Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Hoe gaat het met de brugklassers?

hoe gaat het met jullie brugklassers? hebben ze er zin in om te gaan beginnen?

mijn oudste moet maandag haar boeken en rooster ophalen. Dinsdag krijgt ze een algemene toets en een sportmiddag. Woensdag de eerste echte lesdag, en vrijdag een kennismakingsdag. Ondertussen heeft ze nog wat feesten van voormalig groep 8 klasgenoten en viert ze nog uitbundig vakantie met logeerpartijtjes enzo. Nog geen zenuwen te zien. haar moeder is er meer mee bezig dan zij zelf....wat ik uiteraard niet probeer te laten merken.

hoe gaat het bij jullie brugklassers en hun ouders?


pooh bear

pooh bear

16-08-2013 om 22:54

Hier

Mijn brugklasser heeft nog 2 weken vakantie. Ze is er nog niet echt mee bezig.
Overigen hoor ik overal dat de scholen de eerste week een speciaal programma hebben. Bij mijn dochter gaan ze de eerste dag even kennis maken met de mentor en de boeken controleren en de volgende dag beginnen ze gewoon volgens rooster.
Zijn er meer scholen waar het zo gaat.

Thursday Next

Thursday Next

17-08-2013 om 00:22

Hier...

ook nog 2 weken vakantie. Dan de eerste week maandag vrij, dinsdag rooster ophalen en vanaf woensdag gewoon les.
Dochter heeft er zin in, ze is er ook wel mee mee bezig want in de vakantie kwamen er steeds vragen als: wat vond jij leuk op de middelbare school? Welk vak, welke leraar? Toen we gisteren thuiskwamen waren de boeken er ook. Dit weekend gaan we dus kaften.

Ook

Hier ook nog 2 weken vakantie. Dochter is er ook nog niet echt mee bezig...
Hier is het op maandag kennismaken, dinsdag een soort schooldag en woensdag t/m vrijdag gaan ze op wendagen naar een jeugdherberg. Ze gaat naar een Daltonschool dus tijdens de wendagen gaan ze veel met Dalton bezig zijn. Dochter komt zelf ook van een Daltonschool dus dat scheelt.

Molleke

Molleke

17-08-2013 om 09:17

Hier

nog 1 week vakantie. Dochter is er nog niet zoveel mee bezig. Zit nog middenin logeerpartijtjes etc. maar ik weet zeker dat het weekend daar voor de spanning wel gaat stijgen Wij wachten nog met smart op informatie van school. Dit zou de week vooraf komen dus komende week. Dochter komt in een ipadklas dus boeken kaften hoeft niet maar ze heeft nog wel wat spulletjes nodig maar we wachten nog op bericht. Wel alvast een rugtas gekocht.

Ik heb wel begrepen dat ze dag 1 een soort van kennismakingsdag hebben in een stuk bosgebied met waterplas verderop. Voor de rest geen idee. Afwachten dus. Voor jongste begint alles maandag weer.

gruffalo

gruffalo

18-08-2013 om 11:06 Topicstarter

Zuiden

oke ik kom uit het zuiden dus we lopen iets voor op de rest. komende weken zal het allemaal langzamerhand beginnen. mijn dochter is er klaar voor, ze heeft er nu ook echt zin in!

Marieke

Marieke

18-08-2013 om 11:11

Maandag beginnen

Morgen is de eerste dag, kennismaken, 12.00 uur op school. Het lesrooster staat sinds vrijdag online, 5 dezelfde dagen: 8.30-14.20 uur, da's een mooi rooster om te beginnen. De tas is ingepakt, afspraken om samen te fietsen zijn gemaakt, maar het is wel spannend hoor. Ze heeft er zin in, maar: vind ik iedereen aardig en zij mij ook? Hoeveel huiswerk, veel leraren, vind ik alle lokalen, hoe werkt het met de locker, de gym, de agenda, pff, er komt veel op ons af!

