Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Spannend

Spannend

21-03-2015 om 14:19

Interpretatievraag

Een korte vraag:

kind heeft afgelopen week toelatingsexamen gedaan bij een opleiding waar een toelatingscommissie voor is, en waarvoor dus niet iedereen wordt toegelaten.

Kreeg gisteren het volgende bericht via studielink en kon nu pas kijken:
" de opleiding waar je bent aangemeld heeft je verzoek tot inschrijving bijgewerkt." Dit is gebeurd op vrijdag de 20e, enkele dagen na de toelatingsdag.
Vervolgens staat in het bericht van de opleiding zelf: :je hebt voldaan aan de aanvullende eisen voor onderstaande opleiding, dan plus naam vd opleiding plus jaar waarvoor het geldt (volgend jaar).

Grote vraag natuurlijk: is kind dan aangenomen?

Nu is natuurlijk telefonisch niemand bereikbaar. Kind wordt langzaam gek hier...

Iemand met dergelijke ervaringen bij een eigen kind? Kind zoekt zich rot op forums ed, waar de strekking is dat dit dan betekent dat kind is aangenomen. Maar nog geen zekerheid natuurlijk.

Volgende week de laatste proefwerkweek, maar van leren komt nu even niets )

bieb63

bieb63

21-03-2015 om 14:22

mij lijkt

dat ze gewoon is aangenomen toch? Uiteraard maandag even bellen voor de zekerheid, maar ik zou er vooralsnog van uitgaan. Snap overigens je onzekerheid. Hier ook zoiets.

Wordt er niet geloot oid?

Als alleen aan bepaalde eisen voldaan moet worden, en er verder niet geloot wordt, zou ik op grond van dit bericht concluderen dat ze is aangenomen. Komt bij dat, mocht dit een neutrale mededeling zijn ("je voldoet aan de eisen maar we weten nog niet of je bent aangenomen"), er toch een datum bij vermeld zou worden op welke ze dan wél uitsluitsel krijgt? En als ze voldoet aan de eisen maar het is nu al bekend dat ze tóch niet is aangenomen (omdat er te veel aanmeldingen zijn) dan zou dat er nu expliciet bij moeten staan.
Ze brengen het wat droog, maar ik denk dat je blij kunt zijn

guera

guera

21-03-2015 om 18:41

nee niet perse

Hier voor de VO scholen de planning. Op x april hoort school of het kind toelaatbaar is (of hoe noemen ze dat? maw of het aan de eisen voldoet voor plaatsing). Pas een week later hoor je of je daadwerkelijk aangenomen bent.
Dus als de eisen a b en c zijn dan voldoet ze blijkbaar aan die eisen. Maar als er inderdaad nog geloot moet worden of iets dan is ze nog niet per definitie aangenomen.
...Succes met wachten!

Spannend

Spannend

21-03-2015 om 23:19

Volgens mij was dit de 'loting'

Het gaat om een kunstacademie. Afgelopen week was toelatingsdag met presentatie van eigen werk en gesprek. Eigenlijk was dat dus de 'loting', of liever de selectie.

Nu staat inmiddels alle onderdelen van studielink een groen vinkje, als laatste bij de aanvullende eisen. Dat vinkje stond er vorig weekeinde nog niet. Er gaat onder de aangenomen studenten niet meer geloot worden.

Wat in de info vd opleiding staat is dat aanmelding geldt voor het jaar volgend op de toelating. En in de mail staat dat het hebben voldaan aan alle toelatingseisen geldt voor het komende studiejaar, dus dat zou kloppen.

Ook werd gezegd dat snel, als het kon deze week al, uitsluitsel zou worden gegeven...

Kind vindt het zeer spannend, maar inmiddels wordt ik er ook wel onrustig van

Spannend

Spannend

23-03-2015 om 10:56

Yep! Aangenomen!

Blij!

Lynn

Lynn

23-03-2015 om 11:03

Gefeliciteerd!

Leuk hoor en helemaal geweldig met zo'n selectie. Heb begrepen dat het niet makkelijk is daar aangenomen te worden, dus een hele prestatie.

Wens haar maar veel plezier met haar opleiding.

Ha!

Gefeliciteerd!

Spannend

Spannend

23-03-2015 om 11:30

Bedankt! Ja, cool he

Ik ben heel blij voor haar. Ze heeft een langetermijnplanning, wist 2 jaar geleden bij Havo-examen al dat ze deze richting op wilde maar voelde dat ze er nog niet klaar voor was. En nu wel dus. Nu plotseling ook super relaxed, want ook met Havo mag ze erop. VWO gaat echt wel lukken, maar ze heeft nu ineens toch wel een hele luxe positie

Daarna wil ze naar de Design Academy, dat heeft ze ook verteld.

