Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Loki

Loki

27-06-2013 om 20:32

Help, lwoo afgewezen.

Wij hebben veel problemen met het vinden van een geschikte school voor zoon. Onderwijsconsulent is er al mee bezig en we dachten de beste oplossing te hebben gevonden. We hadden een school gevonden met een dependance die uitsluitend Lwoo onderwijs boden. Nu krijgen we te horen dat zijn didaktische achterstand niet voldoende is Lwoo en dus wordt hij niet toegelaten.
Zijn huidige school zegt dat een social-emotionele achterstand ook een reden is om Lwoo te krijgen. Wie weet hier meer van af?
Ik ben behoorlijk in paniek want het is bijna vakantie en nogsteeds geen school voor zoon gevonden die hem wil nemen. Of moet ik hopen dat de onderwijs consulent voldoende in huis heeft om dit op te lossen?

anna van noniemen

anna van noniemen

27-06-2013 om 20:48

Ja dat kan ook een reden voor lwoo zijn

maar het zou wel kunnen dat de betreffende school andere eisen stelt. Is er een NIO afgenomen?

Loki

Loki

27-06-2013 om 21:05

Anna

Geen NIO, maar zijn IQ valt wel binnen de grensen van Lwoo en hij heeft zijn cito verknald (521). Hij zit nu op SO en dankzij dat hebben ze echt eruit gehaald wat erin zat (anders had hij wel voldoende leerachterstand gehad). VSO is geen optie,want hij valt overal buiten - Adhd, internaliserend gedrag (dus geen zmok), veel sociaal-emotionele problemen, heel veel sturing nodig.

anna van noniemen

anna van noniemen

27-06-2013 om 21:22

Misschien om een nio vragen

die moest onze zoon ook maken en daaruit kwam duidelijk een LWOO verhaal op diverse fronten. Maar dan nog kan het zijn dat de school andere eisen stelt aan het LWOO.

Evanlyn

Evanlyn

27-06-2013 om 23:23

Huidige school

Als de huidige school aan jouw kant staat, kan die je misschien helpen door daar rechtstreeks te gaan praten? Dat maakt meer indruk dan dat jij het doet en zij spreken het jargon.

Waarom is VSO geen optie als hij nu ook op SO zit?

Daantje50+

Daantje50+

28-06-2013 om 01:01

Te laat voor lwoo?

Voor LWOO plaatsen moeten de leerlingen hier een toewijzing hebben en eerder ingeschreven worden, uiterlijk 1 maart in plaats uiterlijk 31 mei.

De toewijzing wordt gedaan na aanmelding door de school en een onderzoek. VMBO advies, leerachterstand en sociaal emotionele problemen zijn samen genoeg voor het advies.
Je hoeft het advies niet te accepteren. Met het advies kan je naar een beperkt aantal scholen om in te schrijven in de LWOO klassen.

Een LWOO plaats is extra budget voor de school vanwege de extra begeleiding en een kleinere klas (denk aan minder dan 20)

Kijk in de schoolgids VO van de gemeente hoe het bij jullie is geregeld.

Loki

Loki

28-06-2013 om 21:32

Onderwijsconsulent

Die was stom verbaasd, had verwacht dat de hele indicatie zo rond zou zijn. Hij gaat een gesprek aan met de commissie, dus even afwachten.
Inmiddels ook de VSO gebeld waar zoon ook was ingeschreven om in ieder geval iets te hebben. Ze gaven aan teveel aanmeldingen te hebben gehad en ze dat hij waarschijnlijk op de wachtlijst zou komen. Gelukkig belde ze een paar uur later op dat hij kon komen voor een intake, soms heeft bellen wel degelijk zin.
Onze voorkeur gaat uit naar de Lwoo school, maar we zijn gerustgesteld dat hij in het nieuwe schooljaar tenminste een plek heeft, zei het niet de beste plek voor hem.
Nooit gedacht dat school keuze geen keuze zou worden, maar wie hem wil toelaten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.