Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

neteret mut

neteret mut

01-08-2014 om 18:13

hondenvraag, keeshond

Heeft er iemand ervaring met een keeshond? gedrag

Kaaskopje

Kaaskopje

01-08-2014 om 19:37

Beetje

Wij hebben een jaar een grote keeshond gehad.

Katniss

Katniss

01-08-2014 om 19:46

Jaar of 18

Mijn opa en oma hadden vroeger een grote keeshond. Ze woonden drie hoog zonder lift en dat is heel zijn leven (ca. 18 jaar) goed gegaan. Volgens mij was het ook wel een rustig dier, je merkte er eigenlijk vrij weinig van dat hij in huis was. Mijn opa ging drie keer per dag met hem wandelen (bij elkaar zeker wel 4 uur, maar dan stond hij ook veel te kletsen, vermoed ik).
Kleine keeshonden heten toch ook wel Schippertjes? Die heeft een kennis van mij maar dat is een zenuwachtig keffertje, heel erg aanwezig.

Caesar

Caesar

01-08-2014 om 21:28

Kezen

Als de Chinezen niet zo goed konden kezen....

Kiksie

Kiksie

02-08-2014 om 11:11

ik ken

3 mensen die grote keeshonden hadden en die ze allemaal als volwassen hond hadden gekregen.
De honden waren extreem waaks en waren bijterig, ook naar de kinderen.
Als je een grote/dwerg keeshond wilt, lees je dan goed in over gedrag, karakter en zeker niet te vergeten; vacht. Als je geen tijd hebt om te kammen: begin dan niet aan een langharige hond.
Dus lezen, lezen, lezen is het belangrijkste, want zelfs mijn 3 ervaringen zeggen helemaal niets.
Dit waren allemaal gezinnen die mijns inziens helemaal niet eens aan een pluchen hond hadden moeten beginnen. Dus een volwassen waakse hond nemen is dan gewoon stom.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-08-2014 om 20:10

Onze keeshond

is bij ons gekomen toen hij 1 jaar oud was en dus opgevoed door andere mensen. Hij moest daar weg, omdat ze ook chuahua's hadden die de boel tiranniseerden.

Voor ons was deze hond geen goede keus. Wij wonen op een punt waar veel mensen langskomen, met de nadruk op kinderen. In die tijd kwamen er ook veel kinderen bij ons over de vloer en in de tuin en dat bleek niet zo'n goede combinatie te zijn. Waaks inderdaad en in dat waakse ook bijterig. Dat heeft voor ons de deur dichtgedaan. Daarnaast had deze hond het in ons huis veel te warm met zijn dubbele vacht. Ik stond dus de hele dag met een been buiten omdat de hond daar was. In huis was hij hijgerig en dat werkte op mijn zenuwen. Bovendien heb ik erdoor geleerd dat een hond met een dubbele vacht voor mij té arbeidsintensief is. Man man, wat een klus om dat in een goede conditie te houden. Meerdere keren per week goed doorborstelen was geen overbodige luxe. Laat ik het een minder mooie bladzijde van ons als hondenbezitter noemen. Hij is naar een huishouden gegaan, die keeshonden helemaal geweldig vonden. Zij hadden een gesloten achtertuin, waar meneertje lekker buiten kon zijn zonder de boel bij elkaar te blaffen. Het was wel een lieve hond overigens. Met de keeshond is op zich niets mis, maar je moet je wel heel bewust zijn van het karakter en de verzorging van dit ras.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-08-2014 om 20:11

Oh oh

chihuahua's dus...

neteret mut

neteret mut

03-08-2014 om 15:29

het gaat om een pup

en dus opvoeden. Stofzuigen moet ik toch al vaak, vacht kammen/ verzorgen tja hoort erbij. Gedrag kwa blaffen en bijterig is hopelijk ook een kwestie om vanaf het begin al in te tomen. Hond kan hier naar buiten en heeft dan nauwelijks zicht op wat voorbijloopt. Ik heb begrepen dat het een redelijk intelligent ras is dat makkelijk leerbaar is maar idd waaks (niet agressief), van gezelschap houdt, niet echt lange wandelingen nodig heeft.

