Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
ans

ans

19-04-2018 om 22:31

broek poepen op school 7 jarige

hallo
ik wilde graag een mening van jullie horen.
mijn zoontje zeven jaar poept nog steeds in zijn broek niet leuk voor hem niet leuk voor mij. we zijn al drie keer bij de poep en plas poli geweest die weten het ook niet meer. we lopen nu bij een psycholoog. maar hij poept nog steeds in zijn broek ook op school. hij neemt altijd extra schonen kleren mee naar school voor als hij een ongelukje heeft(wat elke dag gebeurt) in het begin kwam ik elke dag naar school maar nu vindt ik dat hij het zelf kan. van school moet ik gewoon komen. nu beginnen mijn andere kinderen er onder te lijden. bv ik moet met mijn andere zoontje naar logopedie maar me oudste heeft in zijn broek gepoept op school moet ik van school komen, dus weg bij logopedie, als een van die andere naar zwemles moet moet ik ook komen, dus weer weg bij zwemles bij afscheidsfeestje van mijn jongste op de peuterspeel zaal moest ik weer weg naar school. terwijl mijn oudste zoontje zichzelf prima zelf kan verschonen. nu is mijn vraag in hoevere is dit reeel van school dat ik echt elke dag een paar keer naar school toe moet terwijl hij gewoon schonen kleren bij zich heeft. graag jullie mening.
groetjes

De school mag je kind weigeren

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/basisonderwijs/vraag-en-antwoord/mag-een-basisschool-mijn-kind-weigeren

Er is op school niemand die het van je overneemt. De school mag je zelfs weigeren als je kind nog niet zindelijk is.

Behandeling

https://mijnkinderarts.nl/thuis-en-school/zindelijkheid-normaal-verlaat/broekpoepen-vieze-broeken-fecesincontinentie/

Het kan een lastig probleem blijken te zijn.

"Hoe vaak komt broekpoepen voor?

Enigszins afhankelijk van welke groep kinderen men onderzoekt, ligt het percentage kinderen dat vieze broeken heeft tussen de 1-3%. Jongens hebben er daarbij over het algemeen meer last van dan meisjes. Onder kinderen van Turkse en Marokkaanse afkomst ligt het percentage lager dan bij kinderen van oorspronkelijk Nederlandse ouders.

Vaak is het een hardnekkig probleem. Zo blijkt na een intensieve behandeling van vijf jaar nog 40% van de kinderen klachten te hebben. "

ans

ans

20-04-2018 om 00:14

poepen op school

hallo ik weet dat ze hem mogen weigeren op school maar als ik er alles aan heb gedaan wat moet ik dan nog meer doen. het is niet haal baal voor mij om elke dag naar school toe te gaan. wat maakt het nu uit of ik kom of dat hij het zelf doet. ik zit ook echt met me handen in het haar.

Blijkbaar

Het lijkt er op dat de school het niet met jou eens is dat je zoon zichzelf zelfstandig kan verschonen. De school kan vinden dat er in elk geval toezicht nodig is terwijl hij uit de klas is. Eerlijk gezegd kan ik me er ook niet veel bij voorstellen dat je een jong kind zelf laat schipperen met vuil goed en verschonen. Maar dat zal ook per kind verschillen.

Triva

Triva

20-04-2018 om 08:26

hij heeft toch

wel een luier aan?

ans

ans

20-04-2018 om 08:57

nee

nee dat mag ook niet in het kadar bang dat ie dan gepest wordt

Lente

Lente

20-04-2018 om 09:19

Poep in broek lijkt me erger dan een luier

Met een luier valt de poep minder op. En het is makkelijker om zelf te verschonen.

Is het jouw mening om geen luier aan te doen of die van de school?

Als het de mening van school is, dan lijkt me dat ze daar niet over gaan.
Probeer eens een luierbroekje uit, zonder het aan school te melden.

Dees

Dees

20-04-2018 om 09:26

Zelfde scholen

Ik zou sowieso zorgen dat ze op dezelfde school zitten al je kinderen dus. Zodat zijn broekpoepen niet in de weg zit voor andere kinderen die op dat moment blijkbaar vrij van school zijn en buitenschoolse activiteiten daardoor dus niet in gevaar kunnen komen.

