Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

loekie

loekie

15-11-2016 om 17:11

Winnen jullie wel eens wat?

Een oprechte vraag, winnen jullie wel eens wat? Bijvoorbeeld bij de postcodeloterij, van die acties met kraskaarten, loterijen of zo? Ik begin me oprecht af te vragen of er uberhaupt wel prijzen achter die loterijen?acties zitten. Mijn antwoord op de vraag weten jullie nu


tante Sidonia

tante Sidonia

15-11-2016 om 17:39

nou uh....

NEE dus!! Boehoeboehoe!!!!

vlinder72

vlinder72

15-11-2016 om 17:59

badlaken

Ik heb in de zomer een badlaken gewonnen via een facebook actie bij een plaatselijke kinderkledingwinkel. Ik was het erg blij mee. Ik had nog nooit eerder iets gewonnen.

mijn ouders doen mee met de postcodeloterij. Ze winnen regelmatig een blik stroopwagels of ijs

ja postcodeloterij en bankgiroloterij

Een bon voor een boek,spel,dvd of zo heb ik nu 3 x gehad. een dagje Emmen, en tikibad,heel ver hier vandaan, dus weggegeven. 4 kaarten voor kinderfilm ook weggegeven en natuurlijk de ijsprijs en stroopwafels

Juno

Juno

15-11-2016 om 18:24

Hier bij OOL heb ik al meerdere keren iets gewonnen. Een boek om rokjes te maken, een boek over vingerverven,een minionpakket. Ik was blij verrast want ik win echt helemaal nooit wat. Nu doe ik niet mee met de postcodeloterij en heb ook geen kraskaarten maar ik koop wel altijd loten van de kinderen voor hun club. En sinds kort die facebooklikepagina's.
Wat ik sinds kort ook doe is de weggeefhoek van mijn dorp endaar krijg ik vaak ook leuke dingen van.

Postbezorger

Postbezorger

15-11-2016 om 18:34

nou

juist bij de postcodeloterij zie je wie er wint... wij postbezorgers slepen ons een breuk elke maand aan die zooi.

Anoniem

Anoniem

15-11-2016 om 19:05

Schoonmoeder

Mijn schoonmoeder heeft ongeveer een maand nadat zij verhuisd was, 25.000 euro op haar nieuwe postcode gewonnen..

Helaas

Sinds ik gehoord heb van de onjuiste informatie bij de Staatsloterij, dat ook niet gekochte loten meeloten bijvoorbeeld, dat je dat niet weet, of dat de Grieken de verwerking doen, sindsdien lijkt het of ik nog minder win dan anders.
Toch blijf ik iedere maand een vijfde lot met XL kopen. Kost weinig en je weet maar nooit en het is nooit weg om te dromen wat je met zoveel geld zou doen.
We krijgen van anderen inderdaad weleens de bioscoopbonnen, de ijsjes of andere zaken, voor de kinderen.

MargaM

MargaM

15-11-2016 om 19:08

nee behalve

ooit heb ik meegedaan met een slagzinwedstrijd en 100 euro aan intertoysbonnen gewonnen in stklaastijd en we hebben een keer een dichtwedstrijd gewonnen en kregen vrijkaartjes voor een pretpark.

Aan loterijen, alles waar je geld moet inleggen of iets moet liken en delen (gruweldegruwel mijn facebookpagina wordt er samen met mij gek van) doe ik uit principe niet mee.
Ik geloof dat mensen daarop leeg kunnen lopen en er lastig van loskomen, want...je weet maar nooit! Nooit inderdaad.
Loten kopen voor een goed doel doe ik ook niet aan mee, ik stort liever zelf, dat vind ik helderder; dan geef je om te geven.

voorbereider

voorbereider

15-11-2016 om 20:17

postbezorger

En het is nog niet te bundelen ook!
We hadden laatst van die groene doosjes en nog wat langer terug Niveadoosjes en nu laatst natuurlijk die duurzaamkaarten. Wie heeft verzonnen dat dat beter in een doosje kon dan net als vorig jaar in een envelop?

Maar om bij het onderwerp te blijven. Behalve de ijsprijs en de stroopwafels en een keer een dagje uit levert de postcodeloterij me bijzonder weinig op, ik vergeet ook regelmatig om de prijs op te halen tot het te laat is, jammer, maar wel mijn eigen schuld natuurlijk, al moet ik zeggen dat ik ook niet echt hard loop voor sommige prijzen. Staatsloterij begin ik niet aan, mijn man meent af en toe een lot te moeten kopen, maar winnen valt ook daarbij vies tegen.
Ik overweeg regelmatig om de postcodeloterij op te zeggen, maar net zoals zoveel anderen durf ik het niet, er zal maar een prijs op onze postcode vallen...