Kiksie

Kiksie

03-08-2014 om 16:40

het klinkt

een beetje of je een "luie baas" bent als je het fijn vindt dat hij niet echt lange wandelingen nodig heeft. Elke hond moet energie kwijt, anders worden ze uit verveling erg vervelend. Dat is niet alleen spelen in een tuin/veld, maar ook lopen en rennen, interactie met andere honden en intensief contact met de baas.
Ik weet niet of het je eerste hond is, maar dan zou ik echt geen waaks/bijterig ras nemen. Trainen is een serieuze bezigheid, waarmee je niet na een cursusje van 10 lessen klaar bent.
Als je onervaren bent, kan het dus erg lastig zijn om een dergelijk gedrag op een verantwoordelijke manier weg te trainen als het nu eenmaal in het karakter van de hond zit. Afleren is nu eenmaal moeilijker dan aanleren. En de intelligentie verschilt echt per hond. Ik had een golden retriever die van apporteren geen bal begreep om maar een voorbeeld te noemen. Ze worden er notabene op gefokt. En dan is dat maar onschuldig. Je kunt ook een domme Keeshond treffen, zelfs van een ervaren fokker.
Als een hond van pak m beet 30 kilo een sprintje trekt, weet dan dat je als mens van 65 kilo ervaart of er 120 kilo een loopje met je neemt. Je gaat dan op je gezicht. Dan heb ik het nog niet over lichtere kinderen die het leuk vinden zo'n hond uit te laten.
Je vraagt advies, het wordt je afgeraden. Voor je eigen bestwil, dat van je kinderen, mensen op de straat en last but not least de hond zelf, hoop ik dat je onze adviezen ter harte neemt. Dat meen ik echt.

neteret mut

neteret mut

03-08-2014 om 17:14

re kiksie

Uiteraard verschilt intelligentie per hond.
Het is geen eerste hond.
De keeshonden die ik ontmoet heb waren 2 min. wat blafferig maar zeker niet bijterig tegen vreemden, niet zenuwachtig maar meer van hee onbekenden wie zouden dat zijn en die moeten wel weten dat we die niet kennen.
Ik heb in de reacties alleen gelezen van goed informeren en over nadenken, niet perse van afraden, alleen in jouw tweede reactie.
En wat lange wandelingen betreft, wat is lang...voor mij zou dat minstens een uur of 2 zijn.

Kiksie

Kiksie

03-08-2014 om 18:02

het gaat

mij geen bal aan wat je doet uiteraard hoor, het is meer dat ik denk joh kijk voor een wat minder waaks ras, een ras met een will to please zeg maar. Wat brengt je bv tot de keeshond? Is die toevallig voorhanden of was je er altijd al naar op zoek?
Als mensen zeggen denk er goed over na, besef dan dat ze dat niet zomaar zeggen, dat is wat ik bedoel; anders zouden ze meteen zeggen: doen!
Twee uur wandelen is niet nodig, maar je moet toch zeker wel een wandeling van een uur op een dag inbouwen; dat halen ze niet uit in de tuin spelen. De draf is voor een hond een normale gang. Als je de hond dwingt te wandelen, dan kost hem/haar dat net als bij een paard meer moeite daar worden ze moeier van.
Te vaak zie je dat mensen een ras nemen omdat het er zo leuk uitziet, maar het eigenlijk niet bij ze past, met alle gevolgen van dien (bijten, angstbijten, te waaks, blaffen buiten commando om, niet goed gesocialiseerd enz) en dan beland er weer een hond in het asiel of zit je met een kind op de eerste hulp bij wijze van.
Als je zeker van je zaak bent, zou je hier niet hoeven posten Maar als je dat wel bent, dan ben ik de eerste om je te feliciteren en je veel plezier met je nieuwe hond te wensen.

neteret mut

neteret mut

03-08-2014 om 18:16

o ja kiksie

ik waardeer het dat je zo bezorgd bent, begaan met hond en baas. Ik kreeg alleen een vervelend gevoel, misbegrepen te zijn, bij je tweede reactie.
Net als bij kinderen is het aanleren van iets verkeerd snel gedaan en het later aanleren van het juiste gedrag een stuk moeilijker, ben ik me van bewust. Dus ben ik me er ook van bewust dat bij een pup met een waaks karakter je er van het begin mee aan de gang moet om blaffen te ontmoedigen

Goed kijken naar combi hond/kinderen

en naar wat je van een hond verwacht. Mijn ervaring met keeshonden is dat het niet echt een knuffelig ras is en dat ze niet dol zijn op kinderen. Maar volgens de kenmerken die jij geeft dus wel?
Het is bij ons uiteindelijk een Ierse setter geworden, heerlijk knuffelbeest! Intelligent, goed leerbaar, net genoeg waaks, blaft niet/nauwelijks, makkelijk te onderhouden vacht (ook al is die best lang) en werkelijk intens lief. Wel heeft ze veel beweging nodig, maar dat wisten we van tevoren. Daar hebben we ook ons leef/werkschema op aangepast en op de dagen dat we beiden werken gaat ze naar oppas die uuuren met haar (en de andere honden) wandelt.
Kortom: als je zelf achter je keuze staat, doen! En anders kan ik je dus van harte een setter aanraden .

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.