Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

kleuterverlengen en DL scores

Stel dat je er voor kiest om je kind te laten kleuterverlengen, telt dit dan mee in de didactische leeftijd (DL scores)? Kan de school dit later gebruiken in de DL/DLE grafiek waardoor kind altijd 1 jaar achterloopt op die grafiek?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

09-11-2013 om 11:09

Nee

De DL scores tellen pas vanaf groep 3. Wat je kind dus voorafgaand aan groep 3 heeft gedaan telt op geen enkele wijze mee.

http://www.hetabc.nl/vraagantwoord/wat-een-dl-en-een-dle#.Un4JkLK9KSM

half antwoord

Ik twijfel of dat het antwoord op je vraag is.
Wat Ginny zegt klopt precies voor de DLE toets. Die is niet verplicht (er zijn ook andere toetsen). Als je wilt weten of jouw school/jouw samenwerkingsverband/jouw regio het zittenblijven op een of andere manier laat meetellen in de schoolcarriere, dan moet je het antwoord daarop zoeken in het Zorgplan (kan ook een andere naam hebben) van het Samenwerkingsverband. De toelatingsprocedure voor het vo kan overigens ook onthullend zijn.
Onder de noemer 'alternatief leerlingenrapport' kun je wellicht wat vinden. Het probleem is wel dat dit soort dingen ook nog eens steeds van naam veranderen.
En dan nog wat: met de invoering van passendonderwijs (stapsgewijs vanaf dit schooljaar) en de verplichte taal- en rekentoets, verandert er de komende jaren elk jaar wel wat. Het is nu lastig om een voorspelling te doen die over 6 jaar nog telt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.