Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Dalarna

Dalarna

27-06-2014 om 13:20

Boeken zijn gratis omdat....

Ik kreeg net een mail van Iddink met daarin onder andere de volgende zin:

"Je schoolboeken zijn grotendeels gratis doordat je school ze betaalt. "

Hmm dat is toch onzin? De overheid betaalt toch gewoon, mag je dan zeggen dat school ze betaalt?

69er

69er

27-06-2014 om 13:33

uuuh

is het niet zo dat school een budget krijgt om de boeken te verstrekken. Tja, als je het zo bekijkt zijn zij waarschijnlijk degenen die de rekening voldoen

Pip

Pip

27-06-2014 om 14:07

keuze

Maar is het niet zo dat de school een keuze heeft in hoeveel wordt besteed aan boeken en hoeveel aan wc eend? Dat niet alles wordt opgelegd door de overheid?

bibi63

bibi63

27-06-2014 om 21:13

klopt pip

School krijgt budget voor schoolboeken (x bedrag per kind, per leerjaar, per niveau), maar hebben wel een bepaalde keuze hierin. Ze kunnen ook voor bepaalde vakken zelf het materiaal ontwikkelen bijvoorbeeld. En dan voor een ander vak bijv. weer een extra (naslag) boek verstrekken als zij dat een zinnig naslagwerk vinden. Uiteraard moeten ze hun in- en uitgaven verantwoorden aan MR en ouders. Dus door overheid verstrekt geld voor boekengeld kan niet aan iets anders worden besteed.
Dus ja, school betaalt in die zin de boeken, net als school het personeel betaalt (ook uit overheidsgeld, maar wel weer afhankelijk van grootte van de school enz). Zij kunnen dan ook bijv. bepalen of ze een extra concierge willen of liever een duurdere leerkracht.
Bibi

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.