Getest! De meest hippe en kidsproof slaapbank, die ligt als een boxspring (en met kortingscode!)
Onderzoeks-oproepen en enquêtes Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Onderzoeks-oproepen en enquêtes

bart

bart

03-12-2015 om 22:13

Hulpmiddel voor ouderschap

Beste moeders en vaders,

Wij zijn studenten Innovatie Management studenten van de Erasmus Universiteit en ontwikkelen een app die jullie helpt met het ouderschap. De app werkt gecombineerd met de Philips Hue, een slim, kleurrijk verlichtings systeem met internetverbinding. Wij zien mogelijkheden met verlichting om de taken in huis te verlichten. Wat vinden jullie van de volgende mogelijkheden? Wat zou jullie helpen met de dagelijkse taken?

Met kinderen in huis kan het zo zijn dat er wel eens conflicten zijn. Op basis van het geluid wordt het licht aangepast waardoor de familie leden geneigd zijn het conflict bij te leggen. Zie filmpje hoe dit er uit zou zien.(wetenschappelijk onderbouwd)

Conflict reduction


https://youtu.be/eR-i_sUMIYs

Een (over)volle agenda van de hele familie bijhouden en voortdurend op de klok kijken kunnen je weerhouden van het vinden van rust. Deze verantwoordelijkheid door je verlichting laten uitvoeren geeft je meer rust in je hoofd. De dienst kan gekoppeld worden aan je digitale agenda van Outlook, Google of Apple. Iedereen kan een eigen kleur krijgen, bijvoorbeeld als het kind naar school wordt de verlichting langzaam blauw, zo wordt het kind herinnerd aan de taak en gestimuleerd te gaan of dit te gaan doen.

Agenda keeping


https://youtu.be/TWtxFsTGG_s

Als de hele familie in de kamer is zorgt het licht voor een fijne sfeer.

Family time


https://youtu.be/xboPr6zCkFQ

Kinderen vragen veel aandacht en dan blijft er weinig tijd voor jezelf over. Door het juiste licht kan het kind zich concentreren op een speeltje of boek en krijg jij meer rust.

Concentration Mode


https://youtu.be/tVeAYhN1LIY

Een veel gehoorde frustratie van jonge families is het niet goed in slaap kunnen komen, niet diep kunnen slapen, niet meer uit kunnen slapen met alle gevolgen van dien, evenals de zeer persoonlijke wensen van kinderen wat betreft nachtlampjes. Dit is op te lossen door dit systeem zich automatisch aan te laten passen aan de vorm van slaap, waardoor mensen in het onderbewustzijn beter in slaap gehouden worden door middel van heel zacht oranje licht. Wakker worden en gaan slapen zou op de volgende manieren (heel langzaam) kunnen worden gesimuleerd:

Opstaan


https://youtu.be/NMhoMj_2iy8

Gaan slapen


https://youtu.be/olCR0CUBLY8

MamavanSenH

MamavanSenH

04-12-2015 om 10:54

Eerlijk?

Ik vind het helemaal niets. Maar ik ben wat dat betreft misschien een ouderwetse miep, ik gebruik amper apps en ben ook niet van plan dat snel wel te gaan doen. Ik ben niet van plan een half leven in beslag te laten nemen door apps en heb het liever wat zwaarder met het zelf doen van de opvoeding dan dat een app me van alles uit handen gaat nemen.
- Conflicten: kunnen we prima zelf oplossen en uitpraten.
- Agenda: hangt hier aan de muur en dat werkt super. En als mijn kind ergens aan herinnerd moet worden kan ik het toch gewoon zeggen?
- Fijne sfeer als de hele familie in de woonkamer is: dan doe ik het grote licht uit en een andere lamp aan.
- Kinderen vragen veel aandacht: en die krijgen ze hier ook. En zelf spelen kunnen ze (vooral de oudste) ook prima, geen licht voor nodig.
- Slapen: oké, hier heb ik makkelijk praten want mijn kinderen zijn hele goede slapers en slapen ook altijd uit. Maar wij zijn daarin ook totaal niet moeilijk. Als onze oudste een keer niet goed slaapt in bed, dan slaapt ze lekker bij ons op de bank of bij ons in bed. De jongste slaapt daar sowieso en gaat niet eerder naar een eigen bed en eigen slaapkamer dan dat hij daar makkelijk kan slapen.

Nouja, de conclusie is denk ik dat ik gewoon te oud ben voor zulk soort dingen (en zo oud ben ik niet eens ). En wellicht wat te afwijkend.

Hanne.

Hanne.

04-12-2015 om 10:59

NEE

Mijn eerste reactie is een hele harde NEE. Ik zie het helemaal voor me. Je bent boos, en dat laat je duidelijk merken door je (harde) stemgeluid.

Gaan de lichten ineens in een andere stand. Alsof ik nog niet wist dat ik boos was. Zou er spontaan echt kwaad van worden. Grote kans dat de app op dat moment uit het raam vliegt.

een praktisch puntje

In de zomer hebben we nooit licht aan.

Fantastisch!

Ik zie nog meer mogelijkheden. Papa wil graag een lichtfunctie om mama in de stemming te krijgen. Verlichting die eetlustopwekkend zijn voor slechte eters zou ook handig zijn. Moet te realiseren zijn toch?

skik

boek

Kent iemand het boek 'Opstaan op zaterdag' van Jan Gerhard Toonder?? Daar doet het mee een beetje aan denken. Daar wordt het trouwens vooral met muziek gedaan, het reguleren van gedrag.

Elisabeth

Elisabeth

04-12-2015 om 11:17

uhm

Is er ook een licht voor mijn geldboom zodat ie wèl gaat groeien???

Katniss

Katniss

04-12-2015 om 12:50

Ja leuk

Ik ken iemand die zich bezig houdt met het op afstand bedienen van huishoudelijke apparaten. Je kunt dus 's morgens een ovenschaal in de oven zetten, en (via je telefoon) de oven aanzetten als je van je werk naar huis rijdt. Lijkt me dat je dan ook wel kunt regelen dat er een stemmig lampje aan is, en dat je verwelkomd wordt door opgewekte muziek. Tenzij je natuurlijk een pestbui hebt, dan kun je vanuit de auto nog switchen naar metal of andere herrie.
's morgens staan wij allemaal ingesteld op de klok die in de huiskamer staat. Dat ding werkt op batterijen en toen die laatst leeg waren, was het hele gezin ontregeld.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.