Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Janine

Janine

20-03-2014 om 20:15

Doorstroom onmogelijk

Hallo allemaal,

Mijn zoon slaagt dit jaar voor zijn MBO-3 diploma. Hij wil graag op dezelfde school doorstromen naar niveau 4 en zich specialiseren op zijn vakgebied. Hij zat in de eerste en tweede klas op niveau 4 maar in overleg met de mentor is vorig jaar besloten om het via een omweg te doen. Dat zou dan wel een jaar langer duren maar in elk geval een niveau 3 diploma opleveren en meer kans van slagen hebben.

Nu is het zover dat hij met mooie cijfers gaat slagen. Nu zegt de mentor dat de leerlingen die al op niveau-4 hun opleiding volgen voorgaan (zij hebben immers nog geen diploma) en de klassen zitten vol. Hierdoor is het niet meer mogelijk voor mijn zoon om door te stromen.

Hij heeft straks zijn diploma op niveau 3 dus gaat niet zonder diploma van school, maar mag een school de doorstroom van leerlingen weigeren om deze reden of is dit tegen de regels? Ik kan er in het schoolreglement en de leerlingstatuten niet over terugvinden.

Dank voor jullie antwoord.

Janine

Evanlyn

Evanlyn

21-03-2014 om 10:55

Belachelijk zeg!

Het is natuurlijk hartstikke fout van de school, maar ik denk dat de school daar vrij in is, tenzij de schoolgids iets anders vermeldt. Zelfs als de schoolgids geen recht op doorstromen geeft, zou ik nog even flink doorduwen. Stap maar naar de rector. De mentor is niet altijd even goed op de hoogte van de mogelijkheden. Desnoods maken ze er een klas bij.

Is een andere school nog een optie? Dat is wel een hoop gedoe, maar beter dan niks.

meer leerlingen?

Zijn er niet meer leerlingen die deze overstap willen maken? Misschien lukt het om dat gezamenlijk naar de rector te stappen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.