Wow

Heerlijk als je kind weet wat ze wil en ze krijgt de kans. Gefeliciteerd.

Spannend

Spannend

23-03-2015 om 16:32

AnneJ

Klopt! Zo zie ik het ook.

Maar ik heb een hele verstandige dochter die een plan B en zelfs een plan C had klaarliggen, allebei ook dingen die ze graag zou willen en kunnen. En ook met plan B zou ze nog steeds uiteindelijk naar de Design Academy willen gaan.

Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat kinderen op school door kunnen groeien, niveau's kunnen stijgen. Want in de eerste en tweede zou ze echt nog geen VWO hebben moeten doen, maar tijdens de Havo en ook deze laatste twee jaar is ze enorm gegroeid, emotioneel maar ook qua verstand en inzicht in zichzelf en anderen.

Dat doorgroeien gun ik alle kinderen, als ze dat zouden willen.

Plan B is trouwens filosofie studeren aan de uni. Ook erg leuk, vind ik.

Ja genieten

Ik zit hier aan de zijkant even met je mee te genieten.
Bij zoon is het naadloos gelukt, bij dochter moet het kwartje nog vallen, het spreekt echt niet altijd vanzelf en het moet toch, na aanreiken, uit henzelf komen. En als dat dan lukt, voel je de diepte en als ouder geniet je mee.
Maar, ook een goed idee, altijd ook alternatieve scenario's bedenken. Het zijn per slot kansen. Geen garanties. En dat gebeurt ook.
Een kennis van mij wilde graag chirurg worden. Maar ja, drie keer uitgeloot is ze verpleegkunde gaan doen. Wel de top in haar vak op de IC, maar ik vind het nog altijd jammer. Zo gaan die dingen.
Maar je geniet gewoon enorm als het allemaal wel matcht. Je gunt het die kinderen, maar jezelf ook.

Spannend

Spannend

27-03-2015 om 10:10

Ik wilde ook altijd medicijnen studeren

vanaf dat ik zes was of zo. Hele pakket op gekozen. En bij het inschrijven aan de uni heb ik ineens van het ene op het andere moment gekozen voor een taal, en later omdat ik toch niet genoeg input kreeg, ook voor geschiedenis.

Ben heel blij met mijn leven en richting, het past ook echt bij mij. Maar ik heb ook een app genaamd Figure1, een app voor medisch personeel die daarop foto's van rare, vieze, onbekende ed. medische situaties plaatsen, waar anderen dan weer input op kunnen geven. Echt smullen vind ik dat...
En ja, ergens ook nog steeds spijt.

Wel opvallend, meerdere meiden uit mijn klas hebben wel geneeskunde gestudeerd en zijn consultatiebureauarts en verpleeghuisarts geworden, typische vrouwenberoepen binnen de geneeskunde. Ik wilde specialist worden, ofwel chirurg of vrouwenarts... en achteraf had ik graag als kankerspecialist met kinderen willen werken.
Helaas te oud voor deze carriereswitch, en studie is nu voor oudere jongeren ook onbetaalbaar geworden, nog iets waarom ik het nieuwe leen- en studiestelsel bijster slecht vind.

Maar ik heb er rond mijn veertigste serieus naar gekeken, of ik opnieuw geneeskunde had kunnen doen. Als mijn partner genoeg had verdiend om mijn verlies in inkomsten op te vangen had ik het gedaan...

Lynn

Lynn

27-03-2015 om 10:49

Spannend / OT artsen

"Wel opvallend, meerdere meiden uit mijn klas hebben wel geneeskunde gestudeerd en zijn consultatiebureauarts en verpleeghuisarts geworden, typische vrouwenberoepen binnen de geneeskunde."

Als die vrouwen dat zelf graag willen (misschien wel omdat kantoorbaantijden ze meer aanspreken dan het keiharde werken (?) als bijv. chirurg in de opleiding/specialisatie en de diensten), is dat toch prima? Of geen zin om nog langer te specialiseren - je moet het maar willen.

Ken ook een verpleeghuisarts. Voordeel met alle ouderen van tegenwoordig: baangarantie . En overigens ook diensten ('s nachts/weekenden) dus wat dat betreft misschien niet eens zo veel voordeel t.o.v. specialisten.

mirreke

mirreke

27-03-2015 om 19:09

Heb het over 30 jaar geleden

Ik zou willen hebben specialiseren tot een 'zwaar vak'. Maar ja, ik koos niet voor niets op het laatst wat anders. ik zag mezelf dat ook niet doen. Maar jammer blijft het toch.

En inderdaad, de vriendinnen die het toch gingen doen, redden het niet. Dat zegt niets over de vrouwen, maar meer over het soort beroep, wat gewoon een grote aanslag op je doet.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.