Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Saartje

Saartje

24-08-2013 om 16:10

Hoe denken jullie over zangwedstrijden?

Dat is een vraag die ik eigenlijk al wel langer wou stellen,omdat je tegenwoordig geconfronteerd wordt met allerhande wedstrijden op tv en elders,maar alles is veel grootschaliger en vooral commercieel geworden.De wedstrijden zoals ik ze ken van vroeger,ergens in een buurtcafé of zaaltje,lijkt mij al lang te zijn uitgestorven.Toen kreeg een beginnend zangtalent nog de kans om zichzelf te zijn,rustig zijn ding doen zonder te veel heisa eromheen.De dag van vandaag is het meteen allemaal groots en zit er een enorme druk op jonge talenten.

Evanlyn

Evanlyn

25-08-2013 om 23:42

Geen wedstrijden

Dochter zingt prachtig, maar ze mag niet meedoen aan wedstrijden. Ik wil namelijk dat ze zelf op haar eigen manier haar stem en zangstijl ontwikkelt, in plaats van mee te doen aan de waan van de dag en misschien wel afgebrand te worden door een of ander showbiz figuur. Het moet niet alleen leuk blijven, maar ook echt iets van haar.

Gelukkig

Heb ik hier niet zo'n talentje in huis. Zoon moet zijn eerste podium nog bereiken. Maar toch vind ik het wel leuk om naar te kijken. Niet alleen korenslag of zo maar ook de zangwedstrijden met kinderen. Ik kijk er vaak naar met een paar andere middelbare ouders, leuk die kinderen, inderdaad heel spannend. Eerst vond ik het maar niets, maar inmiddels surf ik wat af op internet. Ik vind ook dat het meestal heel leuk gedaan wordt met de kinderen. Niet vervelend of zo of afbrekend.
Al heel wat talentjes voorbij zien komen. Dit is Mark Vincent, op zijn 15e winnaar van Australia's got talent.


http://www.youtube.com/watch?v=e1vGO66adAI

http://www.youtube.com/watch?v=7damzZmQ1Tc
Ook een fan van Jacky Evancho, winnaar van America's got talent. Hier is ze 10 jaar oud.

http://www.youtube.com/watch?v=OSU7XWyuy7A
Nederlandse gitaarspelende Lars in Holland got talent.

http://www.youtube.com/watch?v=VYS-eIm7n6o
En dan de familie achter de coulissen of in de zaal. Helemaal gloeiend van trots.

Saartje

Saartje

26-08-2013 om 09:14

Twijfels...

Dochter wou onlangs ook deelnemen aan een toch wel redelijk grote wedstrijd met bekende juryleden uit zang en theaterwereld.Ik heb zo een beetje mijn bedenkingen bij zangwedstrijden.Het is misschien een goede instap om ervaring op te doen en opbouwende(soms ook negatieve) kritiek in ontvangst te nemen,want je kan daar alleen maar uit leren.Alleen heb ik wat moeite met de regeltjes die eromheen hangen.De mensen thuis bv die mogen stemmen door sms-jes te sturen of publiekstemmen in de zaal,geven niet meteen een objectief beeld van wat iemand kan.Vaak worden er op die manier mensen meegenomen naar volgende rondes die niet eens zo goed waren en worden anderen die het misschien meer verdienden die kans ontnomen.Want de wet van de sterkste geldt hier dan,hoe meer supporters een kandidaat achter zich heeft,hoe beter die eruit komt.Ik ben nog altijd van mening dat wanneer iemand zich wil bewijzen in dat wereldje,je het heft in eigen handen moet nemen.Een goed demo opnemen en jezelf promoten en geregeld optredens doen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.