Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

mireille

mireille

01-05-2016 om 16:14

kamers zoeken

Mijn dochter gaat deze zomer aan de VU studeren. Wie heeft tips om aan een kamer te komen? Op en neer reizen gaat echt niet, ze woont op 2 uur en een kwartier reizen met de trein alleen al.

Tips

https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/wonen/zoek-woonruimte/studenten-jongeren/woonvormen/

Inschrijven bij woningnet. Er komen nogal wat studentenkamers vrij. Lees de voorwaarden en de mogelijkheden op de gemeentesite.

http://www.kamertje.nl/kamers_in_amsterdam
Er zijn diverse websites waar kamers aangeboden worden.

Hoe eerder je de kamer of de woonruimte gaat huren des te meer kans. In augustus is het even dringen.

Je kunt in augustus gaan kamperen op een camping in Amsterdam, dan kun je snel reageren en langs gaan.

Informeer bij de universiteit. Ken je daar al iemand dan vraag je of die 'intern' voor jou op 1 augustus een advertentie wil zetten op het web voor personeel. Hang zelf een briefje op in de universiteit. Er zijn vaak diverse prikborden en zo'n grote gemeenschap zijn soms wel genoeg mensen die een kamer willen verhuren aan een 'eigen' student.

Lukt het niet meteen dan kun je mogelijk ook een tijdje doordeweeks in een jongerenhotel? Kost wat geld, maar er komen weer kamers vrij.
Veel studenten stoppen al weer snel. De wachttijd voor een studentenkamer is echt niet lang op het moment, er wordt veel bijgeregeld.
En er is vergeleken met een aantal jaren geleden, misschien door de crisis, een heel groot aanbod van kamers.

Kijk uiteraard uit of het wel legaal is en je een gewoon langlopend huurcontract kunt krijgen.

Triva

Triva

01-05-2016 om 16:35

annej

'En er is vergeleken met een aantal jaren geleden, misschien door de crisis, een heel groot aanbod van kamers.'

Ik denk ook door het studievoorschot, de lening dus.

amsterdam

amsterdam

01-05-2016 om 16:41

misschien hier

http://www.hicondo.nl/locatie/

hier loop ik elke dag langs als uit de metro kom en naar mijn werk loop. Ik heb gezienhoe ze het aan het opknappen waren en ik vind het leuk geworden. Het ligt gunstig in Zuid oost. Vlalbij metro en treinstation (Amsterdam-bijlmer-arena). En vlakbij heel veel winkels.

Nu kan ik mij voorstellen dat ze liever in het centrum woont maar als dat niet lult of ze wil.liever iets met een schone eigen badkamer of keuken dan is dit misschien iets. Geen idee wat het kost en of er plek is.

Henriette123

Henriette123

01-05-2016 om 16:52

Amsterdammer

Weet je wel dat die studentenkamers inclusief servicekosten rond de 600 euro kosten?
Dat is veel geld voor een kamer.

Marie

Marie

01-05-2016 om 17:57

Facebook

Vriendin van dochter heeft oproep op Facebook geplaatst en is zo aan een kamer gekomen

Mama

Mama

01-05-2016 om 19:23

Kamernet

Mijn dochter had vorig jaar vrij snel een kamer via kamernet. Eerst zocht ze in Amsterdam maar dat was of heel duur of niet voor 18 jarigen of in een verschrikkelijke buurt.
Toen ging ze zoeken in Badhoevedorp en had binnen een paar dagen iets gevonden wat super leuk, niet zo duur en met 3 andere meiden van dezelfde leeftijd was. En qua afstand veel dichter bij het centrum dan bv de bijmer/zuidoost. En perfect OV en perfecte fietsverbinding. Ze heeft er met plezier een jaar gewoond maar moet nu naar buitenland.

Hicondo

Das inderdaad mooi! Gloednieuwe studio's met eigen badkamer en keuken. 600 euro is een hoop geld maar een hoop studenten in Amsterdam betalen dat al voor een diepe kast zonder al die voorzieningen. Zeker de moeite om even naar te kijken. En Project Riekerhaven is wellicht nog een optie (als het niet al vol zit).

mireille

mireille

02-05-2016 om 20:05

kamers

Bedankt voor alle reacties. Dochter wil inderdaad over een maand de social media in gaan zetten, is nu nog net een beetje vroeg. Zijn voor al die nieuwbouwprojecten geen wachtlijsten. Mijn dochter meende zoiets bij Duwo gezien te hebben. 4 jaar of zo. En al die bureaus als duwo en kamernet etc vragen allemaal inschrijfkosten. Dat loopt toch ook wel op? Als je dan ergens op de lijst staat en je moet nog 4 jaar wachten, dan is ze tegen de tijd dat ze klaar is eens aan de beurt?
Ik heb wel begrepen dat je voor duurdere kamers huursubsidie kunt krijgen maar dat als je 18 bent, je daar maar weinig kans op maakt?
Ze heeft ook al gekeken naar bijvoorbeeld Haarlem maar dat schijnt ook best lastig te zijn.
En ondanks dat je zover weg woont, je geen voorrang krijgt? Weet iemand dat?