Triva

Triva

20-04-2018 om 09:31

bizar

En nu wordt hij niet gepest? Waarom dan wel? Wanneer poept hij in zijn broek? In de wc? In de klas? Poept hij thuis ook in zijn broek? Heeft hij een vast tijdstip van poepen? Hoezo kan de poeppoli niets doen voor jou?

Een kind wat niet zindelijk is krijgt van mij een luier, dat scheelt in ieder geval heel wat werk voor hem en wassen voor mij.

ans

ans

20-04-2018 om 09:38

jawel

soms wordt ie wel gepest hij doet het ion de klas niet heel veel maar het stinkt behoorlijk. hij moet naar elke maaltijd proberen op de wc te poepen.
thuis doet ie het ook in zijn broek. ik zelf denk dat er een achterliggende reden voor is waarom die dat doet. ik hoop dat een psycholoog meer kan doen.
en ze zitten allemaal op de zelfde school maar logopedie en zwemles is onder schooltijd de laatste is nog niet leerplichtig. ik vindt juist dat je hem moet stumileren om het zelf te doen anders gaat ie denken me moeder komt toch wel. b.v. hij verstopt ze schone kleren op school en zegt tegen de juf dat ie geen schone kleren heeft gekregen. thuis doet ie het ook altijd zelf. dus ik vindt eigenlijk dat ie dat op school ook moet doen thuis gaat het ook goed. en het broek poepen warodt nu ook weer steeds erger.

Logopedie en zwemles op een ander tijdstip plannen.

Wellicht is het mogelijk dat de logopedie en de zwemles van uw andere kinderen na schooltijd gepland worden? Dan wordt u daar niet meer weggeroepen, en uw kind mist
op school geen lessen.... Er zullen eerst vast wachtlijsten zijn, als u daarop gaat staan bent u vast na verloop van tijd aan de beurt.
Is er eigenlijk een medische reden dat uw zoon nog in zijn broek poept? Laat hij merken dat hij het zelf vervelend vindt dat hij het nog doet? Denkt u dat hij serieus zijn best doet het niet te doen of is hij er wat onverschillig over?

Zuska

Zuska

17-05-2018 om 20:26

Geen luier

Ik begrijp heel goed dat je zoon geen luier aan wil met 7 jaar, dat wordt echt gezien als beschamend en iets wat 'baby's' dragen. Kinderen schijnen zelf ook aan de poeplucht te wennen en waarschijnlijk ruikt hij het dus minder van zichzelf.
Mijn middelste heeft ook al ruim 2 jaar problemen met het goed aanvoelen van vooral de plas, maar soms verliest hij ook ontlasting. Hij heeft zo 5-10 plasbroeken op een dag, en verschoont zich ook zelf ca. 3 keer op school. Maar dat alles zonder broekpoepen, dat komt af en toe voor (meestal bij begin school na een vakantie).

Het is echt een heel erg gecompliceerd probleem bij kinderen, ik denk dat zelfs sommige specialisten er niet het fijne van weten. Zelf geloof ik ook niet dat het puur en alleen een medisch probleem is. Mijn zoon kreeg er bijvoorbeeld last van op het moment dat hij naar school ging, daarvoor was hij dagelijks gewoon droog, geen probleem. En hoewel hij graag naar school gaat, ondervindt hij blijkbaar een soort druk en dat is sindsdien niet meer goed gekomen. Ook niet in vakanties helaas.

Maar, ik heb dus eigenlijk geen ervaring met broekpoepen, ik weet wel dat het voor een kind vreselijk beschamend is en ze het nooit expres doen (hoe moeilijk soms ook te geloven).

Heb je niet met de school besproken dat je wil dat hij het zelf doet en dat hij het thuis ook zelf doet? Of eventueel met een verpleegkundige van de GGD bv, zij zijn ook gelinkt aan de school.
Ik heb mijn zoon met 5 jaar redelijk dwingend gestimuleerd om zich zelf af te vegen, en daar moest ik wel wat druk op zetten. Ik denk dat je zoon er even doorheen moet. Een set schone kleding bij de lerares/leraar achterlaten misschien?

Sterkte hoor!! Ik weet wat een naar probleem het (ongeveer) is.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.