Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Nu bij de VPRO Tegenlicht op NPO2: docu over TTIP

http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2016/ttip.html

" Is het voorgenomen vrijhandelsverdrag tussen de VS en Europa een gunstig handelsbelang of een bedreiging voor onze democratie?

Het voorgenomen vrijhandelsverdrag tussen de VS en Europa (TTIP) leidt tot zorgen over het Europese zelfbeschikkingsrecht. Meest omstreden onderdeel van TTIP is ISDS, het ‘investor state dispute settlement’. ISDS geeft bedrijven de mogelijkheid om overheden aan te klagen wanneer die hun investeringen schaden. Maar zijn de claimbeluste investeringsadvocaten een bescherming van onze handelsbelangen of een bedreiging voor onze democratie?"

Leen13

Leen13

05-10-2015 om 15:10 Topicstarter

TTIP en CETA in Jip en Janneke Taal: Arjen Lubach

http://www.vpro.nl/zondag-met-lubach.html

" TTIP #2: TTIP & CETA
In seizoen 2 zocht Arjen uit wat TTIP precies inhoudt. Nu blijkt in nader onderzoek dat de mening van de Nederlandse burger over TTIP heel anders verdeeld is dan eerder onderzoek uitwees. Verder bestaat er ook nog zoiets als CETA: het lelijke Canadese tweelingzusje van TTIP. Arjen Lubach roept Eurocommisaris Cecilia Malmström op om ISDS uit het verdrag te schrappen."

Leen13

Leen13

05-10-2015 om 15:26 Topicstarter

minuut 15

De rest is ook hilarisch maar over TTIP en CETA gaat het vanaf minuut 15

Kaat

Kaat

08-10-2015 om 20:12

Geen ttip

Goed dat de VPRO aandacht besteed aan dit gedrocht. De eu wil dit verdrag via de achterdeur naar binnen loodsen, gelukkig is er inmiddels veel aandacht via alternatieve kanalen.
Het moge duidelijk zijn dat de gewone burger hier nadelige gevolgen van gaat ondervinden, zowel voor zijn gezondheid als zijn portemonnee.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.