Henriette123

Henriette123

02-05-2016 om 20:23

Alternatieven

Volgens mij zijn er behoorlijke wachtlijsten voor die projecten.
Wat je dochter in uiterste nood kan doen is eerst een kamer in bijvoorbeeld Almere zoeken.
Niet ideaal, maar je bent dan wel met een half uur bij de VU.
Vanaf Zuid is het 5 minuten lopen naar de VU.
Zou natuurlijk ook in Hoofddorp kunnen.
Veel kamers gaan toch via via, en als je eenmaal studeert krijg je die contacten vanzelf.
Ik weet niet hoe jullie er financieel voor staan, maar wat ook wel gebeurd is dat ouders een flat met bijvoorbeeld drie slaapkamers kopen, en dan worden er twee aan mede studenten verhuurd.

Lid worden woningnet

https://www.woningnetregioamsterdam.nl/Zoeken#model[Regulier aanbod]

Ik zou in elk geval lid worden van woningnet. Alle reguliere woningen, ook studentenwoningen gaan via deze site. Je kunt de geschatte wachttijden erbij zien. Dat valt soms best mee. En er komen regelmatig meer woningen vrij, die de wachttijd verkorten.

Mama

Mama

02-05-2016 om 21:49

Kamernet

Is niet heel erg duur. Gaat per 14 dagen dacht ik. Je kan eerst gratis inschrijven en kamers bekijken. Pas als je heel actief gaat reageren kost het geld. Maar ik vond het erg meevallen. En mijn dochter had dus binnen 14 dagen een leuke kamer in badhoevedorp. Toen kon ze abbo weer opzeggen.
Badhoevedorp is op fietsafstand VU en heeft heel goed OV
Hoofddorp, Haarlem en Almere is beduidend verder

nieuw project

https://www.woningnetregioamsterdam.nl/Eenheiddetails/30268250/26

Het kan zin hebben om je hiervoor in te schrijven. Nooit geschoten is altijd mis en er wordt huurkorting gegeven aan jongeren omdat ze niet voor huursubsidie in aanmerking komen.

gordi

gordi

03-05-2016 om 08:40

subsidie

ik vraag me of hoe dat werkt met huursubsidie want mijn dochterdochter kreeg wel huursubsidie toen ze 2 haar geleden op kamers ging. 90 euro. We vonden dat toen heel typisch want ze kreeg het alleen als ze een duurdere kamer nam via de woningstichting. Maar duurdere kamer min huursubsidie was goedkoper dan een goedkopere kamer. Ik weet nog wel dat de kamer als eigen voordeur hebbend geregistreerd moest staan maar omdat het een heel groot appartementencomplex was met allemaal eigen deuren(maar is toch altijd?) stond dat zo gekenmerkt.

gordi

gordi

03-05-2016 om 08:46

iets heel anders , echt appartement

de dochter van een kennis van mij heeft een oproep gedaan op een digitaal prikbord en is zo aan een kamergenoot gekomen om samen een duur (1000 euro) appartement te huren. Ouders moesten wel garant staan. Dan heb je natuurlijk wel iets mooiers dan de gemiddelde studentenkamer. Meisjes zijn al eens gewisseld maar een ander vinden is nooit een probleem.

Nieuwe

Nieuwe

11-10-2016 om 13:30

Alle alternatieven voor een woning in Amsterdam

Mijn dochter gaat deze zomer aan de VU studeren. Wie heeft tips om aan een kamer te komen? Op en neer reizen gaat echt niet, ze woont op 2 uur en een kwartier reizen met de trein alleen al.

Je kan bij het zoeken naar woonruimte kiezen voor verschillende alternatieven. Inschrijven bij WoningNet is daarvan de meest voor de hand liggende.

Ook een studentenkamer verkrijgen is een optie, ik zou kijken via de volgende 2 websites: http://www.studentenwoningweb.nl/ of https://www.kamers.nl/huren/amsterdam/

Verder kan als alternatief zoeken naar een studio of appartement, dit kan je het beste proberen via: http://www.woningnetregioamsterdam.nl/, vooral sociale huurwoningen. je kan het via commerciële partijen proberen zoals: https://www.huurwoningen.nl/in/amsterdam/

Verder is social media wellicht een optie? Via deze pagina kan dat: https://www.facebook.com/kamerinamsterdam/?ref=br_rs

BritP

BritP

30-08-2017 om 13:33

Kamer amsterdam

Geen idee of de vraag nog relevant is maar mijn zoon van 19 ging het huis uit en dit is wat we hebben gedaan om een kamer in amsterdam te vinden:

- briefjes in supermarkten bekeken en opgehangen (dat werkt anno 2017 nog!)
- lid geworden van facebook-groepen waar kamers worden aangeboden (bv https://nl-nl.facebook.com/kamergezochtinamsterdam/)
- marktplaats (hoewel daar veel troep tussen zit)
- op de traditionele kamersites vind je veel aanbod (goeie ervaringen met: https://www.kamer.nl/kamer-huren-amsterdam.html en https://www.rooming.nl)
- netwerk inzetten (familie vrienden studie)

Uiteindelijk mooie kamer van 15m2 voor een schappelijke prijs gevonden!

Hopelijk heeft iemand hier wat aan

mireille

mireille

30-08-2017 om 13:40

facebook

Dochter heeft destijds via facebook een kamer gevonden waar ze al een jaar naar grote tevredenheid woont.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.