Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Handhaving waarom wel/niet bij grote bijeenkomsten?

Ik zie vanmiddag een verkiezingsbijenkomst van FvD hier op de markt: meer dan 500 man dicht opeen gepakt zonder mondkapjes. Schouder aan schouder, vlak voor en vlak voor en achter elkaar.  Denk je dat daar gehandhaafd wordt? Nee dus. 

Op het Malieveld en op zondagen in Amsterdam wordt steeds vrij heftig ingegrepen omdat de 'situatie niet meer verantwoord is doordat men zich niet meer aan de maatregelen houdt" Ik volg zelf wel de maatregelen en ben noch voor de ene noch voor de andere partij.  Afgezien van wat je standpunt is inzake maatregelen: waarom bij de ene partij wel handhaven en de andere niet? Femke Halsema werd afgebrand na de BLM manifestatie. 

Ik vermoed omdat het een verkiezingsbijeenkomst is. Als je die gaat verbieden, of als je daar gaat handhaven is de kans groot dat het je het verwijt krijgt dat je het democratisch proces verstoort, of zelfs dat je hierdoor een partij uitsluit.Niet ingrijpen is dan de makkelijkste oplossing. Ik geloof dat Baudet wel al meerdere keren bij de politie is ontboden vanwege vermeende overtredingen.

Het is meer een kwestie van waarom híér niet handhaven en dáár wel: het is een lokale beslissing. Het is een afweging bij demonstraties, men wil escalatie voorkomen, ziet het een tijdje aan (ook op het Malieveld), dat het om een politieke partij gaat speelt mogelijk ook mee. Er is ook vaak wel gehandhaafd bij FvD. 

https://www.gelderlander.nl/nijmegen/burgemeester-bruls-beeindigt-te-drukke-campagnebijeenkomst-van-baudet-in-nijmegen-bekeuringen-voor-uitdelen-flyers~a094a97b/

https://www.gelderlander.nl/binnenland/gemeente-heerlen-beeindigt-bijeenkomst-forum-met-thierry-baudet~a5ca25f1/

https://www.gelderlander.nl/arnhem/politie-waarschuwt-baudet-in-arnhem-stop-met-handen-schudden-en-omarmen-aanhangers~a8335c9f/

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.