Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Pita

Pita

01-11-2016 om 14:17

Weekendje Groningen

Ga binnenkort een weekendje naar Groningen. Ik wil iig naar het Groninger museum en ook gewoon lekker door de stad slenteren. Wie heeft nog meer leuke ideeen? Heeft iemand een leuke restauranttip?

Ik hoor het graag.
Pita

Jesse_1

Jesse_1

01-11-2016 om 15:50

Stripmuseum is leuk

Een stadswandeling is ook altijd leuk.
En de 'stadswinkeltjes' zijn heerlijk om af te struinen.

mijk

mijk

01-11-2016 om 15:59

Genoeg leuke plekken om te eten

maar Voila is er eentje waar je nooit per ongeluk terecht zou komen maar dat wel echt leuk is als je zin hebt om echt uitgebreid te dineren! http://www.restaurantvoila.nl/diner/ De VVV verkoopt voor bijna niks leuke stadswandelingen waar bij je bijvoorbeeld langs de gangen of de hofjes gaat. Folkingestraat vind ik wel echt een must (als de synagoge open is is die ook wel heel mooi om te bezoeken..
En de meeste winkels hebben wel een kleine winkeltjesgids liggen.

Het is in het weekend wel schrikbarend druk in de stad nog. Was zaterdag tot gillends toe gefrustreerd toen ik even snel iets wilde halen

Mijk

Marie

Marie

01-11-2016 om 16:12

eten

Hier kun je gezellig eten: http://www.ouwebrandweer.nl/
En dit is ook mooi: http://www.goudkantoor.nl/historie/historie

Groningen

Is vooral gezellig. Er zijn heel veel mooie kleine hofjes, bv Pelstergasthuis,Pepergasthuis, Typografengasthuis en meer. Ga gewoon even naar de Touristinformation op de Grote Markt. Er zijn stadswandelingen te krijgen. Ook zijn er vaak begeleide wandelingen, wat erg leuk is.
En even iets drinken bij het bekendste terras van Groningen: De Drie Gezusters op de Grote Markt.
Uit eten kan overal. Op zaterdag is het vaak druk!

Bellefleur

Bellefleur

02-11-2016 om 12:00

De Klomp

Bij het Gedempte Kattendiep heb je een paar leuke restaurants. En daar tegenover zit het casino. In de Oosterstraat heb je een kaaswinkel. Honderden soorten. Je kijkt je ogen uit. In de Folkingestraat heb je een pepernotenwinkel. Niet te versmaden! In de Kleine Kromme Elleboog heb je een paar leuke winkeltjes, met delicatessen. Daar vlakbij zit Dille en Kamille. Even verderop zit een café met heel veel whiskeys. En wat je echt niet moet missen: aan het Schuitendiep zit een winkeltje met huishoudelijke artikelen. Het heet de Klomp. En je waant je weer terug in het huishouden van je oma. Of je overgrootoma. Hun logo: Overal gezocht, bij de Klomp gekocht. De enige innovatie van de afgelopen jaren: je kunt er..... pinnen!

Taruh

Taruh

03-11-2016 om 11:57

nog een vraagje

Ik ga dit weekend naar Groningen: zijn er ook nog leuke 2e handswinkeltjes?

mijk

mijk

03-11-2016 om 12:10

Heel veel!

Klinkhamer en Elan in de Folkinge. Ziuiderdiep heeft redelijk wat echte antiekzaakjes. Vlak bij het Boorderplantsoen zit MamaMIni een grote kringloopwinkel. Boterdiep vind je Oale Boadel (aan Korrewegkant). In de oosterstraat zit een grote vesiging van MIjn Tafel en verderop zit Verroest ook heel leuk. Oude kijk in het Jatstraat zit leuke vintage kledingzaak en 2e hands design.. Wadapartja aan het zuiderdiep is cafe maar hele interieur is te koop. Tim-Tom is ook leuk aan de Westersingel.

en dat is alleen uit mijn hoofd

Veel plezier,

Mijk

Pita

Pita

04-11-2016 om 15:21

Leuke tips, dank!

Het lijkt me idd leuk om een 'georganiseerde' stadswandeling te doen. Leuk ook al die gezellige straatjes die jullie aanbevelen en voldoende restaurants om uit te kiezen.

Jesse, ik heb helemaal niks met stripboeken. Is het museum dan nog steeds de moeite waard?

Taruh, veel plezier! Wij gaan een weekend later; dus als je nog tips hebt als je terug bent hoor ik ze graag.

Pita

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.