Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

dokter corrie in groep 5/6

vandaag kreeg ik te horen van mijn zoon en een vriendje dat ze regelmatig dokter Corrie kijken in de klas, op verzoek van de kinderen uit groep 6. (blijkbaar mogen de kinderen af en toe filmverzoekjes indienen).

Ik ben er eigenlijk niet zo blij mee. Het gaat mij niet om de sexuele voorlichting, maar de werkwijze van dokter Corrie vind ik wel erg plat, en niet geschikt voor zulke jonge kinderen (de jongsten zijn net 8). Zal ik dat aan de juf melden, of ben ik een beetje 'ouderwets'? Een vriendinnetje gaf al aan het niet te willen zien, en zoon vond zelf dat ze op nogal een vieze manier uitleggen hoe je kinderen maakt. Overigens mogen kinderen, die het niet willen zien wel eerder weg (zeiden de kinderen), maar ik vind het toch maar raar.

Dalarna

Dalarna

12-02-2014 om 13:21

tja

Dokter Corrie zit in het schooltv weekjournaal en dat is voor groep 7/8. Ik zou er overigens niets over zeggen, dit is tenminste nog overdacht en speciaal voor kinderen gemaakt. Kinderen kijken veel te vaak naar programma's die NIET voor hun zijn gemaakt.

Jaina

Jaina

12-02-2014 om 13:30

Raar

Ik zou het ook heel raar vinden. Het is sowieso niet geschikt voor zulke jonge kinderen (wat mij betreft is het voor niemand geschikt maar zelfs de officiele doelgroup is ouder). Ik zou hierover absoluut mijn beklag bij de school gaan doen. Mijn kinderen zouden niet mogen kijken maar ik zou hierover ook een officiele klacht indienen bij de school.

Valse schaamte?

Dr. Corrie vertelt recht voor zijn raap, zonder enige subtiliteit de gang van sexualiteit ter discussie.
Op een manier die wij, ik althans, niet van onze ouders hebben vernomen.

De enige voorlichting die ik kreeg, was, je wordt binnenkort ongesteld, dat betekent dat er dan wat bloed daar onderuit komt, daar gebruik je deze dingen voor(maandverband).

En nu moet je heel erg op gaan passen voor jongens, want die zijn nu heel erg gevaarlijk!!!!

(je hebt er geen idee van hoe ik op dat moment tegen jongens aankeek, of het MONSTERS waren)

(Ik heb geen broers, dus jongens waren mij sowieso al wereldvreemd)

Persoonlijk vind ik Dr. Corry wel hilarisch simpel in haar vertellingen.

troelahoep

troelahoep

12-02-2014 om 14:01 Topicstarter

hilarisch?

Net nog even een filmpje gekeken, ik vind het best wel ongepast. Als volwassene kun je er misschien nog om lachen zoals je lacht om een schuine mop. Persoonlijk vind ik het geen leuke filmpjes, en ik vind dat je juist bij zo'n onderwerp wel subtiel moet zijn. Niet verhullend zoals vroeger, maar ik mag toch hopen dat mijn kinderen de lompheid van deze dame niet als voorbeeld zien.

Ik bedacht mij nog dat er best nog wel kinderen in de klas zullen zitten die helemaal geen voorlichting hebben gehad (van hun ouders) en die moeten dan via een hitsige dame die een skelet aflebbert vernemen wat intimiteit inhoudt. Van de juf hebben ze geen seksuele voorlichting gehad bovendien, deze filmpjes worden puur als vermaak getoond, op verzoek van sommige (oudere) kinderen in de klas.

Ik geloof dat ik toch maar eens de juf wil spreken.

Vermaak?

Nee dat niet, nuttig? Ja zeker!

Maar dan wel in de context zoals het aangeboden wordt, als onderdeel van schooltv eventueel gekoppeld aan seksuele voorlichting.

Maar praten over seks vinden heel veel mensen moeilijk. De boeken van sandrijn vander doef vind ik ook behoorlijk expliciet, zelfs een boek als waar kom ik vandaan is dat al. Maar als ouder/leerkracht geef je dan ook aan dat het gaat om intimiteit en liefde.

Ik vind d'r Corrie dus wel geschikt, maar niet als los you tube filmpje puur voor vermaak, dan mis je het punt.

hier

Hier krijgt zoon het blijkbaar ook te zien (groep 5). Hij vindt het stom zegt hij. Ik heb het eigenlijk nog nooit bekeken en dat dat vooral mensen uit religieuze hoek zich hier druk om maakten (denk ook aan de handtekeningen actie bij het Binnenhof).

