Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Mbomama

Mbomama

25-10-2016 om 16:33

Mbo uren

Ik vind dat mijn kind op het mbo echt idioot lange dagen moet maken. 2 keer tot 5 , 1 keer tot 4 en 1 dag van half 9 tot 9 uur savonds. En dan de 4e dag stage. 10 tot 18.
Gedurende de week bijna elke avond wel huiswerk en stageboek bijhouden.
Nu komen binnenkort de eerste grote toetsen bedrijfseconomie, talen, administratie. Maar eigenlijk is er alleen in het weekend tijd om eens goed te kunnen leren. En logischerwijs is er dan ook wel eens behoefte aan ontspanning.
Misschien ligt het aan ons mbo of is ons kind gewoon niet slim genoeg maar ik vind het echt heel erg druk.
Waarom niet 2 middagen lesvrij zodat er in elk geval tijd is om de stof een beetje bij te houden.
Het lijkt dat de stof die eerst in 4 jaar zat gewoon niet aangepast in 3 jaar is gepropt toen de mbo4 opleidingen 3 jaar zijn geworden een aantal jaar geleden.
Zijn er ouders die dit herkennen? Of nog beter mbo docenten?
Hier klaagt de hele klas erover. Verplicht aanwezig bij soms onzinnige lessen en geen tijd voor eigen studie- indeling

Ja veel uren

Ook hier is sprake van mogelijk verkorting naar 3 jaar maar daar hebben we het wel over. Het is nu al lange dagen en het huiswerk komt makkelijk in de knoop. Dochter werkt er hard aan. Je kunt ook echt niet makkelijk wat missen.
We hebben binnenkort een belangrijke gebeurtenis in de familie. Maar dochter kan haar les echt niet missen, dus gaat niet mee.
Zoon ook niet overigens. Dat is natuurlijk de inkorting van de studieduur.
Sommige kinderen zullen daar hun hand niet voor omdraaien maar mijn kinderen hebben hun tijd echt wel nodig.
Onzinnige lessen heb ik ze echter niet op kunnen betrappen. Of het moet Engels zijn dat wat saai is want ze heeft het al op HAVO niveau gehaald, maar ze moet het toch weer volgen vanwege het vakjargon.
En rekenen, ze had een vijf en dat was voldoende, maar toch moet ze het weer doen. Ze kan prima rekenen alleen die geniepigheden en verhalen maken haar werk lastig. En mogelijk gaat school ook een traject wiskunde aanbieden voor als men door wil naar het HBO.
Dat zou wel handig zijn.
Maar vol is het.

Mbomama

Mbomama

25-10-2016 om 16:51

Vergelijk met hbo

De vrienden van mijn dochter op hbo hebben zoveel meer vrij dan zij. Natuurlijk moeten die ook meer zelfstandig opdrachten doen, maar de toetsen die mijn kind op mbo doet zijn ook rustig over pagina in een lesboek. Nog geen idee wanneer dat allemaal moet als de school alles zo vol plant.
Ze wordt meedelijdend aangekeken door haar uni en hbo vriendinnen.

Mbomama

Mbomama

25-10-2016 om 16:55

O en

Ik heb ook een kind op hbo trouwens. Daarom valt het verschil me ook zo op. Vaak maar 2 of 3 dagen per week lessen.

MBO4 in 4 jaar ook stevig doorpakken

Er gaat veel tijd zitten in de voorbereiding van de praktijken en de projecten. Eerste twee jaar een brede opleiding, nu in het eerste van het specialisatiejaar met minder vakken, maar wel de stagedagen erbij.

Ach, ze haalt alle toetsen en ze gaan niet kapot van een tijd alle zeilen bijzetten. Als je maar lol hebt in het vak dat je hebt gekozen, kan je veel hebben.

Kinderen groot brengen, dat is pas druk

Vol rooster

De minister heeft in al haar wijsheid besloten dat mbo meer les moeten geven en minder stage uren en ook in kortere jaren.

Google maar op focus op vakmanschap.

Op het mbo zit men ook vast aan verplichte onderwijstijd, op hbo en uni niet .

bieb63

bieb63

25-10-2016 om 21:23

Hier ook MBO4

En dus gepropt in 3 jaar. Echter de lestijden vallen mee. 4 ochtenden starten om 9 uur, 1 ochtend om 11 uur. Eindtijden 1x ca. om 3 uur, 3 om ca kwart over 2 en 1x om 1 uur. Dus dat is prima te doen. Wél is er thuis heel veel te doen. Mega veel.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.