Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Het Niet Passend Onderwijs bij De Monitor 22:35 uur, NPO 2

"Zorgleerlingen moeten zoveel mogelijk naar een gewone school, dat is het idee van passend onderwijs. Drie jaar na de invoering zijn veel ouders gefrustreerd en docenten overwerkt. Wat gaat er mis?"

https://demonitor.ncrv.nl/onderwijs/grote-zorgen-leerkrachten-over-passend-onderwijs

"Staking

Komende donderdag leggen basisschoolleerkrachten het werk neer. Zij eisen meer loon en minder werkdruk. Passend onderwijs speelt volgens hen een belangrijke rol in die werkdruk. Ruim 9 op 10 leerkrachten (93 procent) zegt dat de werkdruk door passend onderwijs is toegenomen."

"Komen scholen wel hun zorgplicht na? Wordt de 2,4 miljard die we jaarlijks uittrekken voor passend onderwijs goed besteed? Krijgen zorgleerlingen de extra ondersteuning waarvoor dit geld bedoeld is?
We hebben geen idee. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer, die het onderzocht. Hoe kan dat?"

Een onderzoek over passend onderwijs onder ruim 1.000 leerkrachten in het basisonderwijs, uitgevoerd door DUO Onderwijsonderzoek & Advies in samenwerking met De Monitor.

Helaas

het probleem is niet bekend bij OO.
Had u gewag gemaakt van halal maaltijden, dan had het hier storm gelopen.

Renate

Renate

04-10-2017 om 17:53

Het is

alleen maar een berichtje om de aandacht te vestigen op dit programma, zodat zij die dat willen ernaar kunnen kijken. Ik neem aan dat zij dit gedaan hebben. Het is geen oproep voor discussie, het is geen vraag, dus het berichtje heeft zijn functie vervuld.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.