Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Lynna

Lynna

22-07-2017 om 21:03

Goed toneelstuk

Mijn broer heeft mij een avondje theater kado gedaan. Echt superleuk! Alleen heb ik eigenlijk geen idee waar ik naar toe zou willen. Geen musical in ieder geval en geen cabaret. Verder maakt het me niet zoveel uit. Is er iemand die een goede tip heeft?

Vogel

Vogel

22-07-2017 om 21:59

In de buurt

Ik zou sowieso even kijken wat er in de plaatselijke schouwburg speelt. Tenzij je er gelijk een weekendje weg van wilt maken, of in een grote stad woont waar veel keuze is.
Misschien heeft je broer zelf een suggestie?

tante Sidonia

tante Sidonia

23-07-2017 om 08:45

en isschien even googlen

heb je zo'n podiumkaart? Dan moet je gewoon even kijken op internet, is wel handig; want niet alle theaters zijn aangesloten en als je dan wat gevonden hebt, dan kan het niet... Dus tip: kijk even eerst!

Mijntje

Mijntje

23-07-2017 om 08:49

orkater

Wat een luxe! Maar we weten je smaak niet. Kijk bv eens naar Orkater.

angel3

angel3

23-07-2017 om 13:03

watvoor kaart?

Watvoor kadobon is het?
Ik hou zelf van theaterconcerten en dansvoorstellingen.Kun je overal terecht?

marinade

marinade

23-07-2017 om 14:06

Websites van de grote podia in de buurt

De websites checken van de grote muziek-en theaterpodia in je omgeving. Wel fijn dat in september het nieuwe seizoen begint, dan kun je nu vast snuffelen in het aanbod. In de grote steden zijn er ook altijd uitmarkten waarmee het culturele seizoen wordt ingeluid.

Lynna

Lynna

23-07-2017 om 18:46

Ik heb geen smaak

Ik heb helemaal geen smaak qua theater. Vandaar dat ik hier advies vraag. Mijn broer heeft zelf ook geen idee, hij houdt vooral van musicals. En het is een zelfgemaakte bon, die kan ik overal uitgeven. We wonen in de Randstad dus keus zat. Ik ga in ieder geval kijken wat Orkater is!

Toneel

http://www.uitmarkt.nl/
25-27 augustus is de Uitmarkt in Amsterdam. De kans om het aanbod van het komende seizoen te zien. Het programma is pas vanaf begin augustus bekend maar je kunt op vorig jaar kijken om een idee te krijgen. Ook Orkater deed mee.

https://stadsschouwburgamsterdam.nl/archief/11001-uitmarkt-2016

http://www.hettoneelspeelt.nl/voorstellingen/6/gijsbrecht_van_amstel/joost_van_den_vondel/
Een toneelstuk dat je eigenlijk gezien moet hebben. Het is nog even wachten want het wordt uitgevoerd met Nieuwjaar. Hopelijk dit jaar weer.

Phaedra

Phaedra

23-07-2017 om 20:25

Leuke voorstellingen

Beroepsmatig heb ik al heel veel voorstellingen gezien. Wat ik persoonlijk (maar smaken verschillen) heel leuk vond: Alle toneelvoorstellingen van het RO-theater (De Gelaarsde Poes, Snorro, etc)

Verder schijnt de voorstelling Dad van Nasrdin Dchar heel goed te zijn; hij speelt in kleine zalen met interactief publiek.

Ik weet je leeftijd niet, maar Harrie Jekkers treedt het komende seizoen op met liedjes van Het Klein Orkest

Een zanger die mij het afgelopen seizoen heeft verrast: Sjors van der Panne. Ik herinner me nog dat hij o.a. liedjes van Ramses Shaffy zong.

Verder zijn voorstellingen van de Crazy Pianos altijd leuk & gezellig. Lekker meezingen en dansen.

Phaedra

Phaedra

23-07-2017 om 20:29

Leeftijd en Harrie Jekkers

Komt misschien een beetje raar over, maar ik ben zelf 50+ en heb het Klein Orkest bewust meegemaakt. Veel jongere mensen hebben geen idee dat hij vroegah de zanger van het Klein Orkest was.

verder

Net als Phaedra ben ik fan van het RO-theater. De voorstelling Walden (Ederveen en Wouters) was erg leuk.
De voorstelling DAD van Nasrdin Dchar is zeker een aanrader! Geestig, ontroerend en af en toe pijnlijk.
http://www.theaterbureaudemannen.nl/nasrdin-dchar

Suze

Suze

28-07-2017 om 01:59

Stadsschouwburg Amsterdam

Je kan eens op hun site kijken. Ze spelen volgens mij regelmatig "klassiekers" oftewel succesnummers. Je kunt kijken of er daarbij toneel stukken staan die je aanspreken.

Verder vind ik vaak dat er genoeg toneel stukken zijn die niet alleen serieus zijn maar ook grappig, waar ik altijd wat "bang" was dat toneel te serieus zou zijn (nb ik hou wel van cabaret, dus misschien heb jij die behoefte aan grappen in een theater stuk minder).

Stukken met Huub Stapel zijn volgens mij altijd wel grappig, maar weet dus niet of jou dat aanspreekt.

En als je je bon dus voor van alles kunt gebruiken, kan je inderdaad ook naar muziekvoorstellingen kijken. Gewoon de theaters in de buurt nalopen en kijken of er wat tussen zit wat je aanspreekt. Evt. eerst muziek op internet afluisteren.

Als je aangeeft welke muziek je leuk vindt kan er misschien nog meegedacht worden. Voordeel van muziek in theaters is dat het vaak veel intiemer is (zeker in de kleinere theaters) dan in de Ahoy e.d.

In Carre

https://carre.nl/nieuwsitem/joshua-jenkins

Een bijzondere whodunnit met een jongen met Asperger als de detective.

"The Curious Incident of the Dog in the Night-Time vertelt het verhaal van de vijftienjarige Christopher John Francis Boone. Hij weet veel van wiskunde, maar weinig van mensen. Christopher houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden. Christopher is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar wanneer blijkt dat de hond van de buurvrouw vermoord is, gaat hij op onderzoek uit. Hij begint aan een onvergetelijke reis die zijn veilige wereld volledig op zijn kop zet."

Naar het gelijknamige boek
https://www.theguardian.com/childrens-books-site/2013/sep/09/review-curious-incident-dog-night-time-mark-haddon

"Christopher Boone is a fifteen year old boy who has a psychological disorder called asperges. Christopher lives with his father in Swindon and has a far from normal life. His dad told him that his mother died in hospital from a heart attack and Christopher had always accepted that. Although, there are things that Christopher doesn't accept. He will not eat yellow or brown foods, as he doesn't like those colours; won't eat anything that has touched each other on the same plate;"

https://carre.nl/voorstelling/grootste-zwanenmeer
In Carre is, in augustus en september, ook het Zwanenmeer. Ook prachtig om een keer mee te maken. Ik zag het in het Stadhuis-Muziektheater in Amsterdam. Ik zie bij de advertentie in Carre alleen niets over een orkest en dat was ook juist zo mooi dat je voor het toneel de orkestbak had en daar het orkest zag spelen.
Mogelijk dat daar geen ruimte voor is in Carre?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.