Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

jeugdzorg met 14,7% gestegen

http://www.antibjz.nl/page/articles.html/_/financieel-en-cijfers/gebruik-jeugdzorg-noord-holland-in-eerste-helft-r3412

"In de eerste helft van 2013 hebben in totaal 4.052 kinderen jeugdzorg ontvangen in Noord-Holland, dit is een stijging van 14,7% ten opzichte van de eerste helft van 2012."

De meldingen bij het AMK zijn met 20% gestegen.

Leen13

Leen13

14-11-2013 om 02:17 Topicstarter

strategie bjz vanwege de transitie

Het is altijd handig om te weten waar je mee te maken hebt mocht je de 'zorgen' van signaleringsmedewerkers tegenkomen.

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/02/gevangen-in-vrijwillige-hulp.html
"De truc voor het afbouwen van de gedwongen hulp en het gelijktijdig op peil houden van de werkgelegenheid van de sector, is het uitbreiden van de aantallen gezinnen in het vrijwillige kader. Dan is er genoeg te doen, terwijl het niet die heftige juridische verwikkelingen geeft van OTS en UHP. Maar daarmee is het probleem gerezen van het ronselen. Je kunt er niet vanuit gaan dat hele volksstammen zich komen aanmelden voor vrijwillige hulp, als er niet enige dreiging aan ten grondslag ligt, dus heeft men speciaal voor dit doel de term ‘drang’ uitgevonden. Dit is hetzelfde als dwang, maar heeft meer een psychologische impact dan een juridische. Het is meer chantage, dan mishandeling. Je hoeft een persoon waar je iets van gedaan wilt krijgen niet daadwerkelijk een kogel door zijn been te schieten, als je ook kunt dreigen het te zullen gaan doen. Voor de meeste slachtoffers is dat voldoende om aan de meeste eisen van de bedreiger tegemoet te komen."

Leen13

Leen13

14-11-2013 om 02:32 Topicstarter

brandbrief eerste kamer inzake de nieuwe jeugdwet

http://www.peterprinsen.nl/OPENBRIEF.htm
"Bij uw Kamer is aanhangig het wetsontwerp 32 015 Herziening maatregelen van Kinderbescherming. Het ontwerp strekt tot verruiming van de mogelijkheid van ondertoezichtstelling en van uithuisplaatsing (OTS resp. UHP) en van ontheffing/ontzetting ("gezagsbeëindiging"). De Raad van State heeft destijds negatief geadviseerd over het wetsontwerp. Volgens de Raad van State kan aan verruiming vooralsnog niet worden gedacht zolang de professionaliteit in de gezinsvoogdij zo gebrekkig is en de maatregel van ondertoezichtstelling zo ondoeltreffend. Ondanks dit negatieve oordeel over de Jeugdzorg is het wetsontwerp bij de Tweede Kamer ingediend en inmiddels aangenomen."

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.