Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Anne

Anne

18-09-2013 om 12:25

moeder van bijna 50, wat trek ik aan?

Ik ben 47 jaar en moeder van 3 kinderen. Door hen voel ik me best jong (gezellige pubers waar ik qua gedrag zelf nog goed bij pas... soms). Ik hou van casual maar ook van netjes. En tóch vraag ik me soms af of ik iets méér uit mezelf kan halen. Het is óf super netjes (naar het werk) óf super casual (thuis). En ik doe maar wat door om me heen te kijken wat anderen dragen. Maar ik zou graag een heel éigen stijl ontwikkelen. Maar hoe...? En hoe doen jullie dat?

Anne69

Anne69

18-09-2013 om 14:05

Kleur- en stijladvies

Ik heb ooit naailes gehad van iemand die ook kleur- en stijladviezen gaf. Ze vertelde dan wel eens over wat ze deed en de klanten die ze had gehad. En wij kregen onder de naailes ook wel eens wat tips. Het was best duur maar ooit wil ik dat eens laten doen. Zij deed het heel uitgebreid met precies welk figuur je hebt en waar je de nadruk op kunt leggen en welke kleuren je wel en niet staan. Heel verhelderend. Dus ik zou zeggen investeer daar in en zoek iemand in de buurt. Of maak er een dagje Zuid Limburg van http://www.mo-dice.nl/index.php

Kaaskopje

Kaaskopje

19-09-2013 om 17:24

Geen advies eigenlijk

maar ik struikelde over je 'bijna 50'. Nog 3 jaar wachten is dat. Terecht dat je je dus nog heel erg jong voelt) Ik ben 'al' 52, dus niet 'net 50'. Anders gesteld: praat jezelf niet ouder dan je bent
Wat betreft je kleding: Als je niet aan 'mode' hangt, staat het je vrij om eigen keuzes te maken en moet je dus stoppen met kijken naar gedrag van anderen. Als je een wat ruimer budget hebt, is mijn ervaring, is het wel wat makkelijker om een andere stijl te creëren dan 10 in een dozijn. Dus loop eens binnen bij boetiekjes, waar je normaal niet heengaat.

Lilie

Lilie

20-09-2013 om 10:14

Gewoon doen

Ik merk eigenlijk dat ik steeds meer voor lekker hip ga. Kinderen zijn wat ouder, ik word niet meer besmeurd met vieze handen en snotterbellen zit goed in mijn vel en heb ook wel wat budget voor kleding. Ik ga inderdaad graag naar leuke winkeltjes met goed personeel die met allerlei kleding komen aanslepen en me echt goed helpen. (ze bestaan echt nog) ik probeer altijd wel voor kleding te gaan dat op het werk kan maar ook lekker voor thuis is. Ik ben dus niet zo van de jasjes maar meer van de vestjes. Echt heel casual doe ik niet, heb geen joggingbroek dus. Juist nu ik wat ouder word vind ik het wel heel prettig om er lekker vlot uit te zien. Geeft toch een wat fris en fruitig gevoel. Het moet overigens wel bij mij passen. Korte rokjes,broekjes en te bloterig laat ik lekker voor de jonge meiden hangen. Probeer gewoon eens en ga inderdaad zoals hierboven al gezegd eens een winkel in waar je anders niet komt. Kijk of daar iemand rond loopt in een stijl die je leuk vind. Kijk in tijdschriften eens goed en haal er uit hoe je er graag uit zou willen zien. Go girl! Veel te jong nog om te vergrijzen!

Evanlyn

Evanlyn

20-09-2013 om 12:16

Japans

Ik heb net de stijl van de Japanse minimalisten ontdekt, maar dan moet je het wel zelf in elkaar naaien. Als je dus iemand met asymmetrische rokken, romantische bloesjes en aparte sjaals ziet lopen, ben ik het.

Anne

Anne

21-09-2013 om 08:45

best simpel

Als ik jullie reacties lees denk ik dat ik wat eenvoudiger mag denken. Zo'n sijlmevrouw had ik al eens aan gedacht.
Helaas heb ik zeer beperkt budget en koop ik veel tweedehands. Dat hoeft overigens geen belemmering te zijn. Misschien kan ik een adviseuse vinden die gespecialiseerd is in tweedehands en daar zo haar plekjes kent! Kijk, kom ik zó weer op Google ideetjes!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.