. Als ik dat niet al was door MdH himself.

creabea

creabea

27-06-2014 om 13:13

eh ja..

Ik geloof best dat het basisonderwijs wat moderner kan, maar volgens mij heeft Maurice zelf niet zo'n mooi handschrift en is dat gewoon een frustratietje van hem

Maar wij mishandelen onze kinderen natuurlijk gewoon, we hebben niet eens een I-pad. Alleen twee computers en daar mogen ze af en toe op.....

Leen13

Leen13

27-06-2014 om 14:12 Topicstarter

onderwijs voor de toekomst

http://www.maurice.nl/
http://www.han.nl/onderzoek/nieuws/maurice-de-hond-op-nioc-2/
Maurice de Hond heeft gewoon gelijk. Wij leiden onze kinderen op voor het verleden, je wilt ze opleiden voor de toekomst. Maar dat is altijd al een valkuil van onderwijs geweest.
En een boek is gewoon een ander platform dan een iPad voor informatie.
We moeten alleen nog leren om onze koudwatervrees los te laten en de nieuwe mogelijkheden te benutten.

krin

krin

27-06-2014 om 16:39

Ahum

Ik denk niet dat er nog veel kinderen zijn zonder iets van een computer in huis. Tablet, pc, smartphone, Wii. En ook op de meeste scholen wordt op de computer gewerkt. Nieuwsbegrip, Squla, taallessen, rekenlessen, mijn kind zit er vaak genoeg achter op school.
Als je kinderen dan wilt opleiden voor de toekomst, neem dan computertalen en programmeren op in het curriculum. Dan ben je zinniger bezig.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.