Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Anoniem

Anoniem

25-09-2017 om 11:08

Hoe kom ik over mijn rijangst heen

Ik heb mijn rijbewijs maar nooit veel gereden omdat ik niet durf. Heb in het verleden een aantal keren extra lessen gehad maar ook dat hielp niet. Ik zat dan met zweet in mijn handen achter het stuur en ben zo onzeker, dat ik het weer op gaf. Nu is het zo dat mijn ouders in een klein dorpje wonen zonder openbaar vervoer, het dichtbijzijnde station is 18 km fietsen.
MIjn moeder rijdt ook niet en mijn vader wordt steeds ouder (86). Verhuizen is niet bespreekbaar . Dus de komende jaren zal er steeds meer een beroep op mij gedaan worden. Nu heb ik een lieve partner die graag rijdt, maar hij rijdt nu 2 X per week naar zijn moeder . Ik wil niet iedere keer afhankelijk zijn van hem. Dus opnieuw rijlessen !!
Ik zat net te kijken naar rijlessen in mijn stad en ik krijg alweer zweethanden en hartkloppingen !!!
WIe heeft er ervaringen en tips.

Doenja

Doenja

25-09-2017 om 11:19

Waarom

Belangrijk is dat je onderkent dat je rijangst hebt en dat je er iets aan wil doen! Wat denk ik het beste is om je te bedenken is waarom je rijangst hebt. Heb je iets naars meegemaakr? En wanneer kreeg je die angst voor t eerst? Zoek naar de achterliggende gedachte. En als je daar mee aan de slag gaat lijkt het me t meest succesvolle. En bespreek dat ook met de rij-instructeur. Zo maar wat gaan lessen lost je probleem niet op.
Ik heb zelf nooit last gehad van rijangst en rij dan ook met plezier overal naar toe. Lijkt me heel lastig dat je steeds afhankelijk bent van anderen.

Kaori

Kaori

25-09-2017 om 11:21

gespecialiseerde instructeur

Er zijn rijscholen met in rijangst gespecialiseerde instructeurs, die draaien niet de standaard les af maar helpen jou over je rijangst te komen en dat kan ook zijn dat er het advies voor een doorverwijzing naar bv een psycholoog bij komt.

zebra

zebra

25-09-2017 om 11:23

rondvragen

of bekenden goede of juist minder goede ervaringen hebben met rijinstructeurs. Bij de rijinstructeur dan ook duidelijk aangeven dat er sprake is van rijangst en liefst ook in welke situaties. Dan kan er gerichter les gegeven worden. Succes alvast!

Triva

Triva

25-09-2017 om 11:23

precies

Eerst praten en verder zou ik mij vooral verdiepen in de route die je moet rijden bij die rijlessen. Waarom zou je in de stad gaan rijden als je daar niet heen hoeft?

Kijk hier eens naar:
http://rijrelaxed.nl/
https://www.rijangst.nl/
https://www.rijschoolovertoom.nl/rijangst-amsterdam/

Kies in ieder geval niet zomaar een rijschool.

tante Sidonia

tante Sidonia

25-09-2017 om 11:30

precies

Rijlessen gaan je zomaar niet helpen. Je moet gericht op zoek naar de behandeling van je angst, daarna direct gaan lessen om je zelfvertrouwen op te bouwen en daarna het zelf regelmatig blijven doen. En je lieve partner zal je best willen ondersteunen, tenzij hij liever een afhankelijk vrouwtje heeft!

Anoniem

Anoniem

25-09-2017 om 12:58

Dank

Dank jullie voor de reacties, de websites zal ik gaan bekijken. Ik ben gewoon bang voor een ongeluk, dat ik iets niet zie . Ik ga op zoek naar een gespecialiseerde rijschool en probeer me in eerste instantie te beperken tot rijden binnen en buiten mijn stad, dus niet op een snelweg.

Voor de duidelijkheid, het is af en toe lastig maar ik ben geen " afhankelijk vrouwtje" , ik heb een goede baan en ben financieel onafhankelijk. Ik trein en fiets heel wat af en kom overal waar ik wil.
Bij het zorgen voor mijn ouders verwacht ik in de komende jaren echter problemen, dus nu toch weer de gedachte om het opnieuw op te pakken.

Jackie

Jackie

25-09-2017 om 13:12

oefenen

Rijlessen van een instructeur met ervaring met leerlingen met rijangst lijkt me een goed idee. Misschien kan je daarnaast ook zelf oefenen met je man? Dan rijdt hij naar een heel rustig gebied/terrein waar geen andere auto's zijn en kan je er (elke keer iets langere stukjes) rijden? Misschien voel je je bij je man wat meer op je gemak. Succes, en probeer op jezelf te vertrouwen. Je hebt je rijbewijs gewoon gehaald, je kunt rijden, allen moet je er zelf nog in geloven.

Lente

Lente

25-09-2017 om 14:28

Brommobiel

Alternatief is een brommobiel waarmee je 40 km per uur mag. Dan zou ik nog steeds begeleiding zoeken voor het rijden.
Maar langzaam mogen rijden lijkt me al veel verschil maken.

En dat rijbewijs is ook makkelijker.

piggy

piggy

25-09-2017 om 14:46

ook gehad

Ik heb toen weer een aantal lessen genomen waarin steeds een situatie werd benadrukt waar ik de meeste angst voelde. Dus oversteken op een drukke weg, invoegen op de snelweg, ingewikkelde rotondes enz. Op een middag ben ik wel 20 keer dezelfde weg overgestoken, gewoon om het routine te laten worden. Wat mij erg geruststelde was dat de instructeur in de eerste les zei dat ik hem niet hoefde te bewijzen dat ik al kon rijden. Dus we zijn heel eenvoudig begonnen met het rijden op een parkeerterrein.
Als laatste punt speelde voor mij dat het rijden in een lesauto makkelijker was omdat mensen dan nog een beetje rekening met je houden. Toen heeft de instructeur meteen het bord en de extra spiegels er af gehaald (dit kon omdat ik een rijbewijs had).
Ik heb er heel veel aan gehad. Nog steeds vind ik het niet prettig om in een onbekende stad te rijden, maar ik zit dagelijks in de auto.

Triva

Triva

25-09-2017 om 15:53

Piggy

'Toen heeft de instructeur meteen het bord en de extra spiegels er af gehaald (dit kon omdat ik een rijbewijs had).'

Hadden jullie niet beter jullie eigen auto kunnen pakken? Daar moet je in kunnen rijden toch?

Jasmijn

Jasmijn

25-09-2017 om 17:18

Triva

In je eigen auto voelt misschien enger omdat de instructeur dan niet kan ingrijpen d.m.v. de rem? Alhoewel Piggy het uiteindelijk natuurlijk ook écht alleen moet kunnen.

Triva

Triva

25-09-2017 om 17:30

klopt

maar het had wel de laatste stap kunnen zijn, toch? Een stap waar je wel zo snel mogelijk naar toe moet, je ziet maar: alleen al een L op het dak en je rijdt anders.

Piggy

Piggy

25-09-2017 om 19:38

Had toen geen auto

Ik had toen dit speelde niet zelf een auto. Ook zei ik het pas tijdens de les dat ik dat gevoel had. Daarop werd ik meteen naar de eerste de beste parkeerplek gestuurd en haalde hij de spullen er af.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.