Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Ideeën voor een nieuw schoolconcept

https://www.oudersonderwijs.nl/index.cfm/nieuws/nieuwe-scholen-en-nieuwe-onderwijsconcepten/

Overzichtelijke enquete over je ideeen en mogelijk ervaringen als ouder bij het bedenken en opstarten van een nieuwe school.
Het is nogal dichtgetimmerd met regelgeving toch niet geheel onmogelijk.

"Een nieuwe school beginnen? Ouders & Onderwijs is op zoek naar verhalen en ideeën over het starten van een nieuwe school in Nederland en de ideeën die ouders hebben over vernieuwing in het onderwijs. Deel jouw mening of ervaring met ons!"

Leen13

Leen13

21-08-2015 om 16:59 Topicstarter

Oeps...... van de overheid

"Katinka Slump ‏@KatinkaSlump 18 aug.
Bezuinigingen op voorzieningen voor ouders in onderwijs maken ouders monddood met @OudersOnderwijs als doekje voor het bloeden. @MinOCW

Evanlyn

Evanlyn

21-08-2015 om 23:02

je mag de enquête alleen invullen via Twitter of Facebook. Ik heb geen zin om een account aan te maken alleen maar voor een enquête. Twitter en Facebook zijn gewoon commerciële organisaties, het is geen DigiD of zo. Beetje apart.

wimb

wimb

21-08-2015 om 23:26

hier is toch die enquête

dit is toch die enquête :
https://docs.google.com/forms/d/1yYN_-MUGNPwdczXFuvH9gg5b0txzfXLNTrlcAmaM5_c/viewform

wimb

Handel in invloed

AnneJ, het is niet zo slim om zomaar lukraak en zonder uitleg iemands uitspraken neer te plempen.
De manier waarop je het doet maakt van 'de overheid' een vijand per definitie en van Katinka Slump een Orakel die je verder niet om uitleg zou hoeven vragen.

Ik denk dat Slump zich daar ook niet prettig bij voelt.

Dus hoezo monddood?

Ik heb het gevonden. Eerder schrijft ze:"Katinka Slump ‏@KatinkaSlump Aug 18 View translation
Door uitbesteding aan een Stichting @OudersOnderwijs omzeilt @MinOCW ouders die in stichting niet participeren.'

En dat is waar. Maar het is geen nieuwe techniek. Zo wordt sinds jaar en dag het onderwijsbeleid uitgevoerd. Zo vond ik in een ver verleden de stichting warme overdracht. Dat is die stichting die gezorgd heeft voor een overdreven hoeveelheid gegevensuitwisseling. Het personeel van die stichting van destijds lijkt vooral bezig te zijn geweest met het veilig stellen van eigen baantjes of die van vrienden en kennissen. En baantjes zijn er genoeg uit ontstaan. Van eenvoudige formulierenverkopers (digitale schoolbestanden waren er nog niet), tot groots en meeslepende schakelpunten van informatie waar elke digitale firma van smult.

Dit soort stichtingen gedragen zich als ondernemers die de markt maken en de buit verdelen of daar op uitbundig en onoplettend toe inspireren.

Zie ook http://www.ouders.nl/artikelen/kindermishandelingspoppenhuis-baart-zorgen

http://www.transparency.nl/2015/08/de-grens-tussen-handelen-in-invloed-en-corruptie-lobbycratie/

Ja dat is zorgelijk.

Die enquete invullen leidt tot op zijn minst de bewering dat er 'met ouders is overlegd'. Zie ook het verweer bij de Amsterdamse scholenloterij. Zal ook wel een enquete geweest zijn.
Maar je kunt hem ook wel invullen en oproepen tot invullen. Zo veel en zo vaak mogelijk. Vul bij 'anders' steeds in dat je je rechten gewaarborgd wil zien: Recht op onderwijs, schoolkeuze, openheid en inzage. Een beschermingsrecht zoals het consumentenrecht.

Leen13

Leen13

22-08-2015 om 18:25 Topicstarter

Onze nieuwe school - Amsterdam

http://www.trouw.nl/tr/nl/4556/Onderwijs/article/detail/4126930/2015/08/22/Amsterdam-experimenteert-met-Idols-voor-onderwijsplannen.dhtml

http://www.onzenieuweschool.nl/
Tot zondag, kort dag dus nog, kun je stemmen.

"Als je vraagt aan ouders en leerkrachten hoe hun ideale school eruit ziet, dan komen er antwoorden die in de verste verte niet lijken op de onderwijsplannen die je meestal hoort van politici of onderwijsadviseurs. Presentatievaardigheden of zogenaamde '21st century skills'? Een opleiding met een goede aansluiting op een baan? Excelleren? Taal- en rekentoetsen? Je leest ze niet terug in een uniek experiment in Amsterdam, waarbij 124 mensen plannen in hebben gediend voor de stichting van een school."

https://twitter.com/schoolmakers020
De twitter

"Op de website kan iedereen tot zondag 'stemmen' op het beste idee. Het project is zo interessant omdat dit vooruitloopt op een voorstel van staatssecretaris Dekker van onderwijs. Hij wil af van de ouderwetse schoolrichtingen als protestants-christelijk, katholiek of algemeen bijzonder. In een wereld waarin steeds minder mensen zich door het geloof laten leiden, moeten ook scholen vrij van richting zijn. Dekkers enige criteria voor de oprichting van nieuwe school zijn dat er genoeg kinderen naar toe willen, en dat het onderwijs goed is."

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.