Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Katys

Katys

28-11-2013 om 11:48

De Nio uitslag gekregen

Gisteren hebben we op een papiertje de Nio uitslag gekregen. Wie kan helpen met de uitleg?

Symbolisch: 138
Verbaal: 121
Totaal: 130

Voorlopig advies van de school was havo/vwo.

Kunnen we de school nu vragen om het advies naar VWO te veranderen of doen ze dat niet? En wat als we hem toch inschrijven voor een gymnasium? Wat is de kans dat het gymnasium hem toch wel wil hebben. Het gymnasium waar hij naar toe wil vraagt een VWO schooladvies en een Nio van minimaal 118.

toelatingsprocedure

Je moet op zoek naar de toelatingsprocedure die voor de vo school van je keuze geldt. Daar zijn meestal regionale afspraken over. Dat heet dan weer Povo procedure (bijv. Utrecht) of Bovo procedure (bijv. Groningen) of het heeft een heel eigen naam (Kernprocedure Amsterdam).
Het zijn dikke documenten met meestal tamelijk precies de bandbreedtes waarbinnen leerlingen worden toegelaten tot schooltype A of B. Het advies van de basisschool is aanmerkelijk minder belangrijk dan de basisschool zelf denkt
Soms is dat een voordeel, maar soms is het een nadeel.

Fransien

Fransien

28-11-2013 om 12:28

Ja, dat kun je vragen

Zo'n uitslag is hoog, voorlopig advies is havo/vwo, je mag de leraar vragen dat te veranderen in vwo. De leraar hoeft dat niet te doen, maar zal zich wel achter zijn/haar oren moeten krabben waarom en kind wat overduidelijk erg slim is en havo/vwo ipv een vwo advies heeft.

Soms is het handig om gewoon alle neuzen dezelfde richting uit te krijgen en een vwo-advies plus onafhankelijke toets die ruim vwo-niveau aangeeft is wel handig, lekker eenduidig.

Dalarna

Dalarna

28-11-2013 om 12:38

Ja hoor gewoon doen

De leerkracht van mijn zoon wilde na de uitslag van de cito niet het advies veranderen maar hij zou wel met de cito uitslag in de hand de beoogde school willen bellen en hem daarop kunnen krijgen.

Dat we dat niet gedaan hadden heeft weer een andere reden maar ik denk ook best dat jouw beoogde school jouw kind hiermee wel wil hebben op VWO niveau ongeacht dat advies ook al eisen ze dat. Hij zit echt ruim boven die 118.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.