Katniss

Katniss

12-02-2014 om 21:23

Hier niet

Jongste krijgt het niet te zien op school (groep 5), maar ze heeft het wel eens voorbij zien komen in het jeugdjournaal dat ze thuis kijkt. Haar commentaar: 'Het gaat over s e k s, en dat is goor'.

troelahoep

troelahoep

13-02-2014 om 09:30 Topicstarter

bij juf nagevraagd

die direct enigszins beschaamd zei dat ze het 'maar 2 keer in het schooljaar' hadden gekeken als onderdeel van schooltv weekjournaal. Maar blijkbaar toch ook nog op verzoek van wat kinderen uit groep 6. Ze gaf toe dat ze de filmpjes nog niet zo geschikt vond voor kinderen uit groep 5.

Nouja, ik hoop dat ze het nog even niet laat zien aan de klas. Ik snap het belang van de filmpjes wel, ik heb er inmiddels ook wel een paar gezien die niet zo schokkend zijn (eigenlijk was die van het zoenen met het skelet het lompst). De toon waarop dr Corrie het uitlegt vind ik wel storend overigens. Als je wil dat seksualiteit normaal bespreekbaar is dan moet je toch niet zo lacherig erover zijn en doen alsof je het woord piemel niet kunt uitspreken?! En sorry dat ik het zeg, maar intimiteit wordt er voor die kinderen niet aantrekkelijker op met zo'n draak van een presentator (maar misschien is dat wel expres, dan beginnen ze er nog even niet aan, haha)

Dalarna

Dalarna

13-02-2014 om 20:03

mamahippie

Het programma wordt niet voor jou gemaakt maar voor kinderen uit groep 7/8. Ik snap ook niet waarom peuters de Teletubbies leuk vinden dus hoe kun jij zeggen dat dit niet aantrekkelijk is voor kinderen en dat de toon anders moet? Ik geloof dat er heel wat mensen die iets van kinderen en van voorlichting snappen hier hun hoofd over gebogen hebben, dus waarom vind jij het dan zo slecht? Weet jij er iets van?

Nogmaals, het is niet gemaakt voor groep 5 maar ik snap de rest van je commentaar niet zo.

Thursday Next

Thursday Next

13-02-2014 om 20:19

nou,

die aflevering van zoenen met het skelet was wel de "ergste" en het is jammer dat die als typerend wordt gezien voor dokter Corrie. Onze 7-jaroge kijkt graag naar het schooltv weekjournaal (thuis), daarom kijk ik mee en ook naar dokter Corrie dus. En ze geeft best wel nuttige informatie. Zoals: wees trots op wie je bent, die magere sprieten die je op de advertentiesziet zijn gefotoshopt. Het kan best dat je verliefd wordt op iemand van hetzelfde geslacht, dat is anders maar niet verkeerd. Onze dochter vindt dokter Corrie raar maar best leuk, ze leert er echt geen verkeerde dingen van en we praten geregeld nog even door over een Corrie-onderwerp.

Kijk

En dat doorpraten dat is nu zo belangrijk!

troelahoep

troelahoep

13-02-2014 om 23:00 Topicstarter

staan ze eigenlijk allemaal op internet?

want ik heb nu onafhankelijk van elkaar drie kinderen gehoord die een filmpje hadden gezien over seks in dokter Corrie. Alledrie in andere bewoordingen, wel allemaal hetzelfde. Nu had ik op de schooltv-site gekeken of er ook een aflevering bij zat over daadwerkelijke geslachtsgemeenschap, maar die kon ik niet vinden. Er stonden ook maar 10 filmpjes op die site.

troelahoep

troelahoep

13-02-2014 om 23:12 Topicstarter

en Dalarna

kun je nu alsjeblieft ophouden met mij persoonlijk afzeiken, dat is echt niet aardig.

Wat ik ervan 'weet' is dat er ook heel wat kinderen zijn die dr. Corrie niet grappig vinden. En nee, de onderwerpen op zich zijn niet verkeerd, de manier waarop het besproken wordt daar valt over te discussiëren (mag ik ook mijn mening hebben zeg). Maar mijn voornaamste bezwaar was dat het aan groep 5 vertoond werd.

Lucerna

Lucerna

13-02-2014 om 23:20

mamahippie

En dat kan ik me wel voorstellen, dat je het bezwaarlijk vindt dat het aan groep 5 wordt vertoond. Ik heb geen bezwaren tegen dokter Corrie. Mijn kinderen (groep 7 en 8, de doelgroep dus) en die kunnen er op zich wel om lachen. Een beetje op een " nou jaaaaaaa zeg"-toontje, dat wel. En volgens nun eigen zeggen hadden ze zo ongeveer alles thuis al gehoord (dat heb ik dan maar als een compliment opgevat). Maar naar mijn inschatting is het prima geschikt voor de doelgroep (groep 7/8), maar in groep 5 hadden ze het van mij ook nog niet hoeven zien.

