Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Vera*

Vera*

18-12-2014 om 17:46

Gezocht: wet of regelgeving m.b.t. vervroegde profielkeuze

Dochter zit in 3 vwo en is na een lange periode van ziek zijn weer op de weg terug.

Nu is er in 3 havo/vwo een vervroegde profielkeuze mogelijk.
Daar zou mijn dochter erg mee geholpen zijn, zodat ze tijd, rust en ruimte krijgt om het gemiste schoolwerk in te halen/bij te werken.

Nu is mijn ervaring dat school vooral meegaand is als ergens wet of regelgeving voor is.

Ik kan vinden dat in de beleidsruimte van scholen er de mogelijkheden voor vervroegde profielkeuze zijn maar niet waar dat ergens op papier of het www staat.

Wie kan helpen?

Barvaux

Barvaux

18-12-2014 om 17:51

ziezon

Neem eens contact op met Ziezon: http://www.ziezon.nl/wp-content/uploads/downloads/2013/02/238-jeugdreuma.pdf zie pag 21.

Barvaux

Barvaux

18-12-2014 om 17:52

en hier ook wat interessants

Vraag 10 – Onze zieke dochter dreigt niet over te gaan naar Vwo 4. Wij willen graag dat zij een vervroegde profielkeuze kan maken, waardoor zij de vakken waarmee zij grote moeite heeft kan laten vallen, en mogelijk toch over kan gaan.

De school heeft de vrijheid om hier zelf over te beslissen, d.i. te bepalen welke vakken wel en niet worden gevolgd, als dit de toekomstige profielkeuze maar niet belemmert. Dit valt onder de beleidsruimte van de school.
Als ouder treedt u hierover in overleg met school. De school maakt vervolgens een plan voor de leerling en dient dit in bij Inspectie.

http://www.ozl.nu/vragen/

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.