Molleke

Molleke

19-08-2013 om 16:30

Gruffalo en marieke

Hoe hebben jullie dochters het gehad die eerste dag?

gruffalo

gruffalo

19-08-2013 om 18:10 Topicstarter

Leuk

leuk dat je het vraagt

vandaag was 3 uur lang rooster en boeken op halen, tutorgebeuren, kluisje enzovoort. ze was heel enthousiast, in haar groepje zit een meisje waar het erg mee klikt. zo fijn! net hebben we samen de boeken gekaft, en het rooster bekeken. elke dag tot 8.35-14.30 les, alleen maandag het eerste uur vrij. dochter moet ruim 1/2 uur fietsen dus dat wordt 7.45 weg. poeh... ze was blij met het rooster want ze hebben wel 3 uur gym in de week en 2 uur kunst (tekenen etc), in blokuren dus dan kunnen ze echt lang aan de slag cq iets echt leuks doen.

kortom, een goede dag hier!

Molleke

Molleke

20-08-2013 om 16:44

Fijn

Wat fijn dat ze zo enthousiast is! en 2 uur kunst. Leuk hoor!

Hier belde dochter net dat de brief van school was gekomen. Maandag om 12:00 uur beginnen. Ze had een hel verhaal Vanavond maar even goed doorlezen. Ja die tijden in de ochtend zullen zeker veranderen. Hier moet dochter ook een half uur fietsen.

hasse simonsdochter

hasse simonsdochter

21-08-2013 om 13:58

Hier ook eentje

Afgelopen maandag van 2 tot kwart over 4 op school: algemene verhalen, locker, boeken. Dinsdag en woensdag lessen, morgen met alle brugklassers naar Wanroij, lekker zwemmen enzo. En vrijdag sport en spel en 's avonds: brugklasdisco! En maandag wordt het allemaal weer gewoon... . Ze is heel enthousiast, ging dag 2 al een vriendinnetje ophalen (en stond daar een kwartier te vroeg op de stoep, haha) en begin gisteren gelijk met haar huiswerk. Maar ik vermoed dat dát wel snel gaat veranderen...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Marieke

Marieke

22-08-2013 om 15:23

De eerste dagen zitten erop

Dag 1 viel wel mee: praatje van de rector en kennismaken met de klas. Dag 2: speurtocht door school, uitleg agenda, hoe werkt de locker, de administratie, wie mag je waar voor lastig vallen, lange lunch gehad. Woensdag was de eerste echte lesdag, gelukkig wel met twee uur gym. En: het eerste huiswerk; woordjes leren. Vandaag voor vier vakken huiswerk meegekregen, maar nog niet zo veel hoor, hooguit een uurtje werk. Verder Magister ingesteld op de smart phone, alle elektronische lessen geïnstalleerd, de helft van de boeken weer uit de tas gehaald: nee, je hoeft niet alle boeken voor wiskunde mee te nemen, begin maar gewoon met boek A. Als die uit is, ga je vanzelf naar boek B. Ze gaat elke dag veel te vroeg weg en moet dan wachten op de rest, maar ja, er kan toch wind tegen zijn? Elke avond heel erg moe zijn, maar op tijd naar bed is nog lastig. Het gaat dus zoals verwacht!

T&T

T&T

23-08-2013 om 09:29

Leuk om mee te lezen

Hier ook een verse brugpieper! Was wel heel spannend deze week, grote school, en ze gaat fietsen en met de trein. Gelukkig ontmoet ze in de trein al klasgenootjes waar het goed mee klikt. Op school is alles nog interessant, zelfs het huiswerk ... Ja dat zal nog wel overgaan ze had maandag en dinsdag nog kennismaking, maar vanaf woensdag begonnen de echte lessen al! En wat komen er veel nieuwe leraren voorbij... Spannend allemaal, maar ze komt vrolijk thuis. Groetjes, Tess

gruffalo

gruffalo

23-08-2013 om 10:51 Topicstarter

Leuk

leuk dat het allemaal zo goed gaat. het is wel spannend voor ze he, elke dag nieuwe vakken, nieuwe leraren, nog onbekende klasgenootjes. jullie verhalen zijn erg herkenbaar hier.

