Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Lynn

Lynn

09-04-2017 om 14:02

Engelse schrijftoets voorbereiden (3 VWO)?

Kind krijgt een schrijftoets voor Engels over een boek dat kind gelezen heeft.

Hebben jullie nog tips hoe je dat voor kunt bereiden anders dan het boek lezen? Dat heeft kind al gedaan.

Het is belangrijk dat kind een goede voldoende scoort. Is niet van zichzelf al erg goed erin. Dus alle tips zijn van harte welkom.

Alvast bedankt.

V@@s

V@@s

09-04-2017 om 14:39

naar de bieb

en daar de uittrekselbank raadplegen volgens mijn dochter.

Triva

Triva

09-04-2017 om 15:12

nou

wel uittreksels lezen maar natuurlijk via internet lekker thuis! Kijk naar de waardering van het uittreksel/verslag en als je keuze hebt lees dan alleen de goede.

Triva

Triva

09-04-2017 om 15:18

site

ik hoop dat je op scholieren.com wat kunt vinden en anders moet je in het Engels zoeken.

Hm. Had een reactie getypt. Maar hij is weg...

Kennen en kunnen zijn 2 heel verschillende dingen. Begrijpend lezen is echt een vaardigheid...dus iets wat je moet kunnen. En in tegenstelling to iets wat je moet kennen (een blz duitse woordjes kun je in noodgevallen heel snel in je hoofd proppen) hebben dingen die je moet kunnen vaak tijd nodig om in te slijten. ( of gaan bij mensen met natuurtalent soort van 'vanzelf' goed) als het niet echt je ding is helpt even oefenen voor een toets dus maar een klein beetje. Echte winst is alleen te boeken als je structureel oefent.veel lezen dus. Ook bv krant. En dan dingen herkennen en snappen over de opbouw ve tekst. Het doel. Hoe je snel de hoofdzaken en verbanden eruit haalt. Samenvatting maken ( zowel in 3 zinnen als in een half a 4 tje) ook vaker oefenen met bv samenvattingen of mind maps maken van lappen tekst bij ak of geschiedenis. Leren hoe je een tekst 'scannend' leest. Oefenen in bv highlighten van kernwoorden of zinnen Enz enz enz.

Vervelend misschien voor een kind dat geen zin heeft, of het niet leuk vindt, maar in de bovenbouw wordt het alleen maar belangrijker dat je dit een beetje beheerst. Voor de talen ( alle examens zijn lezen!) maar ook voor de zaakvakken, en zelfs voor bv wis- en natuurkunde! Ook bio staat bekend om hele 'tekstuele' toetsen in de bovenbouw!

Ingrid

Triva

Triva

09-04-2017 om 16:41

ingridt

Ts heeft twee draadjes geopend, bij beide staat nu jouw verhaal

Haha. Dank je Triva.

Ik snapte er al niks van.

Zie nu ook dat het 2 verschillende vragen zijn.

Lezen en schrijven
Hm. Qua vaardigheid bijna 1 pot nat.

Maak die samenvatting.
Vertel het verhaal in 3 zinnen
Vertel het verhaal in 5 minuten
Bedenk zelf 10 lastige vragen over het boek
En lees idd (zwaktebod, maar goed) andermans uittreksels na. Bedenk of die beter danwel slechter zijn dan de jouwe. En waarom.

Daar leer je wat van...

Triva

Triva

09-04-2017 om 17:35

precies

Niets mis met het lezen van uittreksels als je het boek al gelezen heeft. Mijn oudste had enorm moeite met het lezen van Engelse boeken maar hij heeft een keer een tien gehaald (fault in our stars) en dat was ook mede door het lezen van die uittreksels. Je begrijpt er dan soms net wat meer van, gaat ook meer nadenken over het boek (klopt het wel wat diegene schrijft) en je bent er gewoon weer op een andere manier mee bezig. Net zoals je het beste iets kunt leren door het niet alleen te lezen maar ook op te schrijven, er iets over te tekenen, door het uit te printen op blauw papier (le) of op roze (la) etc dus door er kortom op zoveel mogelijk manieren mee bezig te zijn.

Jan

Jan

09-04-2017 om 22:09

Naast de uitreksels

Is het slim om ook de signaalwoorden en vaste formules te leren.

Denk aan: In my Opinion, I strongly believe. Firstly secondly etc.

vragen

Ze vragen vaak dingen als: welke ontwikkeling maakt de hoofdpersoon door? Wat is het thema van het boek? Als jij het boek had geschreven, hoe had je het dan laten aflopen? Kun je het boek vergelijken met een ander boek? Kun je de titel verklaren?

Lynn

Lynn

10-04-2017 om 13:58

Bedankt!

Bedankt voor alle tips. Heel nuttig!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.