Like en deelacties op Facebook doe ik maar zelden aan mee, alleen als het iets is dat ik echt heel graag wil hebben en het de moeite van het delen vind, heb ik nog nooit iets mee gewonnen.

Een kennis van mij wint regelmatig iets via Facebook, maar die deelt dagelijks zeker een stuk of 20 dingen (en ik maar aangeven dat ik al die dingen niet meer wil zien, maar ze deelt steeds nieuwe) en als je dan 1 keer per maand iets wint is het eigenlijk nog niet heel veel.

Marina

Marina

15-11-2016 om 20:29

hier

Mijn eerste keer staatsloterij,toen won ik 500 gulden (lang geleden dus) en vorige maand 75 euro, toch leuk. Tussendoor nog wel eens een tientje of zo (ik koop maar heel zelden een staatslot, misschien 2 tot 3 keer per jaar, maar dus meestal niets of geld terug)
Oh en een keer 500 euro bij de postcodeloterij.
Verder kleine dingen, een boek van de EO (toen was ik nog een kind en ik vond 't geweldig) en een keer een appeltaart
Mijn vriendin heeft met zo'n Facebook actie een trapbekleding gewonnen, ik verder niets, maar doe ook weinig mee met Facebook acties.

Fiets

Fiets

15-11-2016 om 21:19

27jaar geleden

In aanloop naar de verviezingen had de VVD hier in het dorp een actie. Je kreeg een gratis lot bij het verkiezingsprogramma. De prijs was een fiets. Ik zat als student met een oud barrel en thuis had ik nog een goede fiets maar echt oud. Een nieuwe was echt heel welkom. Ik het lot in de bus gedaan en 's avonds stond een delegatie aan de voordeur met een nieuwe fiets. Wow!
Ik heb er 25 jaar op gereden.Eerst als toerfiets, later als boodschappen fiets met grote tassen er op.
Pas geleden stond ik hij de J.m.o supermarkt met mijn zelfscanner in de te grote rij en ik werd aangewezen als 4e wachtende. Een hele kar gratis boodschappen!
Mijn 2 prijzen.

knor

knor

15-11-2016 om 21:32

broer

Zelf win ik nooit wat maar doe ook nergens aan mee eigenlijk, maar mijn broer heeft een keer een auto gewonnen en een keer een verre reis, beide met loterijen.

Postbezorger

Postbezorger

15-11-2016 om 21:35

postcodeloterij

'Ik overweeg regelmatig om de postcodeloterij op te zeggen, maar net zoals zoveel anderen durf ik het niet, er zal maar een prijs op onze postcode vallen...'

Ja daar ben je in het verleden de fout mee in gegaan. Ik heb ooit besloten dat ik nooit wil dat heel Nederland weet dat ik een prijs gewonnen heb, je krijgt ook allerlei vervelende brieven dan, dus ik zou nooit meedoen op mijn eigen postcode. Zolang ik niet bepaal welke postcode ik dan zou kiezen zit ik safe. Het is echt zo dat ik hóóp dat de prijs in onze straat gaat vallen en dat ik dan kan zeggen dat ik dat helemaal niet erg vind en dat is dan ook zo.

Ik begrijp ook gewoon niet waarom je zou willen dat heel Nederland weet dat je miljoenen heb gewonnen. Zelfs al win ik die: ik ga mijn familie niet vertellen hoeveel precies. Ik zal ze mee laten delen in de prijs maar dat niet openbaar maken bij echt extreme bedragen.

Mijn prijzen

Als kind een boekenbon bij een prijsvraag en pas geleden een lunch voor 2 personen.
Af en toe koop ik een 1/5e staatslot en heb wel eens een euro gewonnen.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-11-2016 om 23:38

Postbezorger

"Ik begrijp ook gewoon niet waarom je zou willen dat heel Nederland weet dat je miljoenen heb gewonnen."