vandaag is er een survivaldag, ze hebben er gelukkig prachtig weer bij. Bikini en sportkleding aan, ze had er erg zin in. Gister had ze 's ochtends een dip, in tranen zag ze niet zitten hoe ze het allemaal moest doen: elke dag zo lang fietsen, school en dan nog huiswerk ook, sporten, muziekles.... het was even te veel allemaal. maar 's middags kwam ze weer vrolijk thuis. ze had kunst gehad en nu huiswerk: een tekening afmaken en die inkleuren. Tekenen is haar hobby dus dat ging prima! 's avonds is ze uit zichzelf eerder naar bed gegaan (!) omdat ze zo moe was.

volgende week zal het idd weer 'standaardritme' gaan worden, maar voor nu is het nog afwachten.

dochter heeft al toegang tot magister, wij nog niet. zal vast nog wel komen maar ben wel nieuwsgierig naar hoe dat allemaal werkt en er uit ziet.

gruffalo

gruffalo

25-08-2013 om 08:50 Topicstarter

Noorden

voor de ouders van brugklassers uit noord-nederland: heel veel plezier & succes tijdens de eerste week! enne..laat weten hoe het is gegaan!

Tink

Tink

25-08-2013 om 20:13

En hier

Een vrij chaotische eerste week. Zoon was na de introductiedag zijn schoenen kwijt (op het sportveld laten liggen), de dagen daarna zijn rooster, zijn rekenmachine en de website waarop hij rekensommen moest oefenen wist ie ook niet meer. Gelukkig maar dat z'n moeder 's morgens weliswaar nog slaapwandelt maar toch nog dingen terug kan vinden. (Rooster lag onder zijn agenda, rekenmachine gewoon op zijn kamer en die website was zo gegoogeld.)
Belangrijkste les voorlopig: SCHRIJF DINGEN OP!!! Schrijf je rooster over in je agenda en noteer dingen die een leraar op het bord zet...
Aan de andere kant is ie ook heel goed bezig, legt 's avonds het meeste al klaar, vertrekt op tijd, en laat netjes weten als ie wat later thuis is. Dat is al heel wat vind ik, na zo'n eerste halve week.

Molleke

Molleke

01-09-2013 om 10:01

1e week voorbij

De 1e week zit er op! Het ging goed. Vroeger opstaan was geen probleem en ze heeft een mooi rooster. 3 dagen i.i.g. om 14:15 uur vrij 1x tot 16:00 uur en de laatste dag tot 15:15 uur maar in de praktijk tot 14:15 uur. Dat laatste uur is een mentor uur en alleen als de mentor je wilt spreken moet je blijven (of als je zelf vragen hebt) en anders mag je naar huis.

Nog weinig huiswerk. Alleen voor Nederlands en dat heeft ze al af Ze zit in een ipad klas en op een daltonschool. Beide even wennen maar het gaat goed. Ik moet zelf erg wennen aan die planning. Ik vind zelf dat het er onduidelijk staat. Ze hebben zelf ook nog geen daltonuren gepland. Dat gaan ze komende week doen. Komende week gaat het dan echt allemaal beginnen voor mijn gevoel.

Hoe gaat het bij jullie?

pooh bear

pooh bear

01-09-2013 om 10:53

Dinsdag

Dochter moet dinsdag beginnen met een soort introductie en woensdag begint ze dan echt.
Het rooster hebben we ondertussen op internet gevonden en dat lijkt ons best een zwaar rooster.
Zo moet ze een dag van 8.20 tot 17.00 en ook vrijdag is ze pas om 16.00 uit.
Is dat normaal z'n lange dag in je rooster?
Verder is het best balen voor haar want met dit rooster komt ze echt in de knoop. Het uur dat ze normaal sport kan ze in elk geval niet meer.

