Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
lava

lava

25-01-2015 om 22:29

dochter gepest wil niet meer naar school

Mijn dochter is gepest en wil niet meer naar school. Nu al 3 wkn thuis. Wat kan ik doen?

Wat eerst

Het gaat er eerst om dat je dochter zich beter gaat voelen. Wat kun je voor haar doen zodat ze zich beter voelt?
Hopelijk kan ze thuis doorgaan met haar schoolwerk.
Dan, kan de school de pestsituatie wel aan? Weet de school er van. Wat is er al gedaan? Hebben ze daar hulp bij nodig?
Heb je al contact gehad met school en wat hebben die te melden? En wat zou er moeten gebeuren zodat je dochter zich weer veilig genoeg voelt om naar school te gaan?
Informeer jezelf met websites over thuiszitters, pesten, onderwijs, en zoek de kortste weg terug naar school die je dochter helpt.

Moni

Moni

25-01-2015 om 22:38

In welke groep zit je dochter?

Heb je een idee wat er speelt in de klas?

tante Sidonia

tante Sidonia

26-01-2015 om 00:12

in ieder geval

Overleggen met school. Want dit kan natuurlijk niet!
Er moet een goed plan komen om het probleem op te lossen met de pesters en een reïntegratie begeleiding vanuit school of zo.

Wat heb je al gedaan?

Wekenlang thuis laten zitten helpt in elk geval niet. Je zult je dochter moeten leren, dat ze dit soort moeilijke situaties moet aanpakken, dus niet ervoor weglopen. Dat kan gelukkig met hulp, van jullie en van school.
Op school is er een mentor (eerste persoon), een zorgcoördinator (tweede persoon) en een vertrouwenspersoon (derde persoon).
Bij mijn dochter liep het bespreken van de pestsituatie volledig uit de hand door de input van een aan school verbonden ortho-pedagoge, die de verkeerde instrumenten inzette en de pester uit een door mij onbegrepen gevoel van sympathie de hand boven het hoofd hield en ruim baan gaf. Ik heb de hele situatie toen beschreven in een email aan de vertrouwenspersoon en toen kantelde het hele verhaal.
Dochter heeft wel geleerd dat ze bepaalde personen maar beter uit de weg kan gaan en bepaalde activiteiten op sociale media beter kan laten. En dat ze niet bang moet zijn om 'alleen' te zijn op school. Goed beseffen waarom ze op school zit (voor zichzelf) en daarop focussen.
Naast school had dochter ook een bijbaantje, waar iedereen eigenlijk op tegen was (kostte tijd en zo), maar op dat bijbaantje had ze collega's met wie ze een 'normale' omgangsvorm had. Voor haar was dat heel belangrijk om school en het hele wespennest wat daar was ontstaan te relativeren en voldoende zelfvertrouwen op te bouwen.

Het zijn dus eigenlijk drie stappen:
- zorgen dat school het probleem kent en ook snapt dat het een probleem is dat school moet aanpakken (lees het pestprotocol dat ze hebben);
- dochter weerbaar maken door haar te laten focussen op wat echt belangrijk is voor haar (school), te negeren waar ze last van heeft (de pesters), en als het nodig is de prijs te betalen daarvoor (alleen zijn);
- iets anders te zoeken waar ze wel normale kontakten kan onderhouden, dat kan een sportclub zijn of een bijbaantje.

Thuis zitten en wachten tot het over gaat zal zeker niet helpen. De storm gaat niet liggen. Je kunt er maar beter doorheen gaan en ontdekken dat je er sterker uit kunt komen.

Tsjor

Puck

Puck

26-01-2015 om 12:01

3 weken al!!!!

JE schrijft dat je dochter al 3 weken thuis zit. Heb je in die 3 weken helemaal nog geen enkele actie ondernomen dan?
Heel rap uitzoeken wat ze precies onder pesten vertaat, wat is er gebeurd?
Dan heel snel met haar mentor op school gaan praten.

Pesten en veiligheid.

Pesten kan alleen verbaal, dat is al erg, maar er kan ook sprake zijn dat er geweld wordt gebruikt, thuis en onderweg naar en van school. Drie weken thuis, heb je al contact gehad met school en de leerplichtambtenaar? Wat doet school om dit op te lossen? Het is zaak dat je kind weer snel en veilig naar school kan.
Wat wil ze zelf, misschien naar een andere school of klas?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.