Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Monique D*

Monique D*

18-01-2014 om 16:19

17 jaar en MBO, geen studiefinanciëring: krijgen wij de rekening thuis?

Mijn dochter wordt volgende maand 17 en na haar eindexamen gaat ze naar het MBO. Zij is dan nog geen 18 en krijgt nog geen studiefinanciering en een ov-jaarkaart of studentenabonnement.
Uiteraard zijn de reiskosten voor haar rekening. En dat geldt ook voor haar schoolboeken. Maar hoe zit het met schoolgeld? Ik hoorde in mijn omgeving dat ik ook een factuur van rond de 1000 euro zal krijgen omdat ze nog geen studiefinanciering heeft.

Wie o wie kan mij hierover duidelijkheid verschaffen?

Klopt

Schooltijd is iets meer dan 1000 euro. Er kan een teruggave aangevraagd worden, maar dat hangt af van jullie inkomen. Waarom moet zijzelf de reiskosten betalen? Voor sommige opleidingen komen er nog extra kosten bij. Bijvoorbeeld bij de opleiding voor schoonheidsspecialiste, daar kosten die zo 700 euro, of de kappersopleiding. Daar moet je ook zelf materialen kopen.

Zucht

Schooltijd? Ik bedoel school.
En ik herinner me ineens dat er tot 18 jaar geen schooltijd betaald hoeft te worden, dat scheelt dus weer.

wizzer

wizzer

18-01-2014 om 16:44

jullie kosten

Ouders horen hun minderjarige kinderen te onderhouden. Daarvoor krijgen ze kinderbijslag en bij weinig inkomen het kindgebonden budget en een tegemoetkoming ouders)

Overigens is lesgeld ook pas vanaf 18 jaar volgens mij.
http://www.duo.nl/particulieren/mbo-er/lesgeld/lesgeld-betalen.asp

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.