De boeken zijn inmiddels binnen en gekaft. (Hadden we rekbare kaften voor gekocht maar de meeste boeken waren daar niet geschikt voor.)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

crow

crow

01-09-2013 om 12:44

Al twee weken

Tot 17:00 is idd lang, laatste tijd bij zoon is 16:10. Hij is dan om vijf uur thuis, fietsend. Die dag is hij wel erg moe en gaat daarom die avond ook niet meer sporten. Dat is gelukkig heel gemakkelijk te switchen.
Verder gaat het z'n gangetje. Iedere dag al een beetje huiswerk me(kaderklas) Vooral science, duits, engels en nederlands. Voor duits en engels woordenrijen leren. Daarvoor kunnen ze een site gebruiken, Wrts.nl, en dat werkt perfect. Zijn engelse leraar heeft de woordenrijen al ingevoerd, de duitse hebben we zelf moeten doen. Echt een tip, zoon is nogal moeilijk met huiswerk maken en zich laten overhoren gaat ook moeizaam. Nu kan hij zich door het programma laten overhoren.
Agenda invullen gaat nog niet helemaal zoals het moet maar daar gaat mentor in de klas aandacht aan besteden is tijdens infoavond besproken.

Dalarna

Dalarna

01-09-2013 om 13:59

Pas op met wrts (en pooh bear)

Niet elk kind haalt hoge cijfers als wrts aangeeft dat het een hoog cijfer heeft gehaald. Bij sommige kinderen werkt het perfect, bij anderen niet zo goed. Ook verliezen veel kinderen teveel tijd aan de 'spelletjesachtige' onderdelen op wrts terwijl je beter gewoon kan beginnen met hard blokken (uit mijn hoofd is dat meteen toets doen ofzo). Kijk daar zelf even goed naar!

Verder vind ik 17 uur echt extreem laat, ben blij dat hier het achtste uur altijd het laatste is. Hoeveel lesuren heeft jouw kind in totaal poohbear? Is ze vaak de eerste uren vrij? Tussenuren? Mijn zoon heeft op de havo al drie jaar gemiddeld 3 dagen van 7 lesuren en 2 dagen van 6 (dus soms een keer 5 en 8).

pooh bear

pooh bear

01-09-2013 om 17:38

Dalarna

Ik schrok ook wek dat ze op dinsdag tot 5 uur moet.
Ze heeft 33 lesuren en begint 2x het tweede uur Ze heeft ook nog 50 minuten reistijd dus ze is die dag echt heel last thuis.
Verder doen ze ook nog mee met een sportprogramma van de gemeente maar dat zie ik nog niet op het rooster dat zal er denk ik nog bij komen.
Toen we op de open dag waren zei de school nog dat ze zoveel mogelijk het eerste uur beginnen zodat de kinderen als het kan bijna elke dag rond 3 uur uit zijn.
Schijnbaar is het voor dochters klas niet gelukt. Bij de roosters van de andere 2 brugklassen zag ik niet van die lange dagen.

crow

crow

01-09-2013 om 19:19

Wrts

Wbt de spelletjesmodus, die heb ik idd gezien maar wij hebben het meteen automatisch op toets gezet, dan is het alleen maar stampen. Ook fijn dat ze meteen de schrijfwijze oefenen en dat gaat zo veel sneller dan dat pa of ma overhoren. Aan punten kan natuurlijk geen garantie ontleend worden maar als ik zie dat zoon de eerste dag voor 50 engelse woordjes stampen en schrijfwijze nog een 5, 5 bij wrts haalde en de tweede keer oefenen al een 8, 4, zie ik wel dat het programma voor hem een uitkomst is.

