Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Barvaux

Barvaux

18-09-2015 om 07:57

Het beste voor Kees

Kennen jullie Kees nog van de documentaire 'Het beste voor Kees'? Hij is nu vrij succesvol geworden met het maken van tekeningen in opdracht van huizen. Hij heeft nu zijn negende tekening af dit jaar.

Je kunt de tekeningen zien via: https://www.facebook.com/hetbestevoorkees?fref=nf (beetje scrollen)

Hij heeft verschrikkelijk veel last van warme/hete dagen waar zijn oude airco niet meer tegen is opgewassen en ze zijn bezig met een huis vlak bij zijn ouders voor hem.

Waar ik nu mee zit: volgens mij vraagt hij veel te weinig geld voor die tekeningen. Hij stopt er zoveel uren in. Ziet hij het meer als hobby? Ik kan helaas nu geen prijzen vinden maar ik heb wel eens gelezen dat dat onder de 500 euro was.

Van één tekening kun je reproducties kopen (dat oude weeshuis: 65 euro) en daar krijgt Kees ook een deel van voor zijn zelfstandigheid maar voor de tekening zelf. http://weeshuismuseum.nl/kees-momma-atelier/

http://www.lindanieuws.nl/nieuws/autistische-kees-maakt-indrukwekkende-tekening/

Tja

Ben met je eens dat als je het omrekent er een belachelijk laag 'uurloon' uit komt, maar ja, ik denk dat er niet zo heel veel vraag is naar tekeningen van boven de € 1000 (of wat dan maar een meer kloppende prijs zou zijn). Er zijn tenslotte maar weinig kunstenaars die tijdens hun leven al van hun kunst kunnen leven. Snap ook niet zo goed wat je vraag nu eigenlijk is?
Ik vind Kees een boeiende en sympathieke man, en ik snap zijn streven naar een zelfstandigheid die bij hem past, maar ik denk niet dat hij dat kan financieren met zijn tekeningen. Gelukkig heeft hij redelijk bemiddelde ouders, dus als het naar mijn idee iemand kan lukken, dan is het Kees wel. Er zijn zoveel mensen zoals Kees die financieel niet in staat zijn zelfstandigheid te 'kopen'...

Dendy Pearson

Dendy Pearson

21-09-2015 om 19:37

Misschien

mag hij niet zoveel bijverdienen ivm een uitkering ofzo? Hij zal nu niet van de lucht leven neem ik aan.

Uurloon

Het tekenen is voor Kees misschien wel goedkope therapie. Er zijn veel mensen met autisme die móéten tekenen om hun prikkels te verwerken. Die zouden het nog doen als ze er voor moesten betalen wat ze er nu aan verdienden.

skik

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.