Het forum van Ouders.nl is een online community waar iedereen respectvol met elkaar omgaat. Het forum is er voor ouders met vragen over opvoeding, ouderschap, ontwikkeling, gezondheid, school en alle andere dingen die je als ouder tegenkomt in het leven.
16-03-2021 om 17:31
Volgens mij moet het weer terug naar de provincie. De gemeentes worden veel te zwaar belast hiermee, heel veel geld naar relatief minder zware problematiek die eenvoudig behapbaar is voor een gemeente, terwijl de zware problematiek rondgegooid wordt als een hete aardappel.
- als gevolg daarvan: geen aanbestedingen in de echte jeugdhulpverlening. Aanbestedingen hebben als gevolg dat medewerkers tijdelijke contracten krijgen, onzeker zijn over hun baan en na enkele jaren weer worden vervangen, waardoor ervaring en deskundigheid overboord wordt gegooid.
- Het getal van 119.000 mishandelde kinderen moet worden afgeschaft. Het is een motor om maar meer te melden en nog meer te melden.
- duidelijke scheiding tussen jeugdhulpverlening en raad voor de kinderbescherming, zodat het inzichtelijk is dat een proces, gericht op OTS en UHP anders is dan (al dan niet mislukte) hulpverlening.
AnneJ, jij mag verder gaan.
Tsjor
16-03-2021 om 17:44
Dankje Tsjor!
De meldcode overal, onderwijs, hulpverlening, politie, kappers, woningbouw, weghalen uit de protocollen. Veilig Thuis afschaffen en weer 'vertrouwensartsen in de gemeente aanstellen. Maatschappelijk werk vrijwillig toegankelijk voor ouders en kinderen die (gemeentelijke en bovenregionale) zorg nodig hebben. School, politie, hulpverlening kunnen verwijzen naar -semi-overheids) maatschappelijk werk of inpandig een spreekuur laten houden waarbij duidelijk is dat maatschappelijk werk vrijwillig is en een andere tak van publieke dienst. Jeugdzorg blijft bij de gemeente maar wordt een maatschappelijke verwijzer, helpt ouders en kinderen benodigde hulp te zoeken, te vinden en te organiseren. Specialisten in de hulpverleningskaart van de regio ipv amateurs van justitie.
Jeugd GGZ weer bij de zorgverzekeraar, toegang blijft hetzelfde maar de instellingen staan voortaan weer los van de gemeente. De financiering staat ook los van de gemeente.
Betere en beter betaalbare toegang tot rechtshulp voor een grotere groep ouders en kinderen vanwege mogelijke rechtszaken met een 'uitgeklede' kinderbescherming. Meer geld naar forensische expertisecentra voor deskundigheidsbevordering en snelle inzet mogelijk bij strafbare zaken.
Na 'melding' altijd naar vrijwillige hulp zolang de meldcode nog niet uit de systemen uitgefaseerd is. En dan niet 'volgen'.
Gezag weer bij de ouders. Geen mogelijkheid om kinderen op voorhand, uit voorzorg, weg te halen. Altijd eerst een rechtzaak en betekening naar een deurwaarder.
Om te voorkomen dat ouders en kinderen van de wal in de sloot komen. Toeleiden naar vrijwillige hulp en niet volgen. Tenzij de rechter dat aangeeft na een zaak.
Een parlementaire enquete naar de 'jeugdzorg' en de gevolgen daarvan.
Even uit de losse pols.
Ps. Ik geloof nooit dat code Oranje noch Henk Krol zich echt sterk gaan maken voor deze groep. Die is te klein, ze hebben andere kiezers wier belangen eerder aan de beurt komen.
Deze actiepunten zijn alleen toegevoegd om 'ons' , ontevreden afnemers van 'jeugdzorg' als kiezers aan zich te binden. Lijkt me niet. Voorlopig geloof ik nergens in. Eerst zien...
16-03-2021 om 17:53
En verder zou ik graag zien dat de investering niet gaat naar controle en afpakken van de regie van ouders en andere dwang en justitie. Maar naar het zoeken naar oplossingen voor complexe problemen en gezinssituaties van ouders en/of kinderen in de ggz bijvoorbeeld. Wat heb je te bieden?
Is autisme nog steeds kindermishandeling of ontstaat er echt kennis hoe je gezinnen kunt helpen om in betere omstandigheden te komen. Dat is pas preventie.
Loskoppelen van overheidshulp, scholen, hulpverlening, politie, aan justitie. Wijs mensen op vrijwillig maatschappelijk werk en hulpverlening. En op advocatenhulp of schuldhulpverlening.
En verder natuurlijk meer woningen, betere scholen, hoger minimumloon, beter maatschappelijk werk zodat je gezinnen echt wat te bieden hebt.
Laat de moeilijkste gezinssituaties met ernstige verslavingen ernstige handicaps zonder netwerk enzovoort niet de standaard worden voor de hulpverlening aan alle gezinnen.
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.