Ik weet nog dat je eerder gezegd hebt dat je om die reden niet wil meedoen aan de Postcodeloterij, maar net als toen denk ik: jammer dan, als ik daardoor wel royaler kan leven, heb ik dat er maar voor over. Gedoe in de familie krijg ik er niet door, omdat ik sowieso de zorgen binnen mijn familie- en vriendenkring zou oplossen bij een hele grote prijs. En waar geen zorgen zijn gewoon wat leuks doen. En ik zou verhuizen.

Taruh

Taruh

15-11-2016 om 23:45

ja, maar niet vaak, wel heel leuk

ooit een reisje naar New York all expenses paid. En 2 dagen Olympische spelen Londen.

Aan loterijen doe ik niet mee, daar win ik toch niks.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-11-2016 om 23:45

Niet veel gewonnen

In het grijze verleden 200 gulden bij de Bankgiroloterij. Een lp via een radioprogramma, twee jaar terug denk ik alweer, gratis eten met man in een restaurant, vorige week een setje kralen van een webshop. Ja en inderdaad ijs, koek, boeken, dvd's e.d.. Ook leuk, maar daar doe ik niet voor mee .
Mijn dochter won laatst wedstrijdkaarten voor een voetbalwedstrijd. Ze was helemaal blij.

Herfstblad

Herfstblad

16-11-2016 om 09:16

Obsessie

Mijn man heeft/had een soort van loterij-obsessie. Deed mee aan zo'n beetje alles mee wat er bestaat. Van Bankgiro tot Postcode tot Vrienden. Kocht hele straatjes. 'Want je weet maar nooit.. en als ie nou net hier valt als ik heb opgezegd'. Tot ik hem eens voorrekende wat dat kostte. Ik geloof dat we wel op Eur 100 per maand kwamen! Dat waren al incidentele dvd's, koekblikken en boeken waarop je niet zit te wachten niet waard.

Nee, de klapper waarop hij hoopte is nooit langs gekomen. Nog geen klein klappertje. En hij is nu 'afgekickt' tot een kraslot af en toe. Is toch een aardige besparing!

MerelR

MerelR

16-11-2016 om 09:31

Iedere maand win ik het geld van alle loterijen en bingo's waar ik niet aan mee doe. Als ik dat allemaal bij elkaar optel kom ik zeker uit op minstens 10.000 euro.

lieverdje

lieverdje

16-11-2016 om 09:35

reken maar uit

de winkansen bij loterijen zijn over het algemeen zeer laag. Nouja, ze prijzen zichzelf wel aan met winkansen van 20-50% ongeveer, maar dan gaat het om bedragen ver onder je inzet. Dus dat telt niet, vind ik.

Bij de lotto is de kans dat je de jackpot wint, 1 op 49.000.000, vergeet dat maar dus. De kans dat je een ton wint, is 1 op 200.000. Een vrij grote kans dus dat je je leven lang meedoet met de lotto, en noooooit die ton wint. Ik ben niet goed in statistiek, maar ik meen mij te herinneren dat het niet zo werkt dat als je 20 jaar lang elke week mee doet (grofweg 1000x) je kans is toegenomen tot 1:200. Toch? En als dat wel zo is, dan is 1:200 slechts een 'verhoogde kans' om met verloskundige termen te spreken.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

16-11-2016 om 09:51

loterij

Ik bespaar mezelf elke keer een leuk bedrag door NIET mee te doen met de loterij

Ik doe wel op facebookpagina's mee. Kleinschalig, niet van die grote dingen waar tout Nederland op meeloot. Of pagina's van radioprogramma's, of radio-uitzendingen (met name radio 5). Daar heb ik best wel eens prijs mee gehad. CD's, boeken en zo.

ik doe op facebook eigenlijk zelden mee

alleen met een loterij die dan in de buurt is zeg maar. Niet van die advertentiedingen om een aanbouw,serre etc te winnen. Ik heb wel een aantal keer met mijn werk wat gewonnen, megaknutselpakket voor de kinderen, een voorleesboek etc.
En mijn man won op zijn werk met een lotje 250 euro reischecque. Is ie met zoon van naar Londen geweest.

Postbezorger

Postbezorger

16-11-2016 om 10:30

Kaaskopje

je kunt toch heel wat gedoe voorkomen door met een andere postcode mee te doen

clowntje

clowntje

16-11-2016 om 10:53

bijzonder

dat je niet meedoet met een loterij (of een loterij op je eigen postcode) omdat je bang bent dat anderen dan zien dat je hebt gewonnen en geld aan je zouden kunnen vragen. Dan ben je dus op voorhand al gierig op geld dat je nog niet eens hebt gewonnen.

