Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
lisbeth

lisbeth

09-12-2016 om 08:43

dromen tijdens toetsen

Oudste 12 zit in 2 gym, ze is heel slim maar ook een vreselijke dromer. Ze heeft add en krijgt medicijnen. We lopen dit jaar erop vast dat ze vooral tijdens toetsen gewoon niet goed oplet. Ik kan niet echt zeggen of ze wegdroomt, ze let gewoon niet op. Schrijft bij duits bv seibzig ipv siebzig of wening ipv wenig of tu ipv du.in een toets kunnen makkelijk tussen de 10-20 van die fouten zitten. tel dan nog de echte fouten erbij en je zit op een onvoldoende. Als ik haar mondeling vraag om het woord te spellen doet ze het correct. Nu ziet de school ook dat ze zo vastloopt en we hebben volgende week overleg. Nu willen we vooral gaan kijken wat we bij de toetsen kunnen veranderen. Ze mag sommige toetsen al in een aparte ruimte maken maar dat voorkomt het dromen niet.
we hebben ondertussen al met diverse docenten gesproken om het probleem te achterhalen en die zeggen allemaal dat ze het makkelijk aankan als ze oplet, ze is zeker slim genoeg. Dit is trouwens ook alleen en probleem bij de vakken wiskunde duits en frans. Engels beheerst ze zo goed dat ze daar niks voor hoeft te doen en bij geschiedenis aardrijkskunde en biologie wordt minder op die fouten gelet.
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met kinderen die behoorlijk last hebben van add op school en waar oplossingen voor gezocht zijn.

uschi

uschi

09-12-2016 om 09:30

dat horen wij

Dat dromen en slordig werken horen wij ook al over dochter vanaf de brugklas. Zij heeft het meer met beta-vakken, bij scheikunde net een paar letters onduidelijk schrijven, bij wiskunde net wat minnetjes en plusjes omdraaien, bij natuurkunde allebei. Bij spelling haalt ze ook wel wat van die fratsen uit. Ze doet dit jaar atheneum 5 voor de tweede keer en nu ze de stof net wat beter beheerst maakt ze die fouten minder maar ze maakt ze nog steeds. Laatst had ze een 10 voor scheikunde hebben maar het werd een 9,6 want weer een paar van die rare foutjes.
School heeft hier nooit echt advies voor gegeven behalve de stof goed beheersen. En als ze tijd over heeft nog even nakijken.

Li

Li

09-12-2016 om 10:12

dit boek

heeft ons wel geholpen:Kinderen met aandachts- en werkhoudingsproblemen door Kaat Timmerman. Zij deelt het maken van je werk, of toetsen, op in 4 verschillende fasen. Die moet je allemaal doorlopen om een vraag goed te kunnen beantwoorden, terwijl veel kinderen (vooral die met ADD etc.) er een paar overslaan. Het grootste deel van de voorbeelden gaat over de basisschool, maar dochter (ook 5 VWO) herkende er veel in. Het heeft haar wel wat geholpen.

lisbeth

lisbeth

09-12-2016 om 10:28

is dat boek niet te kinderachtig of meer voor basisonderwijs?

uschi

uschi

09-12-2016 om 13:18

toch nog maar

Toch ook nog maar een keer proberen iets bij te dragen waar je misschien dan wel wat aan hebt: mijn zoon heeft ook adhd maar schrijft ook nog eens erg belabberd. Zo erg dat hij zijn toetsen op een laptop mag maken. Sinds hij dat doet (al een paar jaar) is hij minder afgeleid en werkt hij beter door. Hij heeft dan namelijk het toetsenbord en scherm waar hij zich op richt en kan zich dan beter van de rest afsluiten en zich beter focussen waardoor de kans op afdwalen kleiner wordt. Ik weet niet of zoiets voor je dochter kan werken?
Misschien heeft school volgende week in het gesprek ook wel ideeen?

lisbeth

lisbeth

09-12-2016 om 13:40

uschi

het schrijven is niet geweldig maar gaat. vroeger op de basisschool maakte ze wel haar cito's op de computer. dan kreeg ze maar 1 opgave voor haar neus en kan ze dus niks overslaan of fout invullen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.