Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Triva

Triva

05-04-2016 om 09:48

Meester Bart

Meester Bart: https://www.facebook.com/meesterbartschrijft/?fref=nf zet vaak rake opmerkingen neer over wat zijn leerlingen zeggen of over het onderwijs. Zojuist: Gisteren begon een grote groep leerlingen op het vmbo al met hun praktijkexamens. Pas als vwo begint, staat er iets over in de krant.

Rake opmerking. Het is toch 1/3 van hun examen.

Ja leuk

'Hoe is je rapport?'
'Slecht, meester.'
'Hoe komt dat?'
'Het komt door de puberteit.'

Meester Bart heeft ook een column in Trouw.

Noet

Noet

05-04-2016 om 10:28

klopt niet helemaal

de VWO'ers doen ook al eerder delen van hun examen. Daar wordt ook geen aandacht aan besteed.

Waar aandacht aan besteed wordt is de start van het CENTRAAL schriftelijk eind examen, en daar vallen die VMBO'ers net zo goed onder.

Niet alle VMBO scholen zijn nu al begonnen met hun praktijk examens, meester Bart heft niet altijd gelijk, maar grappig is hij vaak wel.

Triva

Triva

05-04-2016 om 14:53

Noet

Jij heft het over schoolexamens, dat is niet te vergelijken en hoe kunnen andere vmboscholen nu niet mee doen aan het praktijkexamen? Ik dacht toch echt dat dat landelijk was?

Schylger Famke

Schylger Famke

07-04-2016 om 16:32

U vraagt

Vandaag in de krant: leerlingen van 3 vmbo-leerwegen hebben spannende weken. Ze leggen deze en volgende week het praktijkdeel van hun examen af. Vorig jaar moesten ze onder meer abrikozenbroodjes bakken en websites bouwen. Met informatie over welke leerwegen er zijn, hoeveel leerlingen het betreft, dat ze in mei ook theoretisch examen doen, wanneer ze horen of ze geslaagd zijn en voorbeelden van de opgaven van vorig jaar en een filmpje van vorig jaar.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.