Maar ontopic: ik heb ooit 1500 gulden gewonnen in het casino en later nog eens 400 euro. Verder staan hier de postcodeloterij koffers op zolder en hebben we ook wel eens een boek, ijsprijs en filmkaartjes gewonnen. Nog nooit geld. Bij de staatsloterij wel eens een tientje, maar meer ook niet. Dus nee, geen bedelbrieven hier.

Kaaskopje

Kaaskopje

16-11-2016 om 16:35

Bedelbrieven

Van andere winnaars weet je dat die bedelbrieven gaan komen. Heel sneu voor die bedelbrief-mensen, maar zonder lezen de prullenbak in. Straks krijg je nog medelijden ook, dus je kunt het maar beter niet lezen. Een paar zaken die mij na aan het hart liggen, zouden geld krijgen, maar verder ook niet.

Postbezorger

Postbezorger

16-11-2016 om 16:46

Clowntje

Weet je wat ik zo bijzonder vind: hele volksstammen mensen die de loterij eigenlijk niet kunnen betalen blijven lid omdat ze zo verschrikkelijk bang zijn dat er bij de buren een prijs valt. Sterker nog: ze zijn zo bang dat de buren een hogere prijs willen dat ze twee loten nemen, of drie of vier.

Degene die de postcodeloterij bedacht heeft was gewoon superslim maar ik geef die mensen een ontsnappingsmanier. Jij kunt dat wel weer negatief gaan omdraaien maar dat doet mij niks, ik doe aan geen enkele loterij mee, ik leg alleen maar uit hoe je er psychisch van af kunt komen

Postbezorger

Postbezorger

16-11-2016 om 16:47

Kaaskopje

Het zijn niet alleen de bedelbrieven, zou jij het werkelijk leuk vinden als de hele stad weet dat jouw straat gewonnen heeft? Dat je met je gezicht op tv bent geweest en dus de komende maanden niet meer rustig boodschappen kunt doen?

Mensen hebben echt geen idee hoe vervelend dit is als je bij de postcodeloterij wint.

niks

ik win zelf niets, ondanks dat ik eerst met de staatsloterij mee deed en nu de postcode loterij. Het gaat er denk ik om dat mensen een idee hebben dat ze zo'n mega-bedrag zouden kunnen winnen, als je geen lot hebt dan heb je sowieso geen kans op zomaar zoveel geld.

mijn dochter heeft een hele stapel lego-friends lego gewonnen, ik denk voor zo'n 300-400 euro, bij een landelijke wedstrijd. Daar moest ze een tekening en bijbehorend verhaal voor maken, dus niet echt een kansspel oid.

op Facebook deel ik geen win-dingen omdat ik mijn vrienden daar niet mee lastig wil vallen. ik heb ook van die vrienden die meerdere keren per dag iets delen, zo irritant. Dan maar ontvolgen, hoe jammer het ook is.

Mijntje

Mijntje

16-11-2016 om 17:58

ipod

Ik heb meer dan 10 jaar geleden een ipod gewonnen. Je moest een ander woord verzinnen voor pretecho. Ik schreef: foetuskiekje Dit werd gegraveerd in de ipod, maar omdat ik zo'n ding nooit gebruikte bleef ie lang in de kast. Intussen is er iets mis met de accu en krijg ik 'em helaas niet meer aan de praat, voor m'n zoon.

Deze zomer won ik bioscoopkaartjes voor een kinderfilm, via facebook. Vroeger boekenbonnen bij een programma van Boudewijn Buch. Ik kon er een hoop boeken van kopen. Toen ik 12 was won ik met een slagzin een volle boodschappenkar in de supermarkt.

Hanna

Hanna

16-11-2016 om 18:04

Geen loterijen

Ik doe niet mee met loterijen, dat is weggegooid geld als je het narekent. Ik doe heel soms wel mee aan wedstrijden en ik heb al heel wat gewonnen: een koekjesdoos door een leuke slogan voor koekjes te bedenken, een stapel boeken en een boekenbon met een schrijfwedstrijd, meer boeken, 2 t-shirts, 3 concertkaartjes, 2 dinerbonnen. Vaak win ik met creatief schrijven, dus met iets wat ik kan, zodat ik in elk geval weet dat ik een kansje maak. Puur op geluk meeloten met 49 miljoen anderen, dat vind ik niet leuk.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.