Jaina

Jaina

14-02-2014 om 13:52

Corrie

Corrie is bedoelt voor kinderen in groep 7/8 dus kinderen van zo'n 10-12 jaar, niet voor kinderen in groep 5 die nog maar 8 jaar zijn. Op die leeftijd maakt dat een heel verschil. Ik zou dan ook zeker naar de school toestappen om ze hier op te wijzen en er voor te zorgen dat mijn kinderen het niet meer zouden zien.
Ik zou er ook niet blij mee zijn als deze onzin vertoont zou worden in groep 7/8 maar dan zijn de kinderen toch wat ouder en hopelijk heb je ze thuis dan al enige context meegekregen.
Ik zou het sowieso van te voren willen weten zodat ik thuis alvast wat tegengas kan geven tegen de vrijheid blijheid alles mag seculiere boodschap die Corrie uitdraagt. Hoe ouder mijn kinderen zijn hoe beter ik die context kan aangeven.

De petitie tegen dit programma heb ik overigens niet getekend. Ik heb er wel over nagedacht maar uiteindelijk besloten dat ondanks dat deze onzin wordt betaald van de belasting er ook zoveel andere onzin programma's worden betaald van de belasting en dat in het belang van de onafhankelijkheid van de media het wel of niet uitzenden van een individueel programma nooit in handen kan en mag zijn van de overheid en dat dus door het tekenen van de petitie hier een verkeerd signaal naar uit gaat. Wel zou ik een petitie hebben getekend bedoelt voor de makers van het programma om een signaal af te geven. Maar in principe vind ik dat je dit met de school zelf op moet nemen.

Ik denk verder ook niet dat kinderen hier beschadigd door raken. Je moet als ouder toch al behoorlijk veel context bieden aan kinderen als het gaat over dit soort onderwerpen. Ik vind het ook een kwalijke zaak dat de neutrale openbare basisschool helemaal niet zo neutraal is als het op dit soort onderwerpen aankomt. Wat dat betreft is Corrie dan ook helemaal niet het probleem, het programma is hoogstens een symptoom van een probleem.

Fransien

Fransien

14-02-2014 om 13:58

Veel te jong

Mijn dochter zit in groep 6 en heeft dokter Corrie gezien omdat ze in een combi 6/7 zit. Ze vond het helemaal niet leuk, eigenlijk gewoon vies, en ik heb haar moeten beloven dat ze van mij nooit maar dan ook nooit sex zou hoeven hebben.
Tsja, dan schiet je volgens mij je doel voorbij.

Dalarna

Dalarna

14-02-2014 om 16:18

mamahippie

Ik zeik je helemaal niet af, ik mag het toch wel met je oneens zijn? Ik ben van mening dat je als volwassene niet zoveel kunt zeggen over programma's die echt gemaakt zijn voor kinderen maar blijkbaar ben jij het daar niet mee eens. Prima.

Rafelkap

Rafelkap

14-02-2014 om 18:28

vies is lekker

Ik vroeg gisteren nav dit draadje mijn zoon uit groep 5 of hij sexuele voorlichting krijgt op school. Zijn antwoord: ??? sex voor nee daar weet ik niks van wat is dat?
dus ik: heb jij daar al les over op school, over sexualiteit?
weer een onduidelijk ??? antwoord.
Hier dus niet kennelijk
Ik zei hem dat in zijn boekenkast het boek 'vies is lekker' van ivan wolffers ligt. Die kreeg ik toen ik 10 was en ik vond het toen reuzegrappig. Maar volgens mij is mijn zoon nog niet geinteresseerd
Ik vind dit boek nu niks meer maar las het vroeger met andere ogen. Kan dus goed zijn dat mijn zoon dr Corrie over een paar jaar ook leuk vindt. Het lokt kennelijk reactie uit (en is daarvoor bedoelt. En natuurlijk vind je het allemaal vies).
Maar nu is mijn zoon er totaal niet mee bezig, groep 5/6 vind ik nog te jong.

Maar

Het doel is toch voorlichting?

Als kinderen voorlichting krijgen betekent het niet dat ze gaan doen? Tuurlijk is het vies, maar als seks niet meer vies is, ben je volgens mij te laat met voorlichten!

Waarbij ik niet zeg dat d'r Corrie nu de meest geschikte manier is, maar seks wordt wel uit de taboe sfeer gehaald en dat lijkt mij een goede zaak!

precies MarSy

Mijn kinderen kwamen allemaal op een goed moment met vragen, die ik dan natuurlijk op hun niveau beantwoord. Dat regelt zich prima, want ze stoppen met doorvragen op het punt dat ze zelf wel weer even genoeg weten.
Allemaal vonden ze het op dat moment raar, vies en iets dat ze zelf echt never nooit zouden gaan doen ('kan dat echt niet op een andere manier?"). Toch heb ik nooit het idee gehad dat ik 'mijn doel voorbij schoot'.

