Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

De staat van het onderwijs

http://www.trouw.nl/tr/nl/4664/Mijn-kind-moet-naar-de-basisschool/article/detail/4281358/2016/04/13/Scholen-worden-afgestraft-als-ze-kinderen-kansen-bieden.dhtml

"Ook Paul van Meenen van D66 wijst op de regering. "Door dit kabinet is het voor scholen een financieel risico geworden om bijvoorbeeld leerlingen opleidingen te laten stapelen en door te laten stromen van het vmbo naar de havo. Scholen worden door dit kabinet dus afgestraft als ze kinderen kansen bieden.''"

http://www.onderwijsinspectie.nl/binaries/content/assets/Onderwijsverslagen/2016/de-staat-van-het-onderwijs-2014-2015.pdf
Het rapport van de onderwijsinspectie: De staat van het Onderwijs

Daaruit de paragraaf over de ouders:
"Ouders willen meer betrokkenheid
Ouders reageren wisselend, maar gemiddeld vrij positief op de veranderingen van passend onderwijs. Een ontwikkelingsperspectief voor hun kinderen maken duurt nu minder lang en ook formulieren invullen kost minder tijd.
Wel geven ouders aan dat vóór de invoering van passend onderwijs vaker rekening werd gehouden met hun wensen. Over het algemeen willen ouders meer betrokken worden, ze voelen zich niet altijd serieus genomen.
Voor veel ouders is het ingewikkeld uit te vinden wat hun rechten zijn."

Er wordt dus minder rekening gehouden met hun wensen maar ouders zouden dan toch wel gemiddeld 'vrij positief' zijn. Misschien is het beter om te zeggen: minder wanhopig dan verwacht. De transitie had nog erger kunnen uitpakken. Nou ja, de belofte pas vanaf 2020 recht op Passend Onderwijs te kunnen krijgen stemt toch niet positief. Je kind gaat nu naar school.

Lees ook het opvolgende hoofdstukje in het rapport over het onvermogen complexe ondersteuningsbehoeften te realiseren. Het gedoe van de financiering wat betreft wetgeving op het gebied van zorg dan wel onderwijs is nog steeds een hinderblok.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.