Dalarna

Dalarna

01-09-2013 om 20:57

Goed crow

Dat klinkt natuurlijk goed maar ik heb wel eens gelezen dat kinderen zich suf oefenen met wrts maar toch geen hoge cijfers halen op de toets.

crow

crow

01-09-2013 om 21:27

Dalarna

Ik snap niet goed wat je wil zeggen. Natuurlijk zijn er kinderen die zich suf oefenen op rijen woordjes en dan nog een slecht punt halen, of dat nu met wrts, zelfstandig (wat zoon niet kan) of met pa of ma tegenover hun. Kun je dan beter niet oefenen volgens jou? Zoon laat zich overhoren door het programma ipv door ons en dat werkt een stuk ontspannender merken wij. Ik zie zijn vooruitgang na een paar keer oefenen, meer hoef ik niet te zien.

Maar ieder oefent op zijn eigen manier zullen we maar zeggen

Wrts

Voor rijen woordjes stampen is wrts inderdaad een prima hulpmiddel. De fout die mijn brugpieper voirg jaar wel maakte, is dat hij het het ook voor vakken ging gebruiken waar het minder tot niet geschikt voor was, zoals geschiedenis en aardrijkskunde. Daarmee verdeed hij veel tijd bij invoeren en hij leerde er niet echt goed van. Gelukkig heeft hij dat nu zelf door. De spelletjesmodus is hier nog totaal niet bekeken.

En weg is ze...

Verse brugpieper is net de deur uit voor d'r eerste dag. Paar uurtjes maar. Ben echt reuze benieuwd naar het rooster. Ze start vandaag namelijk ook met een extra sporttraining om 17.15. Heb dus geen flauw idee of dat kan straks. Hoop het wel want die training is alleen op maandag.....

crow

crow

02-09-2013 om 12:49

Sport

Precies Genista, voor talen, niet voor andere vakken of het zou land/hoofdstad moeten zijn maar daar hebben ze toch vaak weer de landkaart bij nodig. Zoon weet van geen spelletjesmidus af, staat standaard op toets.

Spannend Picasso, eerste dag. 17.15 u sport zou voor zoon denk ik niet haalbaar zijn. Of het zou toevallig net de ene dag moeten zijn dat hij om drie uur thuis is. Ik merk toch dat hij wel een uurtje rust nodig heeft na school dus ook al zou het op papier kunnen, dan ontbrak de fut Hier gelukkig late sporttijden. Kun je niet alvast online roosters bekijken?

Thursday Next

Thursday Next

02-09-2013 om 19:27

Morgen

gaat dochter hier beginnen met een introductie van 9 tot 2. Rooster heeft ze nu dus nog niet, maar het laatste uur van de school duurt tot 16:10 dus erg laat wordt het gelukkig niet.

Dalarna

Dalarna

02-09-2013 om 21:31

Crow

Ik wil gewoon waarschuwen dat het best kan dat hij zich suf oefent maar dat het toch niet goed lukt. Dat hoeft niet bij jouw kind zo te zijn toch?

Het lijkt er op dat sommige kinderen het niet goed kunnen reproduceren met pen en papier in de klas als het wel met typen op de pc lukt.

Dat wilde ik zeggen

Ook aan de gang

Ons brugje kon de eerste week hele wereld aan. Afgelopen week tikkeltje chaotisch: ruzie met een leraar overleefd, sleutel van lokkertje kwijt, magister account geblokkeerd, boek kwijt. Toch wel ff wennen dus

Succes

De eerste dag was een succes hier. Had niet anders verwacht. Voorlopig rooster ook binnen en ze is gewoon 3 dagen achter elkaar om14.00 al vrij. Past perfect met sport én huiswerk. Wel was ze vanavond kapot. Veel nieuwe indrukken, van school en de nieuwe sporttraining.
Morgen halfdagje en dan woensdag op kamp (wendagen). Gok dat ze dit weekend voor pampus ligt

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.