Heb het mijn zoon (9 jaar) nog even gevraagd: hij vindt niks mis met de manier van dr. Corrie, alleen het onderwerp is gewoon stom

LCK

LCK

17-03-2014 om 14:02

Anti-Dr. Corrie

Dr. Corrie wordt aangestuurd door Rutgers WPF. Rutgers WPF vindt dat iedereen recht op seks heeft, ongeacht seksuele oriëntatie.

Het 'recht op seks, ongeacht seksuele oriëntatie' voor 'eenieder' kent daarbij nauwelijks grenzen. En ohja; inclusief de pedo's hebben hier recht op.
Financiering

Rutgers WPF ontvangt diverse overheidssubsidies. En ontvangt zij inkomsten via donoren en opdrachtgevers, waaronder het FWOS en de Nationale Postcode Loterij.

Het FWOS, voorheen de Dr. Edward Brongersma Stichting, werd opgericht door oud senator Brongersma, die bekend stond als pedofiel en pleitbezorger voor de acceptatie van o.a. pedofilie.

Een van de Rutgers WPF leden: een pornoactrice!
Het moet toh niet gekker worden. Als ouder wordt ik gepasseerd door een club die pro-pedofilie is!!!!!!!????????????

Pipo

Pipo

17-03-2014 om 16:47

klokken en klepels

en een paar kortgenomen bochten, LCK.

Mooi en integer

Mijn dochter van 8 kijkt het regelmatig thuis. Ik vind het mooi en integer gemaakt. Het sluit heel goed aan bij haar belevingswereld.

Loes

Dalarna

Dalarna

17-03-2014 om 18:23

wie stelt bewijst

Waar zegt die 'Rutgers WPF' dan pedoseksuelen recht hebben op seks met kinderen? Of hebben ze gewoon recht op seks?

Zal ik even, Dalarna

Dat zegt Rutgers WPF nergens want dat vinden ze namelijk niet. Ze willen wel pedofilie en pedoseksualiteit bespreekbaar maken.

http://www.rutgerswpf.nl/calendar/pedofilie-aandoening-geaardheid-herkennen-signaleren-hulpverlening-en-samenwerking

http://www.rutgerswpf.nl/calendar/studiedag-pedofilie-en-pedoseksualiteit-van-taboe-naar-therapie

Kijk, als dokter Corrie nou zou zeggen dat de leerlingen zich moeten laten bepotelen door de meester omdat die man nou eenmaal ook zo zijn behoeften heeft zou ik er ook op tegen zijn, maar dat doet ze dus niet.

skik

Jaina

Jaina

18-03-2014 om 00:18

Vroeger

In de jaren 60/70 had de NVHS (voorloper van de rutgersstichting) werkgroepen pedofilie en zette zich in voor het geaccepteerd krijgen van pedoseksuele contacten. Vele pedofielen zaten toen in die organisatie. In die tijd was pedofilie in sommige kringen maatschappelijk acceptabel. Dat doen ze nou niet meer. Was de waan van de dag en zo.

Rutgers Stichting is trouwens vernoemd naar Jan Rutgers, heel fijn figuur, groot voorstander van eugenetica en abortus. Wekt weinig vertrouwen op die naam.

Pipo

Pipo

18-03-2014 om 09:37

Baden Powell

de oervader van de scoutingbeweging, heeft Afrikaanse stamhoofden standrechtelijk geëxecuteerd, Boeren afgeslacht en had sympathieën voor Hitler (de Hitlerjugend!) en Mussolini. En daar vertrouwen mensen hun kinderen aan toe?!

Ik bedoel maar, zo kun je heel veel organisaties zwart maken.

(Heel veel mensen hadden in BP's tijd sympathieën voor ideeën die wij met de kennis van nu verafschuwen. Die Boeren gingen dood omdat het oorlog was. De standrechtelijke executie is nooit hard gemaakt.)

De eerste beschuldiging van pedofilie van Brongersma was omdat hij ijverde voor de verlaging van de leeftijd waarop homo's seks mochten hebben. Die was destijds 21, terwijl het voor hetero's 16 was. Dat wilde hij gelijkschakelen.
En pedofilie bespreekbaar maken was toen vrij gangbaar. Zeker als je er ook onder verstaat dat hij de seksualiteit van pubers bespreekbaar wilde maken, dus ook wat veertienjarigen met vijftienjarigen doen. Voorlichting aan jongeren, dus. Een soort dokter Corrie, als het ware.

(Ja, er is een echte beschuldiging van kinderpornobezit, dat ook. Maar dat gebruiken om dokter Corrie te verketteren is even onzinnig als zeggen dat je kind niet met de buurjongen mag spelen omdat zijn overgrootvader fout was in de oorlog.)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.